Serie Klassiek&Wijn 2018/2019 – Wereldmuseum

Concertserie
Saint-Saëns' Schitterende Orgelsymfonie

za 20 oktober, 2018 ‐ 20:15 uur

Rotterdam
de Doelen
Tsjaikovski loves Mozart

zo 18 november, 2018 ‐ 15:00 uur

Rotterdam
Wereldmuseum
Vuurwerk en Passie

zo 13 januari, 2019 ‐ 15:00 uur

Rotterdam
Wereldmuseum
Contrasten

di 12 maart, 2019 ‐ 20:15 uur

Rotterdam
Wereldmuseum
Galaconcert met IVC-solisten

zo 26 mei, 2019 ‐ 15:00 uur

Rotterdam
Wereldmuseum

Eén van de mooiste stadsgezichten van Rotterdam, met een sfeervolle Balzaal en prachtig uitzicht over de Maas.

Oosterse Kleuren en Geuren

Wu Wei pakt de luisteraar prompt bij de lurven. Een muzikale openbaring. Spectaculair zijn de momenten waarop de muziek alleen aan een dun sheng-draadje hangt.’ Zo prees de Volkskrant de sheng-solist Wu Wei. Samen met gastdirigent Renchang Fu brengt Sinfonia Rotterdam een spannend programma waarin bekende klassieke werken ruimte maken voor oosterse kleuren en geuren.

 

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Renchang Fu
Wu Wei – sheng (Chinees instrument)

 

Mozart Serenata Notturna
Shuya Xu Concert voor Sheng
Grieg Holberg Suite


Klassiek & wijn – De Nieuwe Kerk in Den Haag & het Wereldmuseum in Rotterdam
Het was de afgelopen seizoenen overduidelijk, de serie ‘Klassiek & Wijn’ smaakt naar meer! En dus bieden we ook dit seizoen korte concerten zonder pauze met boeiende programma’s. Uitgevoerd door topsolisten en de enthousiaste musici van Sinfonia Rotterdam, waarbij de dirigent het programma toelicht vanaf het podium. Na afloop van het concert kunt u samen met de uitvoerenden onder genot van een heerlijk glas wijn napraten terwijl musici uit het orkest live salonmuziek spelen.

 

Mozart na de maaltijd – de Doelen
Dit concert behoort tot de reeks ‘Mozart na de maaltijd’: concerten van ongeveer een uur met toegankelijke muziek die vanaf het podium door de dirigent wordt toegelicht. Er is geen pauze, maar na afloop is er een meet & greet met de dirigent en musici in de Jurriaanse Foyer. Boekt u er een diner bij in de Stadsbrasserie, dan heeft u letterlijk Mozart ná de maaltijd.

Tsjaikovski loves Mozart

Dit concert is onderdeel van onderstaande series.

Bestel nu de hele serie!

 

 

 

Tsjaikovski schreef zijn Rococo-variaties als een hommage aan Mozart en gebruikte een bijzonder lichtvoetig thema. De componist ontpopt zich in deze variatiereeks als de magiër van timing en contrast: nu eens doet de lyrische melodie denken aan een opera met droevige afloop, dan weer zijn cello en orkest verwikkeld in een razende wedloop.

 

Koren op de molen voor Deutsche Grammophon celliste Meehae Ryo en Sinfonia Rotterdam! Het concert eindigt spetterend met Haydns Symfonie nr.84, uit diens Parijse symfonieënreeks.

 

Dirigent                Conrad van Alphen
Soliste                   Meehae Ryo (cello)

 

Mozart                  Symfonie nr.24
Tsjaikovski          Rococo-variaties voor cello en orkest
Haydn                   Symfonie nr.84 in Es


Klassiek&Wijn – De succesvolle Sinfonia Rotterdam formule!
Wat is nu aangenamer dan na een enerverend concert de opgedane luisterervaringen te delen met andere bezoekers of met de musici zelf? Klassiek&Wijn van Sinfonia Rotterdam is inmiddels een begrip in Rotterdam, Den Haag en omstreken.

Het gouden recept is: compacte, energieke concerten (zonder pauze), prachtige muziek, de dirigent licht het programma toe vanaf het podium en na afloop van het concert heft u samen met uw gezelschap en de musici van Sinfonia Rotterdam een heerlijk glas wijn met sfeervolle live gespeelde salonmuziek op de achtergrond! Een onbezorgde middag en/of avond uit! Wat wilt u nog meer?

 

Wereldmuseum – Rotterdam

Het Wereldmuseum in Rotterdam is een museum over culturen in het heden en het verleden. Het is de voortzetting van het Museum voor Land- en Volkenkunde en bevindt zich op de hoek van de Veerhaven en Willemskade.