Werken bij Sinfonia Rotterdam

Vrijwilligersvacature: Rechterhand productie-/stagemanager

Geen uitdaging is te groot!

Houd jij ervan om, samen met je collega’s, de handen uit de mouwen te steken? En daarna na te genieten van het resultaat onder het genot van mooie klassieke muziek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar iemand die onze productie-/stagemanager kan helpen met de voorbereiding en afhandeling van een concert of repetitie. Dit houdt in dat alles klaargezet en opgeruimd wordt voor de musici en het publiek. Hierbij valt te denken aan de op- en afbouw van het podium met lessenaars, stoelen en techniek voor de musici, maar ook op- en afbouw van de stoelen en bewegwijzering voor het publiek. Mochten musici of solisten je hulp nodig hebben, dan kan jij ze helpen.

Je komt niet alleen bij de bekende concertzalen zoals de Doelen, Amare en het Concertgebouw, maar ook op diverse verrassende locaties zoals ‘ergens’ op straat, in de bibliotheek, de Markthal, op de Kaap, in het groen bij mooie kastelen, in kerken en zelfs…. in koeienstallen.

Dit alles doe je onder begeleiding van onze productie-/stagemanager en met hulp van je collega- vrijwilliger.

Wat krijg je ervoor terug?

Sinfonia Rotterdam is relatief klein, flexibel, wendbaar, heeft een no-nonsense mentaliteit, steekt de handen uit de mouwen, levert hoge kwaliteit, denkt mee, heeft korte beslislijnen en zeurt niet. En dat maakt het werken met Sinfonia Rotterdam nou zo leuk! Binnen het team hangt een goede sfeer en maken we van elk concert weer een feestje. Daarnaast kan je, na een paar uur hard werken, tussen het publiek meegenieten van het eindresultaat in de vorm van prachtige klassieke muziek.

Eén keer per seizoen komen we met alle vrijwilligers samen om wat leuks te doen.

Hoe vaak kan je meehelpen?

Sinfonia Rotterdam heeft ongeveer zes producties, met gemiddeld drie concerten per productie, per jaar. Het schema is aan het begin van het seizoen al bekend, dus die dagen kan je dan al in je agenda zetten.

Over Sinfonia Rotterdam

Sinfonia Rotterdam, al meer dan twintig jaar gedreven door avontuur, is hét kamerorkest van de Maasstad. Het gezelschap wil er zijn voor álle Rotterdammers en zoekt buiten de gerenommeerde concertpodia ook graag de wijken op, waar het op verrassende plaatsen en tijdstippen opduikt onder het motto: de schoonheid van klassieke muziek gun je iedereen. Wanneer Sinfonia Rotterdam elders in het land optreedt of op tournee gaat naar het buitenland is het een stoere ambassadeur van de stad: een visitekaartje.

Onder leiding van zijn oprichter en chef-dirigent Conrad van Alphen heeft het orkest zich ontwikkeld tot een flexibel, expressief en breed inzetbaar ensemble. Spontaniteit en speelplezier zijn sleutelbegrippen. Met de Weense klassieken als basis slaan de musici bruggen naar andere repertoiregebieden, muziekstijlen, genres en disciplines en is het orkest een geliefde samenwerkingspartner voor vele (Rotterdamse) samenwerkingspartners.

Sinfonia Rotterdam wordt structureel gesubsidieerd door de Gemeente Rotterdam en weet zich ondersteund door een indrukwekkende reeks van sponsors.

Dit klinkt leuk! Hoe nu verder?

Stuur een mailtje naar Mariët Struijk op management@sinfoniarotterdam.nl