Hét kamerorkest van Rotterdam!

Synchroon aan de energie en intensiteit van de grote havenstad, brengt Sinfonia Rotterdam de muziek van klassieke meesters op een dynamische, indringende wijze naar een groot publiek. Tijdens uitvoeringen in concertseries in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, en op de vele nationale en internationale podia weet Sinfonia Rotterdam onder leiding van de gedreven dirigent Conrad van Alphen het publiek te betrekken bij de muzikale beleving.

Missie
“Mensen raken met klassieke muziek, dat is onze missie.
Dat bereiken wij door een eigentijds kamerorkest te zijn, dat midden in de stad en de maatschappij staat en onafhankelijk en ondernemend werkt.
In alles wat wij doen, stralen wij kwaliteit uit, zijn wij toegankelijk en tonen wij passie en daadkracht.”

359

Artistieke Visie
Met als basis de klassiekers van de 18de eeuw programmeert het orkest in samenhang composities uit alle latere perioden. Door de oude meesters zelfs te koppelen met wereldpremières weet Sinfonia Rotterdam steeds te boeien met nieuwe kleuren en contrasten. Door een expressieve uitvoeringsstijl brengt Sinfonia Rotterdam energie en intensiteit in oude én nieuwe werken.

Energiek
Sinfonia Rotterdam onderscheidt zich door haar actieve manier van musiceren, wat het orkest een jonge, energieke uitstraling geeft. Tijdens uitvoeringen weet Sinfonia Rotterdam onder leiding van de gedreven chef-dirigent Conrad van Alphen het publiek te betrekken bij de muzikale beleving. Tijdens de concerten wordt een intieme, persoonlijke sfeer gecreëerd waardoor het publiek zich bij het orkest betrokken voelt.

Dichtbij
In speciale series flankeert Sinfonia Rotterdam een topuitvoering met informele ontvangsten voorafgaand en na afloop van het concert, waarbij onder het genot van heerlijke wijnen en met live achtergrondmuziek met dirigent en musici kan worden nagepraat, creëert het orkest een laag-drempelige atmosfeer en weet het op deze manier nieuw publiek te interesseren voor klassieke muziek en aan zich te binden. Dirigent Conrad van Alphen introduceert zelf voor of tijdens de concerten de werken, wat tevens bijdraagt aan de intimiteit van de concerten.

Concertseries
In Rotterdam organiseert het orkest eigen series in het Wereldmuseum (Klasseike&Wijn) en de Doelen (Spetterend Klassiek in de Doelen). Sinds seizoen 2015-2016 heeft Sinfonia Rotterdam een eigen serie in de Nieuwe kerk in Den Haag (Klassiek&Wijn).

Bereik
Het orkest maakt jaarlijks een tournee door Nederland. Het orkest toert van Terneuzen naar Heerlen en van Groningen naar het Concertgebouw in Amsterdam. Sinfonia Rotterdam is te horen in de vele concertzalen van Nederland, maar ook op openluchtconcerten en op andere bijzondere locaties is het flexibele Sinfonia Rotterdam een regelmatige gast.

Internationaal
Sinfonia Rotterdam voelt zich overal thuis. De afgelopen jaren ontving het orkest staande ovaties in St. Petersburg, Novosibirsk, Karelia, Bogota, Santiago de Chile, Curitiba, Vitoria, Rio de Janeiro and Sao Paulo. Voor 2017 staat er weer een tournee in Zuid Amerika op de planning.

Registraties
Sinfonia Rotterdam heeft opnamen gemaakt onder prestigieuze labels als Channel Classics, Talent Records en Telarc, waarover prachtige recensies zijn geschreven, o.a. in het gerenommeerde tijdschrift Gramophone.
Beluister het orkest op YouTube, waar o.a. opnamen van live concerten in De Doelen Rotterdam en het Concertgebouw in Amsterdam te vinden zijn.

Sinfonia actueel

Losse kaartverkoop gestart!

Perfecte Klassiek&Wijn concerten op drie schitterende concertlocaties!

  • Wereldmuseum, Rotterdam
  • de Doelen, Rotterdam
  • Nieuwe Kerk, Den Haag

Lees meer

Nieuwsbrief