Klassiek&Wijn in het Wereldmuseum 2017-2018

Concertserie
Nieuwjaar met Wishful Singing

za 6 januari, 2018 ‐ 20:15 uur

Rotterdam
Balzaal Wereldmuseum
Klassieke Briljanten

zo 11 februari, 2018 ‐ 15:00 uur

Rotterdam
Balzaal Wereldmuseum
Oosterse Kleuren en Geuren

zo 15 april, 2018 ‐ 15:00 uur

Rotterdam
Balzaal Wereldmuseum

Sinfonia Rotterdam in het Wereldmuseum

De Balzaal van het Wereldmuseum is dé plek voor een geweldige avond Klassiek&Wijn met Sinfonia Rotterdam. Na ontvangst op deze sfeervolle locatie aan de Maas geniet u van een gevarieerd concert zonder pauze met topsolisten en pareltjes uit de muziekliteratuur. Na afloop een heerlijk glas wijn in de statige Salon met achtergrondmuziek door musici van het orkest. Gezellig napraten met elkaar, de dirigent, solisten en orkestmusici. Een topavond!

Nieuwjaar met Wishful Singing

Nieuwjaar met Sinfonia Rotterdam en Wishful Singing
Dirigent Amaury du Closel

Mozart Symfonie nr.40
M. Haydn Vespers
Faure Pavane Op.50                                                                                                                                                   Close harmony, lichte muziek en Nieuwjaars highlights in bewerkingen van Sylvia Maessen.

Vijf vrouwen roepen met hun zuivere stemmen en hun weergaloze podiumexpressie een scala aan emoties op. Reis mee langs liefde, hartzeer, lichtvoetigheid, weemoed en plezier. Sinfonia Rotterdam brengt samen met dit bijzondere 5-tal een onvergetelijk en hartveroverend Nieuwjaarsconcert! Het concert opent met de symfonie in g kleine terts van Mozart, waarna Wishful Singing samen met het orkest via de prachtige Pavane van Faure overgaat in close harmony, lichte muziek en Nieuwjaars Highlights in nieuwe bewerkingen van Sylvia Maessen.

Klassieke Briljanten

De briljante Sibelius Concours winnaar Nikita Boriso-Glebsky is opnieuw te gast bij Sinfonia Rotterdam om zijn favoriete Mozart vioolconcert te vertolken, in het concert Klassieke Briljanten. Daarna sluit Sinfonia Rotterdam op theatrale manier het concert af met een van de bekendste parels uit de klassieke muziekliteratuur, de Afscheids-symfonie van Haydn.

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen
Nikita Boriso-Glebsky – viool
Anouschka Pedano – altviool (i.s.m. Classic Young Masters)

Mozart Sinfonia Concertante deel 1 (9 en 11 november)
Mozart 
Vioolconcert nr.4
Haydn Symfonie nr.45 “Abschieds-Symphonie”

Oosterse Kleuren en Geuren

Verrassingen uit China
“Wu Wei pakt de luisteraar prompt bij de lurven. Een muzikale openbaring. Spectaculair zijn de momenten waarop de muziek alleen aan een dun sheng-draadje hangt.” Zo prees de Volkskrant de Sheng solist Wu Wei. Samen met gastdirigent Renchang Fu brengt Sinfonia Rotterdam in Oosterse Kleuren en Geuren een spannend programma waarin bekende klassieke werken ruimte maken voor nieuwe kleuren en geuren.

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Renchang Fu
Wu Wei – sheng (Chinees instrument)

Mozart Serenata Notturna
Shuya Xu Concert voor Sheng
Grieg Holberg Suite

Wereldmuseum – Rotterdam

Het Wereldmuseum in Rotterdam is een museum over culturen in het heden en het verleden. Het is de voortzetting van het Museum voor Land- en Volkenkunde en bevindt zich op de hoek van de Veerhaven en Willemskade.