Speciale aanbieding op 11 november

Voor de sponsors, vrienden en nieuwsbrief abonnees van Sinfonia Rotterdam hebben wij een speciale aanbieding. Met een korting van maar liefst 50% kunt u op donderdag 11 november het feestelijke concertprogramma ‘De Nieuwe Wereld’ in de grote zaal van De Doelen meemaken.

Normaal kosten de kaarten voor dit concert €40, maar speciaal voor u bieden wij de kaarten aan voor slechts €20 inclusief pauzedrankje.

[bestel link – mollie]

De Nieuwe Wereld
Donderdag 11 november  2021 | 20.15 uur
Grote Zaal, de Doelen

Sinfonia Rotterdam
Dirigent Conrad van Alphen
Solisten Matilda Lloyd (trompet) & Shirma Rouse  (zang)

 

Haydn  Trompetconcert in Es

Burleigh  Goin’ Home, bew. Sylvia Maessen

Dvořák  Symfonie nr. 9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’

 

 

In zijn zoektocht naar een muziekidioom voor de nieuwe wereld, oftewel Amerika, liet Antonín Dvořák onder andere conservatoriumstudent Harry Burleigh spirituals voor hem zingen. De invloed hiervan is duidelijk hoorbaar in Dvořáks symfonie ‘Uit de Nieuwe Wereld’.

Harry Burleigh, geprezen om zijn prachtige baritonstem, liet een oeuvre na van met name liederen. Zijn compositie Goin’ Home heeft Sylvia Maessen speciaal voor dit concert gearrangeerd voor orkest en zang. Shirma Rouse, begonnen als achtergrondzangeres van bekende artiesten zoals Alain Clark en Anouk, laat haar krachtige soulvolle stem hier klinken.

De bejubelde trompettiste Matilde Lloyd trapt dit concert met Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad van Alphen af met het bekendste soloconcert voor trompet van Haydn.

[bestel link mollie]