Governance

Raad van Toezicht

Jeroen Kuyper is na zijn studie aan de Erasmus Universiteit lang werkzaam geweest in het (Rotterdamse) bedrijfsleven. Daarna volgde een periode als algemeen directeur van Rotterdam Partners. Hij is actief in enkele advies- en toezichthoudende functies, allen met een relatie tot de stad Rotterdam, waar hij zich als geboren en getogen inwoner als een vis in het water voelt. Hij is erg trots op de artistieke prestaties én het ondernemerschap van Sinfonia Rotterdam en met veel plezier betrokken bij dit geweldige orkest.

Jannelieke Aalstein is geboren en getogen Rotterdamse. Na 6 jaar gewerkt te hebben als Chef de Kabinet van burgemeester Aboutaleb, werd zij adjunct directeur bij Rotterdam Partners waar zij 4 jaar verantwoordelijk was voor de marketing van Rotterdam, strategie en het verbinden van mensen, partijen, initiatieven en aanbod. Eind 2019 maakte zij een nieuwe overstap en werd directeur van mensenrechten organisatie ActionAid. Ze blijft op allerlei manieren onverminderd betrokken bij de ontwikkeling van Rotterdam. En is daarom met trots en plezier lid van de Raad van Toezicht bij Sinfonia; één van de parels die onze stad rijk is.

Fons Bogaers is meer dan 30 jaar actief in de Rotterdamse haven, thans als algemeen directeur bij containerbedrijf Progeco Holland BV. Voor studie naar Rotterdam verhuisd en sindsdien betrokken bij de stad om er nooit meer weg te gaan. De ambities, schoonheid en dynamiek van de havenstad staan synoniem voor Sinfonia Rotterdam. Bouw met veel plezier samen met het orkest aan een bijzondere muzikale toekomst.

Louis Kanters heeft een langjarige carrière in het Rotterdamse haven- en scheepvaartcomplex achter de rug en is nu actief als informal investor onder meer in de logistieke sector naast een tweetal commissariaten in deze branche. Sind 2008 is Louis voorzitter van Stichting the Rotterdamse Zeilschip onder meer bekend van de driemast schoener “Oosterschelde” en heeft op die manier kennis gemaakt met Sinfonia. Dat liet hem daarna niet meer los mede door de pragmatische en creatieve aanpak van Conrad en zijn zakelijk leider Carola.  Lang in Rotterdam gewoond en ofschoon voor familie uitgeweken naar Breda nog vrijwel ieder dag in de mooie havenstad te vinden voor zijn diverse werkzaamheden.

Aukje Bolle Aukje Bolle volgde de opleiding uitvoerend danser aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Na haar danscarrière werkte Aukje als projectleider bij Rotterdam Festivals, als beleidsadviseur bij de gemeente Rotterdam en gedurende vijf jaar was ze zakelijk directeur-bestuurder van Korzo theater en productiehuis voor de dans. Sind 2018 is Aukje directeur-bestuurder van Kunstgebouw, de Zuid-Hollandse provinciale instelling voor cultuureducatie en -participatie. Aukje woont in Rotterdam en vervult verschillende bestuurs- en toezicht functies in het Rotterdamse culturele veld. Aukje is trots op Sinfonia Rotterdam herkent zich in het enthousiasme, de liefde voor de kunst en voor de stad Rotterdam van het orkest .

Vertrouwenspersoon

Eldert de Redelijkheid. Opgegroeid en werkzaam in Rotterdam hebben de stad en zijn inwoners mij gevormd. Mijn werk als Teammanager van een groep machinisten bij de Nederlandse spoorwegen en praktijkexaminator van machinisten namens de VVRV maakt dat ik dagelijks contact met heb met Rotterdam en zijn bewoners. Doordat ik vanaf het begin betrokken ben bij Sinfonia  heb ik de gestage ontwikkeling van dichtbij mogen meemaken en heb ik kunnen zien hoe het DNA van de stad en het orkest in elkaar vloeiden. Het is een voorrecht om betrokken te zijn bij Sinfonia en op deze wijze iets terug te doen voor de stad die mij veel mogelijkheden heeft geboden.

Naam
Stichting Sinfonia Rotterdam

Adres
Korte Hoogstraat 31, 3011GK, Rotterdam

RSIN
8123.48.357

Raad van Toezicht
Jeroen Kuyper – voorzitter
Jannelieke Aalstein
Fons Bogaers
Louis Kanters
Aukje Bolle

De Raad van Toezicht van de stichting is onbezoldigd.

Missie
Wij zijn Sinfonia Rotterdam; hét eigentijds musicerende kamerorkest dat midden in de stad en maatschappij staat en onafhankelijk en ondernemend mee beweegt op de energie en diversiteit van die stad. Mensen op een eigentijdse en verrassende manier raken met klassieke muziek, dat is onze missie. In alles wat wij doen stralen wij daarbij kwaliteit uit, zijn we toegankelijk en tonen wij passie en daadkracht.

Sinfonia Rotterdam heeft een ANBI-status

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam onderschrijft de Governance Code Cultuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaarverslag en Jaarrekening
Jaarrekening 2019 Stichting Sinfonia Rotterdam

Naast zijn functie als Artistiek Leider bij Sinfonia Rotterdam is Conrad van Alphen als internationale gast-dirigent werkzaam, zie www.conradvanalphen.com
De Raad van Toezicht constateert hier geen strijdigheid van belang.