Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Sinfonia Rotterdam.

Klassiek & Wijn Serie 2024-2025

13 juni 2024

 

Klassiek & Wijn is terug!

5 concerten in de Kloosterkerk

 

Het beste van klassieke muziek en wijn komt samen in onze serie Klassiek & Wijn. Terug van weggeweest en vanaf seizoen 2024/2025 op een nieuwe locatie: in de imposante Kloosterkerk in Den Haag.

Baton en glas in harmonie geheven

Onder het dak van de monumentale kerk aan het Lange Voorhout geniet u van een sprankelend en energiek klassiek concert, uitgevoerd door onze musici onder leiding van Conrad van Alphen en met een bijzondere solist te gast. Na het concert van 5 kwartier zonder pauze kunt u genieten van een gratis wijnproeverij, gesponsord door een lokale wijnhandel. We zorgen ook voor onze bezoekers die liever geen alcohol drinken.

Een compleet avondje uit

De Klassiek & Wijn concerten in de Kloosterkerk zijn meer dan alleen een muzikale ervaring: deze avonden zijn het complete pakket. Lekker borrelen en nagenieten van het concert terwijl een viertal leden uit het orkest live achtergrondmuziek spelen. Tik onze dirigent of lid van ons team aan: tijdens alle concerten zijn wij onder het publiek te vinden.


Bestellen

U kunt kaarten voor onze Klassiek & Wijn concerten via onze website bestellen. Elk concert dat wij in het nieuwe seizoen in de Kloosterkerk spelen is een Klassiek & Wijn concert. Deze concerten vallen ook onder onze Sinfonia Classics Serie. 

Via de onderstaande button kunt u ook de gehele Klassiek & Wijn serie van 5 concerten als één pakket bestellen:

Klassiek & Wijn Serie (5 concerten)

Prijzen

€ 160 / ≤ 26 jaar € 67

Klassiek concert & wijnproeverij
Geen rangen, alle stoelen dezelfde prijs

Bestel de Klassiek & Wijn Serie 

  • Bestelt u toch liever onze Sinfonia Classics Serie van 6 concerten? Klik hier
  • Wilt u losse (Klassiek & Wijn) kaarten bestellen? Klik hier

Rachmaninov-Pletnev Festival

21 maart 2024

UITZENDING NPO KLASSIEK – AVONDCONCERT

Dinsdag 23 april. Beluister de live opname van het slotconcert van het Rachmaninov-Pletnev Festival!Lees meer

Vier Internationale Vrouwendag met ons concert op 8 t/m 10 maart!

27 februari 2024

Van links naar rechts: Grażyna Bacewicz, Johanna Wallroth, musici van Sinfonia Rotterdam

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag waarin we met zijn allen toosten op vrouwen over de hele wereld. Sinfonia Rotterdam doet dit in het bijzonder door vrouwen in de klassieke muziek in het zonnetje te zetten.

Lees meer

Ontmoet onze assistent-dirigent Mikel Fernández!

14 december 2023

Foto: Jankovic Mirko (Zagreb Philharmonic Orchestra)

Sinds 2021 heeft Sinfonia Rotterdam een fantastische assistent-dirigent. Ontmoet Mikel Fernández!

Lees meer

10% korting bij op onze volgende twee concerten!

28 september 2023

Zien we u terug? We hebben nu een speciale aanbieding: als we u bij onze volgende twee concerten mogen verwelkomen, geniet u van 10% korting op de totaalprijs! Lees meer

U kunt vanaf vandaag ook losse kaarten voor onze concerten bestellen

16 mei 2023

Foto door Jan Hordijk.

Wát een fantastische feestweek hebben wij gehad! Ter ere van zijn 60ste verjaardag is onze geliefde dirigent flink in het zonnetje gezet.

Zaterdag 6 mei begonnen we met een toegankelijk lunchconcert in Theater Zuidplein, waarna het orkest zich verplaatste naar het Winkelcentrum Zuidplein voor twee verrassende pop-up concerten.
Zondag 7 mei mochten de Sinfonia Vrienden persoonlijk hun felicitaties geven bij het Vriendenevent, waarbij het gezelschap een intieme repetitie mocht bijwonen in ons kantoorgebouw in het centrum van Rotterdam.
Maandag 8 mei vertrok het orkest naar Erkelenz in Duitsland voor een enorm succesvol gastoptreden.
Dinsdag 9 mei heeft Conrad getrakteerd op een bijzondere en intieme dirigeer-masterclass: een klein publiek mocht hier toeschouwen hoe drie talentvolle dirigenten les kregen van Conrad. De masterclass werd opgevolgd door een bijzonder concert onder leiding van de drie dirigenten, met solisten van het Prinses Christina Concours.
Woensdag 10 mei was de aftrap van de drie succesvolle concerten in Amare. Daaropvolgend speelde het orkest op 11 mei in het Concertgebouw en op 13 mei als afsluiter in de Doelen.

Een heerlijke feestweek vol felicitaties, traktaties, cadeautjes, dankbaarheid en hart voor ons mooie orkest. Hartelijk dank aan iedereen die het met ons heeft gevierd!

Losse kaartverkoop

Onze losse kaartverkoop is vandaag van start gegaan. Dat betekent dat u vanaf nu ook uw kaarten kunt bestellen voor een los concert in onze programmering. Via de onderstaande knop treft u alle concerten die bij ons komend seizoen op het programma staan.

Bekijk alle concerten

Meest voordelige optie: Combinatiedeal

Het is nog altijd het meest voordelig om een Combinatiedeal Rotterdam, een Combinatiedeal Den Haag of abonnement te bestellen, voor de volledige Sinfonia ervaring. Wij geven het gehele seizoen 2023/2024 vertrouwde en verfrissende concerten. Laat u eens verrassen en bestel de Combinatiedeal! Zo maakt u alle unieke concerten van Sinfonia Rotterdam mee, en dat voor de zachte prijs van € 185. Voor jongeren t/m 26 kost een kaart slechts € 90! 

Combinatiedeal Rotterdam  Combinatiedeal Den Haag

Onze feestweek is begonnen!

8 mei 2023

6 t/m 13 mei viert Sinfonia Rotterdam de verjaardag van haar geliefde dirigent en oprichter, Conrad van Alphen. Afgelopen zaterdag was daarvan het succesvolle startsein! ‘S middags om 13:00 speelde het orkest een gratis lunchconcert in Theater Zuidplein. Er werd zichtbaar genoten van de symfonieën van Prokofjev en Mozart in de foyer.

Aansluitend verplaatsten we naar het Winkelcentrum Zuidplein, waar de musici onder begeleiding van Conrad twee pop-up concerten speelden. Ook een aantal jonge kinderen mochten even proeven van het dirigeren!

 

Op zondag 7 mei heeft Conrad zijn verjaardag met de Sinfonia Vrienden gevierd. Het gezelschap mocht een repetitie bijwonen met de musici in ons kantoorgebouw in het Schielandshuis. Als verrassing voor hun geliefde dirigent speelden de musici aansluitend een hymne uit Zuid-Afrika, het geboorteland van Conrad, die werd geschreven door een componist van Codarts Rotterdam.

Deze week feesten we door bij Sinfonia Rotterdam. Maandag 8 mei speelt het orkest een gastoptreden in het Duitse Erkelenz. Op dinsdag 9 mei geeft Conrad een speciale dirigeer-masterclass aan talentvolle dirigenten van Codarts, Sinfonia Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Aansluitend op de masterclass kunnen de dirigenten hun opgedane kennis direct uitvoeren in een concert met winnende solisten van het Prinses Christina Concours. Kaarten voor deze masterclass, die wordt gegeven in het Wereldmuseum, zijn hier te verkrijgen voor maar € 10.

9 mei – Wereldmuseum – Rotterdam

Met dank aan: 

 

 

 

Op 10, 11 en 13 speelt Sinfonia Rotterdam een groots concert met Conrads favoriete symfonieën van Mozart en Prokofjev. De Oekraïense meesterpianist Vadym Kholodenko speelt, onder begeleiding van het orkest, Beethovens 4de pianoconcert.

10 mei – Amare – Den Haag
11 mei – Het Concertgebouw – Amsterdam
13 mei – de Doelen – Rotterdam

Mis deze bijzondere feestmomenten niet! Kaarten zijn nog beschikbaar via de bovenstaande links. Zien we u bij één van de concerten?

Gratis lunchconcert in Theater Zuidplein

2 mei 2023
Sinfonia Rotterdam speelt gratis lunchconcert in Theater Zuidplein op zaterdag 6 mei om 13:00
Komende zaterdag 6 mei om 13:00 speelt Sinfonia Rotterdam weer een gratis lunchconcert onder leiding van dirigent Conrad van Alphen: ditmaal in Theater Zuidplein. Onze musici spelen delen uit de klassieke symfonie van Prokofjev en de 39ste symfonie van Mozart. Het concert duurt een halfuur en is gratis voor iedereen, aanmelden is niet nodig. Diezelfde middag verplaatst het orkest zich naar het Winkelcentrum Zuidplein en speelt twee keer een pop-up concert van ongeveer 20 minuten. Dat gebeurt rond 14:00 in de grote hal.
Kom gezellig langs komende zaterdag en geniet gratis van heerlijke klassieke muziek!

Nieuwe apparatuur voor ons orkest

17 april 2023

Hoera! Wij hebben door het DeltaPORT Donatiefonds, de Van der Mandele Stichting, Het Prins Bernhard Cultuurfonds – Zuid Holland en Stichting Van Ommeren-de Voogt donaties ontvangen voor het aanschaffen van nieuwe apparatuur.Lees meer

2023/2024: een spetterend nieuw seizoen!

16 maart 2023

Met gepaste trots kondigen we ons nieuwe muzikale seizoen 2023/2024 aan. Wij spelen het komende jaar weer in de fantastische zalen van het Wereldmuseum en de Doelen in Rotterdam, en in de Nieuwe Kerk en Amare in Den Haag. Na een serie gevuld met zowel bekende klassiekers als nieuwe ontdekkingen presenteren we als vervolg van het Sinfonia Meesters Project aan het eind van het seizoen een speciaal evenement: het Rachmaninov-Pletnev Festival

 

Onze brochure 2023/2024

Als uw adres bij ons bekend is, heeft u hem misschien al op de mat gekregen: onze brochure voor het nieuwe seizoen. Hierin staat alle informatie over het programma van 2023/2024. Bekijk de brochure hier online, door op de onderstaande afbeelding te klikken. De online brochure is te allen tijde in te zien op onze website. Ook delen wij de brochures uit bij onze komende concerten, Händels grootste hit ‘Water Music’ met Tinka Pypker en Meesterpianist Kholodenko speelt de 4e van Beethoven

Bekijk hier de online brochure

 

De voordeligste optie: een Combinatiedeal

De verkoop van onze abonnementen voor de Sinfonia Classics Series is vandaag afgetrapt. Dit jaar hebben we een mooie aanbieding voor muziekliefhebbers die graag onze hele programmering willen meemaken: een Combinatiedeal van een Classics Series abonnement in Rotterdam of Den Haag met een passe partout voor het Rachmaninov-Pletnev Festival. De Combinatiedeal is de meest voordelige optie. Lees hieronder meer.

Combinatiedeal Rotterdam  Combinatiedeal Den Haag

Bezoekt u onze concerten in Den Haag of in Rotterdam? Voor elke stad is er een apart abonnement te koop. De gecombineerde prijs voor vier concerten is voordeliger dan de losse kaarten. Passe partouts voor het Rachmaninov-Pletnev Festival zijn apart te koop. 

Abonnement Rotterdam   Abonnement Den Haag

 

Conrad: ‘May I present Roza Nolcheva!’

‘Na ruim 22 jaar zelf de programmering te hebben gedaan, vond ik het tijd voor vernieuwende ideeën van buitenaf. Lang hoefde ik niet na te denken over waar ik die ideeën vandaan moest halen. In 2016 ontmoette ik Roza bij het Macedonian Philharmonic, waar ik als vaste gastdirigent het privilege had met haar te mogen werken. Haar creativiteit, haar out-of-the-box manier van denken en haar innovatieve blik zorgden ervoor dat wij vanaf dag één een unieke creatieve klik hadden. Tegenwoordig werkt Roza niet alleen bij het Gävle Symphony Orchestra in Zweden, maar ben ik er ook trots op dat ze ons team voor de komende twee seizoenen komt versterken als gastprogrammeur. Samen met haar kan ik u een prachtig programma aanbieden.’

Welkom Roza!

foto: Eric Larsson

 

Rachmaninov-Pletnev Festival

In drie opeenvolgende dagen speelt wereldpianist Mikhail Pletnev álle vier Rachmaninov pianoconcerten én de Paganini rapsodie! Ook hiervoor kunt u nu al een passe partout bestellen.

 

 

Groots en intiem

Wat altijd gebleven is, is dat we dicht op de huid van het publiek willen zitten – welk stuk en met wie we dan ook spelen. Naast grote zalen kiezen we ook juist voor kleinere locaties en bijzondere plekken voor onze concerten. We willen ons publiek in de ogen kunnen kijken, dichtbij zijn en ons vuur overbrengen. 

Dat vuur maken we dit jaar met de geweldige klassiekers van Haydn, Mendelssohn, Beethoven en Brahms. Ook zijn er de meesterwerken van Wilms, Golijov, Bacewicz, Barber, Nino Rota en Montgomery te ontdekken. In een spannende samenwerking met Artvark Saxophone Quartet spelen wij zes nieuwe werken, waaronder een première van Florian Magnus Maier. Meesterviolist Maxim Vengerov was lyrisch over de samenwerking met ons mooie orkest vorig jaar. We zien er dan ook enorm naar uit hem opnieuw dit seizoen te verwelkomen!

Bekijk hier de hele concertprogrammering.

We hechten veel waarde aan de toegankelijkheid van onze muziek voor iedereen. Zoals elk jaar hanteren we geen rangen bij onze concerten, alle stoelen hebben dezelfde prijs. Voor jongeren t/m 26 jaar hebben we weer een mooie kortingsprijs gemaakt. Na elk concert krijgt u van ons een gratis drankje terwijl we samen nagenieten van het concert, met achtergrondmuziek van onze musici. 

Händels grootste hit ‘Water Music’ & Tinka Pypker zingt Arianna a Naxos

2 maart 2023

Sinfonia Rotterdam brengt voor u in maart nieuwe concerten. Deze vinden plaats op 16, 17 en 18 maart in Den Haag en Rotterdam.

Voor ons Toptalenten van de Toekomst Project vertolkt de jonge sopraan Tinka Pypker liefde, verlangen én verdriet bij het uit het gezicht verliezen van de geliefde Theseus tussen de golven. Heel anders was de sfeer aan de rivier Thames bij de eerste uitvoeringen van Händels ‘Water Music’ voor koning George I. Feestelijke muziek en dans, net als in de neoklassieke Pulcinella Suite van Stravinsky.

Mis deze verrukkelijke avond vol drama en feest niet. Bestel nu uw kaarten via deze link!

Romantische Nostalgie met Artyom Dervoed

10 januari 2023

Dit nieuwe jaar heeft Sinfonia Rotterdam weer een aantal concertreeksen voor u in petto. De eerste reeks concerten vindt plaats op 8, 10, 11 en 12 februari in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.

Conrad: ‘Nostalgisch denk ik terug aan de eerste opnames van Rodrigo en Dvořák bij de oprichting van ons orkest. Toen al recenseerde Gramophone Magazine ons lovend.’
Twintig jaar later hoort u naast de werken van deze bekende componisten ook de verleidelijke klankkleuren van gitarist Artyom Dervoed in het Concerto Mudehar van Garcia Abril.

Meer info over Artyom Dervoed is te vinden op zijn website.

Koop nu uw kaarten via de website van Sinfonia Rotterdam, klik hier!

Vier kerst met Sinfonia Rotterdam

2 november 2022

In de aanloop naar Kerst geeft Sinfonia Rotterdam een concert in de Doelen. Op tweede kerstdag speelt ons orkest voor u in Amare in Den Haag.

De jonge celliste Danielle Akta schittert tijdens de feestdagen met Sinfonia Rotterdam. Tel daarbij op de herkenbare Christmas Carols in de suite van Coleridge-Taylor en de charmante aanstekelijke melodieën van Tsjaikovskis liefdessprookje Het Zwanenmeer, dan maakt dit een muzikale kerst zoals u nog niet eerder beleefde.

Meesterlijke start seizoen 2022/2023

5 oktober 2022

In de week van 21 en 22 September was Maxim Vengerov te gast bij Sinfonia Rotterdam. Met een masterclass en het concert Burlesque Volksmuziek was dit een daverende start van ons seizoen 2022/2023.


In de media

Wenneke Savenije schreef een recensie om van te smullen over dit concert en de masterclass.

Ga naar recensie.


Sinfonia Meesters Project

De komst van Vengerov is de start van het Sinfonia Meesters Project. Een project dat opgezet is door dirigent Conrad van Alphen met steun van Stichting Droom en Daad.

Lees meer over het Sinfonia Meesters Project.


Album Masterclass

Maritiem Concert 2022

7 september 2022

Wat een groot succes waren onze openluchtconcerten op vrijdag 2 en zondag 4 september. De skyline van Rotterdam en 2000 volle stoelen maakten van deze openluchtconcerten een groot succes.

We willen iedereen die er aan heeft meegewerkt beide concerten tot een succes te maken heel hartelijk danken. En met name u, ons publiek. Zonder publiek is er namelijk geen concert. Publiek bedankt!

Kaarten Maritiem Concert

1 augustus 2022

Vanaf woensdag 3 augustus kunt u kaarten reserveren voor ons gratis Maritiem Concert op vrijdag 2 en zondag 4 september. Houd onze website en social media in de gaten voor de laatste updates over dit schitterende openluchtconcert.

Vrijdag 29 juli openluchtconcert Delft

21 juli 2022

Op vrijdag 29 juli a.s. verzorgen wij het openluchtconcert tijdens het Delft Chamber Music Festival. Om 21:00 uur vanaf de Grote Mark in Delft. Het concert is gratis toegankelijk.

Lees verder.

Colombia 2022

7 juli 2022

Op 22 juni gaven we het eerste concert in Teatro Santander in Bucaramanga. Dit concert werd gegeven ter ere van het 450-jarig bestaan van de stad.

Op 24 juni hadden we de eer om te mogen spelen in de bekendste concertzaal van het land: Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo en op zaterdag 25 juni in Teatro El Ensueño. Een cultureel centrum dat is opgezet in één van de achterstandswijken van Bogotá op een initiatief van de gemeente. Dit centrum heeft als doel de sociale verbinding door middel van cultuur te stimuleren.

We kijken met elkaar terug op een geweldige tijd van hard werken en genieten dat we onze muziek weer over de grens konden brengen.

 

Een leuk detail van onze tournee is dat we een fan uit Rotterdam mochten verwelkomen bij ons concert in Bucaramanga.

Suzanne Voorthuis was op vakantie en kwam samen met haar vriendin naar ons concert. Normaal zien we elkaar op ons kantoor in het Schielandhuis in Rotterdam. Het was geweldig elkaar nu eens ruim 8.500 kilometer verder te zien.

Suzanne: “Mijn ervaring was fantastisch! Het was ontzettend tof om bij het concert in Bucaramanga aanwezig te zijn en wat goed om Conrad te zien dirigeren, echt een prestatie!

Het publiek was zeer tevreden, dat heb ik wel gevoeld en gemerkt! Voor mij extra leuk om hier als Rotterdammer tussen te zitten.”

Meer verhalen lezen van onze fans of foto’s en filmpjes terugkijken? Dat kan via onze social media. Op Instagram en Facebook hebben we een verslag gemaakt van onze tournee.

 

Openingsconcert ICCR 26 mei 2022

27 mei 2022

Op donderdag 26 mei 2022 was het zover. Hét openingsconcert van de International Conducting Competition (ICCR). Onder leiding van zes finalisten van dit concours mocht Sinfonia Rotterdam het openingsconcert spelen.

Op de Kop van Zuid, tegenover Hotel New York, vlak aan de Maas, speelden wij voor een enthousiast publiek. Hebt u het concert gemist, bekijk dan hieronder de opname.

 

Maastunnel pop-up concert

11 mei 2022

Dinsdag 10 mei toog het orkest Sinfonia Rotterdam na een (gratis) middagconcert in de Oude Kerk in Charlois, naar de Maastunnel voor een pop-up concert.

Sinfonia Rotterdam verraste fietsers en voetgangers met de klanken van Mozart, aan de Maas, met uitzicht op de Euromast en de SS Rotterdam.

Dit concert was een voorproefje van de concerten die wij geven op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 mei. Kaarten voor deze concerten zijn nog verkrijgbaar via onze website.

 

Muzikaal dankwoord

9 februari 2022

Op 29 januari 2022 was het zover. Stiekem droomden we ervan, maar zeker wisten we het pas zo’n 3,5 dag van tevoren. We mochten weer spelen en wel twee keer. 

Twee concerten die in korte tijd allebei uitverkocht waren. Een verrassend tijdstip van 17:00 uur waarop we veel jongeren en studenten mochten verwelkomen. Aansluitend nóg een concert, ook uitverkocht, met jong en oud. Enkele van de jongste bezoekers keken hun ogen uit naar het orkest, de dirigent en de instrumenten. De verbazing en verrukking was van de ogen van die kleintjes af te lezen. Voor ons meer dan prachtig om te zien. 

Wat deze twee concerten vooral ook met ons deden was dat ze ons dankbaar maakten. Dankbaar voor onze trouwe fans, maar ook voor de bezoekers die voor het eerst kwamen. We waren weer samen! Daarvoor en voor alle steun de afgelopen periode zeggen we welgemeend en in koor DANK U WEL

Onze huiscomponist Sylvia Maessen componeerde voor ons in zeer korte tijd een muziekstuk waarin we u allen bedanken voor uw steun. We speelden én zongen deze compositie aan het begin van de twee concerten. We luisteren en kijken het graag terug. En u kan er ook nóg een keer van meegenieten.

In het filmpje hoort en ziet u ons orkest tijdens één van de repetities van de serenade “Dank u wel, voor al uw steun”. 

Conrad van Alphen in Klokhuis (herhaling)

8 februari 2022

Dinsdag 8 februari werd op Klokhuis een aflevering herhaald waarin Conrad van Alphen, dirigent van Sinfonia Rotterdam, vertelt over zijn werk. Ter voorbereiding op een concert en vooral tijdens het concert.

Presentatrice Janouk leert van Conrad over partituren, piano, forte, mezzoforte en nog veel meer.

Een leuke aflevering die zeker de moeite waard is om nog eens terug te kijken.

De uitzending van Klokhuis bekijk je hier. 

Alexei Volodin en publiek bedankt!

29 januari 2022

Wat was het een bijzondere avond! Twee uitverkochte concerten. Ons orkest weer bij elkaar. De prachtige interpretatie van Rachmaninovs tweede pianoconcert van Alexei Volodin en de verwarmende klanken van Brahms. Dit alles onder leiding van Conrad van Alphen.

Samen speelden we sterren van de hemel. Publiek en AlexeiVolodin bedankt! Een avond om met een heel goed gevoel op terug te kijken.

25 januari 2022

Reikhalzend hebben we de afgelopen dagen uitgekeken naar deze dag. Naar het moment waarop ‘ja!” gezegd wordt tegen kunst, cultuur en horeca. De eerste berichten lekten al uit, maar nu hebben we dan toch de echte bevestiging. We mogen weer spelen! Zaterdag 29 januari in de Grote Zaal van de Doelen in Rotterdam. Het wordt een prachtig concert waarbij we vieren dat we weer samen mogen zijn.  


Hoekstenen van de romantiek: Rachmaninov en Brahms


Onder
leiding van Conrad van Alphen speelt Sinfonia Rotterdam voor u het tweede pianoconcert van Rachmaninov en de eerste symfonie van Brahms. Meesterpianist Alexei Volodin zet onze zintuigen op scherp. Zijn interpretatie van de golvende muziek van Rachmaninov is een waar feest om naar te luisteren en te kijken. 

In de nasleep van Beethovens Ode aan de Vreugde kostte het Brahms meer dan 20 jaar om zijn eerste symfonie te voltooien. Het werk werd van meet af aan bewonderd. Een prachtig werk met een glorieus slot.

We kijken er meer dan ooit naar uit voor onze bezoekers te mogen spelen.


Punten op de ‘i’ 

De komende dagen zetten wij de punten op de ‘i’ wat betreft de organisatie van dit concert. Heeft u kaarten? Houd dan uw mail, onze website en social media in de gaten. U ontvangt zo spoedig mogelijk van ons een bericht met de laatste informatie over het concert.

Heeft u in de tussentijd vragen? Mail dan naar info@sinfoniarotterdam.nl .

Sinfonia Rotterdam Speelt!

18 januari 2022

Kijkt u ook zo uit naar ons concert van 29 januari in de Doelen in Rotterdam? Wij in ieder geval wel. Ons motto voor dit concert is Sinfonia Rotterdam Speelt! Wij doen er momenteel alles aan om het concert door te laten gaan. Zo gaan de geplande repetities van volgende week door, zodat onze musici helemaal klaar zijn om een onvergetelijk concert te spelen. 

Het is natuurlijk nog even wachten wat we te horen krijgen tijdens de persconferentie van dinsdag 25 januari. Daarna weten we wat de precieze maatregelen zullen zijn. Daar passen we – als dat nodig is – ons concert op aan. Alles natuurlijk zo veilig mogelijk waarbij we de 1,5 meter zullen waarborgen. Hoe we dat doen, dat laten we onze bezoekers zo snel mogelijk – na dinsdag 25 januari – weten. 

Heeft u kaartjes voor dit concert? Houd dan in ieder geval uw mail en onze website in de gaten. Wij houden u op de hoogte. 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moments

17 maart 2020

Tijdens de wereldwijde concert shutdown presenteert Sinfonia Rotterdam muziekclips in de Sinfonia Rotterdam Music Moment. Vanaf de start van de concertstop hebben wij dagelijks een nieuwe clip gepost. In de verlenging van deze periode vanaf 6 april posten we twee keer per week: de Sinfonia Rotterdam Midweek Moment en de Sinfonia Rotterdam Weekend Moment. Midden in de week en in het weekend. Het voorlopig laatste Sinfonia Rotterdam Music Moment is met de versoepeling van de regels voor de cultuursector op zaterdag 30 mei geplaatst.

 

Vanzelfsprekend is het in de periode van de lockdown onmogelijk concerten te bezoeken. Daarom delen wij de Sinfonia Rotterdam Music Moments, een clip uit een van onze concerten. Bekijk via de afbeelding hiernaast de volledige playlist. Abonneer rechts onder in de video op onze YouTube pagina om elke dag de nieuwste clip te ontvangen.

Volg Sinfonia Rotterdam Music Moment via -> https://www.youtube.com/sinfoniarotterdam

 

 

 

 


Sinfonia Rotterdam Music Moment van:

zaterdag 30 mei 2020

Sinfonia Rotterdam Music Moment #36 Beethoven “Ode To Joy”

 

Met het verbreken van de live orkeststilte volgende week door Sinfonia Rotterdam, sluiten we onze lockdown Sinfonia Rotterdam Music Moments af met de Ode To Joy van Beethovens Negende en laatste symfonie. Deze koorfinale is Beethovens muzikale weergave van universele broederschap gebaseerd op Friedrich Schiller’s “Ode to Joy”.

 

 

Beethoven Ode To Joy

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live in De Doelen Rotterdam on 21 December 2019 by Concertomedia and Arts Music Recording 

 

 

 

 

 


Hieronder een overzicht van alle Music Moments. Beluister en bekijk Sinfonia Rotterdam Music Moments door op de afbeeldingen hieronder te klikken

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #1 – Beethoven’s Ninth

 

We starten Sinfonia Rotterdam Music Moment met Beethovens klassieker over verbroedering waarin zijn hoogste idealen over vrede op aarde op onvergetelijke wijze tot klinken worden gebracht. Wat is er passender om Sinfonia Rotterdam Music Moments mee te openen dan het eerste deel van Beethovens Negende Symfonie met zijn fragiele en gespannen opening die exponentieel culmineert in drama?

 

Beethovens Ninth

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live in De Doelen Rotterdam on 21 December 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #2 – Haydn’ Surprise

 

Vandaag Haydn’ Suprise. Haydn’s muziek bevat veel grappen, en die in de Surprise Symphony is waarschijnlijk de meest bekende van allemaal: een plotseling fortissimo-akkoord aan het einde, waarna de muziek terugkeert naar haar oorspronkelijke rustige dynamiek alsof er niets gebeurd is. De daaropvolgende variaties herhalen de grap niet… Luister mee. Vanaf vandaag elke dag een nieuwe clip.

 

Haydn Symphony no. 94 “Surprise” movement II – Andante

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live in the National Centre for the Performing Arts (NCPA) in Beijing on 9 May 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #3 – Vloeimans @ Maritiem Concert

 

In het Sinfonia Rotterdam Music Moment van vandaag een van onze vele samenwerkingen met de geweldige Eric Vloeimans. Bekijk hem terwijl hij Martin Fondse’s ‘O Mar’ uitvoert tijdens het Sinfonia Maritiem Concert in de zomer van 2018. Sinfonia Rotterdam kijkt met zorg naar de realisatie van het komende Sinfonia Maritiem Concert in de open lucht op 5 juli. Een nieuwjaarsconcert met Eric Vloeimans vindt plaats in de Doelen Rotterdam, Wereldmuseum Rotterdam, De Nieuwe Kerk De Haag en Het Concertgebouw Amsterdam in januari 2021. Informatie op www.sinfoniarotterdam.nl. Voor nu vooral even genieten van het moment…

 

Fondse O Mar

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Trumpet Eric Vloeimans

Recorded live at Sinfonia Rotterdam Maritiem Concert in 2018

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #4 – Prokofiev’s Classical

 

Vandaag presenteren we het eerste deel van Prokofiev’s Symphony no.1 “Classical” uitgevoerd op het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen op 14 oktober 2017 in de St. Willibrordusbasiliek, Hulst onder leiding van Conrad van Alphen.

Prokofiev’s Classical

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen October 14th 2017

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #5 – Sibelius Finlandia

 

Sibelius Finlandia, het prachtige, symfonische gedicht van Jean Sibelius en waarschijnlijk het bekendste werk van deze Finse componist. Uitgevoerd in de Doelen Rotterdam op 20 oktober 2018 o.l.v. dirigent Conrad van Alphen. Sinfonia Rotterdam i.s.m. Codarts Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. 

 

Sibelius  Finlandia

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m.  Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen October 20th 2018

Sinfonia Rotterdam Music Moment #6 – Saint-Saëns Organ Symphony

 

Het serene ‘poco adagio’ uit Saint-Saëns prachtige Organ Symphony werd op 20 oktober 2018 uitgevoerd in de Doelen Rotterdam. Geert Bierling op het orgel en Sinfonia Rotterdam o.l.v. dirigent Conrad van Alphen. Concert i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium – Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Saint-Saëns symfonie met orgel

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m.  Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen October 20th 2018

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #7 – Haydn’s Miracle

 

We zouden allemaal een wonder kunnen gebruiken… Sinfonia Rotterdam Music Moment begint deze week met het eerste deel van Haydn’s Symphony no. 96 Mirakel. De symfonie heeft zijn bijnaam te danken aan het wonder dat zich tijdens de première van het stuk voltrok in de concertzaal: een kroonluchter viel van het plafond, maar het publiek wist de kroonluchter te ontwijken, omdat het naar voren was geduwd voor het applaus na de voorstelling….

 

Haydn Symphony no 96 ‘Miracle’

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live in the National Centre for the Performing Arts (NCPA) in Beijing May 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #8 – Grieg’s Piano Concerto

 

Het eerste deel van Edvard Griegs Piano Concerto met solist is Alvaro Siviero en Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad van Alphen is live opgenomen in de Doelen Rotterdam op 20 oktober 2018. Concert i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium – Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Grieg Piano Concerto

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Piano Alvaro Siviero

i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen Rotterdam October 20th 2018

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #9 – Nutcracker Suite “Trepak”

 

De levendige Russische dans ‘Trepak’ uit Tchaikovsky’s Nutcracker Suite is Sinfonia Rotterdam Music Moment. Het brengt ons terug naar 20 september 2014. De volledige versie van onze uitvoering van deze suite is meer dan 300.000 keer bekeken op ons Youtube kanaal.

 

Tchaikovsky Nutcracker Suite “Trepak”

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen Rotterdam September 20th 2014

 

 

 

Bekijk de volledige opname van Tchaikovsky’s  Nutcracker Suite door Sinfonia Rotterdam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #10 – Vloeimans “Monsieur Charles”

 

In een live-opname van het Sinfonia Maritiem Concert 2018 voert Eric Vloeimans zijn “Monsieur Charles” uit. Komend seizoen luiden we het nieuwe jaar in met deze jazzheld. In Het Concertgebouw Amsterdam, de Nieuwe Kerk Den Haag, de Doelen en het Wereldmuseum Rotterdam in januari 2021. Het volgende Sinfonia Maritiem Festival vindt plaats op 29 augustus 2020 met gastartiesten Shirma Rouse, Rajae El Mouhandiz en vele anderen. Het jaarlijkse festival vindt plaats in hartje Rotterdam in samenwerking met het Maritiem Museum Rotterdam. Vanaf het bekende Plein1940 geniet het publiek van muziek van verschillende genres van Sinfonia Rotterdam die spelen vanaf een podium op het water in de Leuvehaven.

 

Vloeimans Monsieur Charles

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Trumpet Eric Vloeimans

Recorded live at Sinfonia Maritiem Concert 2018

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #11 – Prokofiev Molto Vivace

 

Sinfonia Rotterdam opent onder leiding van dirigent Conrad van Alphen het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen 2017 met Prokofiev’s Classical Symphony. Hier de schitterende Finale Molto Vivace.

 

Prokofiev’s Classical Symphony Molto Vivace

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen October 14th 2017

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #12 – Romeo and Juliet

 

In Sinfonia Rotterdam Music Moment een deel van Tsjaikovski’s romantische Romeo en Julia Fantasie Ouverture. Met dit meesterwerk opende Sinfonia Rotterdam dit seizoen de orkestreeks van de Doelen en het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen. Concert i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag. Dirigent Conrad van Alphen.

Hoewel we niet zeker weten hoe of wanneer dit seizoen zal eindigen, kijken we uit naar de grootse opening van het komende seizoen op 2 en 3 oktober 2020 met een spectaculair programma met Smetana’s “Moldau” en “Also Sprach Zarathustra” van Richard Strauss. Ook op het programma Haydns beroemde trompetconcert uitgevoerd door Matilda Lloyd. Zie de laatste informatie hierover op onze website.

 

Tsjaikovski Romeo and Juliet Fantasy Overture

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen 5 October 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #13 – Beethoven’s Ninth “Cantabile”

 

Beethovens prachtige, lyrische variaties in het derde deel van zijn monumentale Negende Symfonie is Sinfonia Rotterdam Music Moment. Dit concert opende het feestseizoen van vorig jaar en werd op 21 december 2019 live opgenomen in de Doelen door ConcertoMedia en Arts Music Recording. Met dit omvangrijke project biedt Sinfonia Rotterdam stageplaatsten voor de topstudenten van Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Beethovens Ninth  “Cantabile”

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live in De Doelen Rotterdam on 21 December 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #14 – Waltz of the Flowers

 

Een knaller uit het verleden in het Sinfonia Rotterdam Music Moment met de Waltz of the Flowers uit Tchaikovsky’s Nutcracker Suite. Sinfonia Rotterdam opent hier op 20 september 2014 de Music for the Millions-serie van de Doelen Rotterdam. De volledige versie van onze uitvoering van deze suite is meer dan 300.000 keer bekeken op ons Youtube kanaal.

 

Tchaikovsky Waltz of the Flowers

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen Rotterdam September 20th 2014

 

 

 

Bekijk de volledige opname van Tchaikovsky’s  Nutcracker Suite door Sinfonia Rotterdam!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #15 – Saint-Saëns Symphony no.3

 

Het Sinfonia Rotterdam Music Moment is de krachtige opening van deel II van Saint-Saëns Symphony no.3: Allegro moderato – presto. Sinfonia Rotterdam opent hiermee op 20 oktober 2018 de orkestreeks van de Doelen onder leiding van Conrad van Alphen. In deze productie biedt Sinfonia Rotterdam stages aan in samenwerking met Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium – Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Saint-Saëns Symphony  no.3,  Part  II

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m.  Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen October 20th 2018

 

 

 

Bekijk de volledige opname van Saint-Saëns Symphony no.3 “Organ Symphony” door Sinfonia Rotterdam!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #16 – A Dance of Clowns

 

In de uitbundige Clowns’ Dance in Mendelssohn’s muziek voor “A Midsummer Night’s Dream” verbeeldt de componist Shakespeare’s manier om de spot te drijven met slechte acteurs. Hierin is ook de eerder gecomponeerde beroemde concert overture van het toneelstuk te horen.

 

Mendelssohn’s Dance of Clowns

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live in De Doelen Rotterdam on 26 September 2015

 

Bekijk de volledige uitvoering van Mendelssohn’s Overture A Midsummernights Dream door Sinfonia Rotterdam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #17 – Prokofiev Gavotta

 

Het derde deel, Gavotta, uit Prokofievs Classical Symhony, uitgevoerd op 14 oktober 2017 in de St. Willibrordusbasiliek Hulst voor het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen. Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad Van Alphen. Video door ConcertoMedia en audio door Arts Music Recording.

Prokofiev  Gavotta

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen October 14th 2017

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #18 – Eric Vloeimans Over the Rainbow

 

“Somewhere over the Rainbow” in een prachtig arrangement van Sylvia Maessen uitgevoerd door Eric Vloeimans en Sinfonia Rotterdam in het Sinfonia Rotterdam Music Moment. Live opgenomen in 2017 tijdens het jaarlijkse Sinfonia Maritiem Concert met op de achtergrond de prachtige omgeving van de Leuvehaven, het Maritiem Museum Rotterdam en bekeken door het imposante bronzen beeld De Verwoeste Stad van Ossip Zadkine. De editie van 2020 van het Sinfonia Maritiem Concert vindt plaats op 29 augustus 2020 met gastartiesten Shirma Rouse, Rajae El Mouhandiz en vele anderen.

 

Vloeimans Over the Rainbow

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Trumpet Eric Vloeimans

Recorded live at Sinfonia Rotterdam Maritiem Concert in 2017

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #19 – Beethoven Pastoral – Arrival in the Countryside

 

Blijf thuis en geniet van Beethovens prachtige natuurgeluiden en kleuren in zijn beroemde Symphony nr.6 Pastoral. Bekijk het eerste deel met de naam: Erwachen heiterer Empfindungen bei der Ankunft auf dem Lande – Ontwaken van opgewekte gevoelens bij aankomst op het platteland. Sinfonia Rotterdam treedt op in de pittoreske basiliek in Hulst voor het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen. Dirigent Conrad Van Alphen. Video door ConcertoMedia en audio door Arts Music Recording.

Beethoven Pastoral – Arrival in the Countryside

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen October 14th 2017

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #20 – Lyrical Grieg

 

Alvaro Siviero brengt samen met Sinfonia Rotterdam het dromerige en lyrische Adagio van Griegs Pianoconcert. Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad Van Alphen. Live opgenomen in de Doelen Rotterdam op 20 oktober 2018. Concert i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Lyrical Grieg

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Piano Alvaro Siviero

i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen Rotterdam October 20th 2018

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #21 – Beethoven’s Pastoral Merry Gathering of Country Folk

 

En of we in deze tijd een gezellige samenkomst met vrienden missen. Beluister in het derde deel van Beethovens Pastorale Symphony het vrolijk samenzijn van landmensen. Sinfonia Rotterdam en Conrad Van Alphen tijdens het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen 2017. Video: ConcertoMedia, audio: Arts Music Recording.

 

Beethoven’s Pastoral Merry Gathering of Country Folk

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen October 14th 2017

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #22 – Fauré Requiem – Agnus Dei

 

Geniet met het Sinfonia Rotterdam Music Moment in het paasweekend van het ontroerende Agnus Dei uit het Requiem van Gabriel Faure. Opgenomen in de Doelen Rotterdam 2015. Conrad Van Alphen dirigeert Sinfonia Rotterdam en Laurenscantorij Rotterdam. Dirigent Laurenscantorij: Wiecher Mandemaker.

 

Fauré Requiem – Agnus Dei

Sinfonia Rotterdam

Laurenscantorij Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen 2015

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #23 – Saint-Saëns Grand Finale

 

De majestueuze finale van Saint-Saëns Symphony no.3 in het Sinfonia Rotterdam Music Moment. Live opgenomen in de Doelen Rotterdam in 2018. Met Geert Bierling op het orgel en onder leiding van Conrad Van Alphen. Het hoofdthema van deze Organ Symphony Maestoso werd later aangepast en gebruikt in het popnummer “If I Had Words” uit 1977 van Scott Fitzgerald en Yvonne Keeley.

 

Saint-Saëns Grand Finale

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Organ Geert Bierling

i.s.m.  Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen October 20th 2018

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #24 – Mendelssohn’s Wedding March

 

De koninklijke bruiloftsmars van Felix Mendelssohn voor Shakespeare’s Midzomernachtsdroom in Sinfonia Rotterdams Music Moment. Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad Van Alphen. Live opgenomen in Concertgebouw de Doelen Rotterdam in 2015. 

 

Mendelssohn’s Wedding March

Sinfonia Rotterdam

Conductor – Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen 2015

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #25 – The Storm!

 

Beethovens turbulente Storm van zijn Symphony nr.6 Pastoral in Sinfonia’s Midweek Music Moment, waarin de innerlijke storm wordt weergegeven die al onze music nu ook ervaren door de beperking van het niet live kunnen delen van hun passie met onze fans. Wanneer onze storm voorbij is, is niet duidelijk, maar mag deze net zo mooi eindigen als die van Beethoven?

 

Beethoven Pastoral The Storm!

Sinfonia Rotterdam

Conductor – Conrad van Alphen

Recorded live at Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen 2017

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #26 – Eric Vloeimans “Mine Own King Am I”

 

Geniet van de sublieme live vertolking van Eric Vloeimans‘ eigen compositie “Mine Own King Am I”. Uitgevoerd op 2 juli 2017 tijdens Sinfonia Rotterdam’s jaarlijkse Sinfonia Maritiem Concert onder leiding van Conrad Van Alphen. En wat een setting in de Leuvehaven met het beroemde Zadkine-beeld op de achtergrond in hartje Rotterdam! Concert in samenwerking met het . Mis het volgende Sinfonia Maritiem Concert op 1 september 2020 niet!

 

Vloeimans Mine Own King Am I

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Trumpet Eric Vloeimans

Recorded live at Sinfonia Rotterdam Maritiem Concert in 2017

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #27 – Mozart Cosi fan tutte

 

Mozart’s ouverture van de opera Cosi fan tutte in Sinfonia Rotterdam Midweek Music Moment van deze week. Live registratie vanuit Concertgebouw de Doelen in Rotterdam, onder leiding van Conrad Van Alphen.

 

Mozart Cosi fan tutte

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen 26 september 2015

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #28 – Mars, the bringer of war

 

Voor de overwinning en de bevrijding komt de oorlog. Holst’s indrukwekkende orkestsuite The Planets opent met het angstaanjagende Mars, the bringer of war. Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad Van Alphen in een live opname in Concertgebouw de Doelen Rotterdam in samenwerking met Codarts, hogeschool voor de kunsten Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. 

 

Mars, the bringer of war

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen 5 October 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #29 – Jupiter, the bringer of jollity!

 

World in Union – Vreugde en trots terwijl we de bevrijding en 75 jaar vrijheid blijven vieren met een live-opname van Jupiter, the bringer of jollity uit The Planets van Holst. Uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad Van Alphen op 5 oktober 2019 in de Doelen. Wederom een Sinfonia Rotterdam samenwerking met Codarts, hogeschool voor de kunsten Rotterdam en Koninklijk Conservatorium – Royal Conservatoire Den Haag. Luister en vier het mee. Vanaf 03.03 is het bekende World in Union te horen, het lijflied van de Rugby World Cup in Engeland, dat symbool staat voor de internationale vriendschap, kenmerkend voor cultuur van de rugbysport.

 

 

Jupiter, the bringer of jollity

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen 5 October 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #30 – The barber of Seville

 

Naar de kapper! Voel de lente in het Sinfonia Rotterdam Music Moment van onze 20-jarige jubileumproductie net voor de wereldwijde concertvergrendeling. Met de heropening van kappers en barbershops in Nederland presenteren we Gioacchino Rossini’s Overture aan de komische opera Il barbiere di Siviglia. Opgevoerd op 6 maart 2020 in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Video Concertomedia, Audio Arts Music Recording.

 

 

The barber of Seville

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen 6 March Nieuwe Kerk Den Haag

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #31 – My Motherland in NCPA Beijing

 

In mei 2019 tourde Sinfonia Rotterdam door China, waar onze concertmeester Cordelia Paw ons hart en die van het publiek stal met haar prachtige, ontroerende spel van het Chinese lied My Motherland in een arrangement van Sylvia Maessen

 

 

My Motherland

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #32 – Haydn’s Miracle – NCPA Beijing

 

De finale van Haydn’s Miracle, uitgevoerd tijdens de memorabele tour door China van Sinfonia Rotterdam in mei 2019 in het National Center for the Performing Arts Beijing. Haydn’s ‘La Passione’, zijn Symfonie 49, zal tijdens het live stream concert ‘Reunited in Music’ van Sinfonia Rotterdam op 5 juni live uitgezonden worden vanuit de Laurenskerk Rotterdam. Het concert ‘Reunited in Music’ opent met Dvorak’s Nocturne en meesterpianist Ronald Brautigam brengt met ons orkest Mozart’s Jeunehomme ten gehore. 

 

 

Haydn’s Miracle NCPA Beijing

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #33 – Uranus The Magician

 

Laat de toverdrank van Uranus ons helpen deze wereldcrisis te overwinnen! We herinneren ons met veel plezier de spectaculaire seizoensopeningen in de Doelen Rotterdam in samenwerking met Codarts, hogeschool voor de kunsten Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag, zoals in deze uitvoering van The Planets van Holst in oktober 2019.

 

 

Uranus, The Magician

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Concert i.s.m. Codarts Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen 5 October 2019 door ConcertoMedia en Arts Music Recording

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #34 Rajae Watani

 

Met het einde van de ramadan in zicht presenteren we de prachtige compositie Watani, My Homeland, uitgevoerd door Rajae El Mouhandiz in een arrangement van Sylvia Maessen. Dit is een live-opname van het Sinfonia Maritiem Festival 2019 in de pittoreske setting van de Leuvehaven en Plein1940 Rotterdam i.s.m. Maritiem Museum Rotterdam. Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad Van Alphen. Video door ConcertoMedia audio door WG Theatertechniek.

 

 

Rajae Watani

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at Sinfonia Maritiem Festival 2019 door ConcertoMedia en WG Theatertechniek

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #35 Beethoven’s Ninth – Molto Vivace

 

Met de viering van een ander Beethoven 250-jaar in 2020 dan verwacht, presenteren we het krachtige tweede deel van zijn Negende en tevens laatste symfonie. Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad Van Alphen live opgenomen in de Doelen op 21 december 2019. Sinfonia Rotterdam i.s.m. Codarts, hogeschool voor de kunsten en Koninklijk Conservatorium – Royal Conservatoire. 

 

 

Beethovens Ninth – Molto Vivace

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live in De Doelen Rotterdam on 21 December 2019 by Concertomedia and Arts Music Recording 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #36 Beethoven “Ode To Joy”

 

Met het verbreken van de live orkeststilte volgende week door Sinfonia Rotterdam, sluiten we onze lockdown Sinfonia Rotterdam Music Moments af met de Ode To Joy van Beethovens Negende en laatste symfonie. Deze koorfinale is Beethovens muzikale weergave van universele broederschap gebaseerd op Friedrich Schiller’s “Ode to Joy”.

 

 

Beethoven Ode To Joy

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live in De Doelen Rotterdam on 21 December 2019 by Concertomedia and Arts Music Recording 

 

 

 

 


 

Volg Sinfonia Rotterdam op Youtube voor de mooiste concertregistraties!

Rio de Janeiro

6 juli 2016

De dag na het concert in Curitiba vlogen we al weer vroeg naar Rio de Janeiro. Deze dag was heel erg zwaar. Het slaapgebrek kon nog niet echt worden ingelopen.

’s Middags repetitie in Sala Cecilia Meireles en ’s avonds concert. Deze zaal is net helemaal gerestaureerd. Prachtig en een mooie acoustiek.

Curitiba

We zijn aangekomen in Curitiba na een reis van meer dan 24 uur! De eerste repetitie met Alvara Siviero is momenteel gaande. Inmiddels zijn we al live op de locale tv geweest. Vanavond eerste concert in Centro Cultural Teatro Guaira!

Brazilië tournee met Alvaro Siviero

De repetities zijn in volle gang. Vrijdagavond spelen we nog samen met Eric Vloeimans bij Muziek op de Rotte op het Noordplein. Maandagmorgen stijgen we op naar Sao Paulo en vliegen daarna direct door naar Curitiba, onze eerste stop.

 

23 juni vindt hier al ons eerste concert plaats, nadat we die middag nog repeteren met onze Braziliaanse solist: Alvaro Siviero. Alvaro kennen we al goed. Hij was bij ons te gast in november 2013. Nu spelen we met hem in zijn geboorteland. We kijken er erg naar uit!

 

Op deze blog kunt u ons volgen tijdens deze tournee!

Catedral Concert 28 maart 2015

Sharing Mozart with the masses in the splendour of Santiago’s neo-Baroque Catedral Metropolitana on a balmy Saturday night gave all of us fortunate Sinfonia Rotterdam musicians a gift to remember. Crowds of locals old and young, rich and poor, poured into the huge church during the pre-concert rehearsal.  The audience was mesmerised! Rapture, enthusiastic applause and spontaneous comments after the concert brought the all-important lesson home: classical music is a gift for all to partake of and knows no bounds. A tiny old lady dressed in black reached out to me, repeating “bless you, bless you for this evening of joy.” Another snapshot of Sinfonia Rotterdam’s fantastic Santiago adventure to remind us that performances can change people, music matters!!

Grande finale: 2 concerten op zondag 29 maart 2015

Het Festival werd afgesloten met 2 concerten op zondag 29 maart 2015.

Zondagmiddag speelden we in CEAC, het Teatro Universidad de Chile, een wat oude bedompte zaal. Het publiek was er gelukkig niet minder enthousiast om. Soliste was de fluitiste Susan Hoeppner (fluitconcert nr. 1). Verder speelden we de prachtige Praagse Symfonie.

Prachtige concerten in Chili

Na het eerste concert volgden nog 3 concerten, waarvan het concert in de kathedraal van Santiago het hoogtepunt vormde!

Catedral Metropolitana de Santiago

Op zaterdag 28 maart speelden we in een volle katedraal. Prachtig om mee te maken hoe de zaterdagavondmis langzaam overging in het concert. Omdat dit een gratis concert was, was dit concert bomvol. Het publiek stond letterlijk tot om het podium heen. De samenstelling van het publiek was ook anders dan de andere concerten: van arm tot rijk en van jong tot oud. GEWELDIG! En uitzinnig enthousiast. Wat bijzonder om dit te mogen meemaken!

Tijdens de repetitie (voor de mis) was er al publiek aanwezig!

Eerste concert een groot succes!

Het eerste concert op 27 maart in Centro de las Artes was een groot succes. Een prachtige nieuwe zaal met een mooie akoestiek en enthousiast publiek. Bijzonder aan de zaal is dat deze onder de grond ligt. De artiesteningang ligt op verdieping -4 in de parkeergarage. Heel apart!

Soliste was de prachtig spelende Jasminka Stancul in het pianoconcert nr. 23. Zij droeg een schitterend rood rockkostuum. Het was een mooi begin van onze serie concerten in Santiago!

Exploring Santiago

Inmiddels is de tour een paar dagen oud en de start was perfect. De reis was lang, maar verliep voorspoedig. Op dinsdagmorgen rond 9 uur locale tijd kwamen we aan in een warm, maar bewolkt en beetje druilerig Santiago. We werden door een team van dames ontvangen en met bus en vrachtwagen naar het hotel gebracht. De rest van de dag was vrij, dus de orkestleden zwierven uit over de stad. Sommigen stapten direct in een auto en reden de stad uit, anderen liepen wat rond door de levendige stad.

Santiago de Chile

6 juni 2016

Maandag 23 maart vertrekt Sinfonia Rotterdam voor een 7-daagse tournee naar Santiago, Chili.
We zijn te gast bij het Mozart-festival 2015 en spelen 4 concerten met 4 verschillende Mozartprogramma’s. We kijken er naar uit!
Vandaag (21/3) is de laatste repetitie in Nederland.
Gisteravond (20/3) vertelden we over onze reis en speelden we live bij Opiumop4.
Voor meer informatie over ons programma klik hier!