Werken bij Sinfonia Rotterdam

Medewerker marketing & communicatie (0,8 fte)

Werk jij binnenkort mee aan onze concerten in Havenstad, Hofstad en Hoofdstad?

Wij zijn op zoek naar een medewerker marketing & communicatie voor 0.8 fte per 1 januari 2023

Sluitingsdatum: 28 november 2022.

Wie zoeken wij?

Functie inhoud
Als Marketing en Communicatiemedewerker van Sinfonia Rotterdam draag je zorg voor alle werkzaamheden op het gebied van marketing, communicatie en PR. Zo schrijf je het ene moment een (kort) advies of werk je een strategie uit om het volgende moment de middelen te maken of tijdens een repetitie de social media bij te werken. Je maakt voor ieder concert een marketingplanning. Hierin zoek je de ideale balans tussen online en offline marketing en blijf je zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de naamsbekendheid van het orkest te vergroten. In 2022 zijn we een nieuwe weg ingeslagen met onze marketing en communicatie en hier gaan we in 2023 mee verder. Aan jou de taak om Sinfonia Rotterdam verder in de markt te zetten als dé culturele parel van Rotterdam.

Naast de marketing voor onze concerten werk je aan het vergroten van de zichtbaarheid van Sinfonia Rotterdam. Dit doe je onder andere door:

 • Strategieën te ontwikkelen aan de hand van data-analyse en markt- en
  publieksonderzoek.
 • Het schrijven en versturen van nieuwsbrieven en persberichten (Mailjet).
 • Het bijhouden en vernieuwen van de website (WordPress).
 • Het beheren van onze social media kanalen.
 • I.s.m. de vormgever offline middelen samenstellen, ontwerpen, coördineren en (laten) verspreiden. Hiervan is het maken van onze jaarbrochure aan het begin van het jaar altijd de grootst omvattende klus.
 • Tijdens concerten ben je samen met het team vliegende kiep, van flyeren tot het publiek hun plaatsen wijzen. Tijdens producties is het team het aanspreekpunt voor publiek en rots in de branding voor de dirigent en de musici.

De ideale kandidaat:

 • Vindt de juiste balans tussen strategisch en uitvoerend werk, marketing en PR-
  activiteiten.
 • Kan vooruitdenken en goed plannen.
 • Zoekt naar creatieve mogelijkheden om concertbezoekers te bereiken.
 • Spreekt en schrijft perfect Nederlands en heeft een wervende, korte en krachtige schrijfstijl. Goed Engels is een pré.
 • Heeft HBO werk- en denkniveau.
 • Heeft hart voor podiumkunsten en klassieke muziek.
 • Is bereid en beschikbaar om tijdens (eigen) producties ‘s avonds en in het weekend te werken.
 • Is zelfstandig, stressbestendig, nieuwsgierig en initiatiefrijk.
 • Bouwt snel verder aan ons bestaande netwerk, legt makkelijk contact met (nieuwe) partners.

Wie zijn wij?

Sinfonia Rotterdam wil er zijn voor álle Rotterdammers en zoekt buiten de gerenommeerde concertpodia ook graag de wijken op, waar het op verrassende plaatsen en tijdstippen opduikt met een pop-up concert onder het motto: Magnifiek klassiek voor iedereen.

Wanneer Sinfonia Rotterdam elders in het land optreedt of op tournee gaat naar het buitenland is het orkest een stoere ambassadeur van de stad. Onder leiding van oprichter en dirigent Conrad van Alphen heeft het orkest zich ontwikkeld
tot een flexibel, expressief en breed inzetbaar ensemble. Spontaniteit en speelplezier zijn sleutelbegrippen. Met de Weense klassieken als basis slaan de musici bruggen naar andere repertoiregebieden, muziekstijlen, genres en disciplines en is het orkest een geliefde samenwerkingspartner voor vele (Rotterdamse) partners.

Sinfonia Rotterdam wordt structureel gesubsidieerd door de Gemeente Rotterdam en door een indrukwekkende reeks van sponsors.


Wat bieden wij?

Een uitdagende en interessante baan bij één van de culturele parels van Rotterdam. De medewerker marketing & communicatie is voor 32 uur per week in dienst van de stichting, in eerste instantie voor een jaar, met de intentie om te verlengen, tegen een marktconform salaris. Je werkt twee dagen per week op kantoor (dinsdag en donderdag). Tijdens productieweken wijken we hiervan af. Ons kantoor zit in het Schielandshuis in Rotterdam.


Ons team

Sinfonia Rotterdam heeft een klein en betrokken team waarbinnen ieder zijn eigen specialisme heeft. Iedereen binnen Sinfonia Rotterdam is flexibel, steekt de handen uit de mouwen en levert een hoge kwaliteit. Er zijn korte beslislijnen. Hierdoor zie je snel resultaat van je werk.

Sinfonia Rotterdam wil graag een afspiegeling zijn van de samenleving, onderschrijft de Code Diversiteit & Inclusie en moedigt alle kandidaten met geschikte competenties aan om te solliciteren.

Laat ons in jouw motivatie weten waarom jij dé nieuwe Sinfonia collega bent die wij zoeken.


Vragen?

Dan kun je contact opnemen met zakelijk leider Mariët Struijk op 06 15 96 79 98.


Solliciteren?

Sollicitatie met motivatie en CV graag uiterlijk 28 november 2022 mailen naar management@sinfoniarotterdam.nl