Vier Internationale Vrouwendag met ons concert op 8 t/m 10 maart!

27 februari 2024

Van links naar rechts: Grażyna Bacewicz, Johanna Wallroth, musici van Sinfonia Rotterdam

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag, een dag waarin we met zijn allen toosten op vrouwen over de hele wereld. Sinfonia Rotterdam doet dit in het bijzonder door vrouwen in de klassieke muziek in het zonnetje te zetten.

Op het concert van 8 t/m 10 maart spelen we muziek van de componiste Grażyna Bacewicz, die wordt geprezen als een van de meest invloedrijke Poolse componisten van haar tijd. Haar concert voor strijkorkest uit 1948 schildert een helder beeld van de bewogen naoorlogse periode in Polen. 

Te gast verwelkomen we vervolgens de Zweedse rijzende ster Johanna Wallroth, een sopraan die u niet mag missen. Zij vertolkt de emotionele liederen van de Argentijnse Osvaldo Golijov over liefde, rouw en verdriet. 

Sinfonia Rotterdam bestaat tenslotte uit een heleboel vrouwelijke musici, staf en vrijwilligers, wiens virtuositeit, warmte en enthousiasme elk concert weer tot in uw tenen doordringt. Iedereen is bij ons even belangrijk, maar de gelegenheid biedt ons een toepasselijk moment om hen te benadrukken!

Bestel uw kaart voor ons concert via de onderstaande knop. Zien we u daar?

Bestel uw kaarten