Sinfonia Rotterdam Music Moments

17 maart 2020

Tijdens de wereldwijde concert shutdown presenteert Sinfonia Rotterdam muziekclips in de Sinfonia Rotterdam Music Moment. Vanaf de start van de concertstop hebben wij dagelijks een nieuwe clip gepost. In de verlenging van deze periode vanaf 6 april posten we twee keer per week: de Sinfonia Rotterdam Midweek Moment en de Sinfonia Rotterdam Weekend Moment. Midden in de week en in het weekend. Het voorlopig laatste Sinfonia Rotterdam Music Moment is met de versoepeling van de regels voor de cultuursector op zaterdag 30 mei geplaatst.

 

Vanzelfsprekend is het in de periode van de lockdown onmogelijk concerten te bezoeken. Daarom delen wij de Sinfonia Rotterdam Music Moments, een clip uit een van onze concerten. Bekijk via de afbeelding hiernaast de volledige playlist. Abonneer rechts onder in de video op onze YouTube pagina om elke dag de nieuwste clip te ontvangen.

Volg Sinfonia Rotterdam Music Moment via -> https://www.youtube.com/sinfoniarotterdam

 

 

 

 


Sinfonia Rotterdam Music Moment van:

zaterdag 30 mei 2020

Sinfonia Rotterdam Music Moment #36 Beethoven “Ode To Joy”

 

Met het verbreken van de live orkeststilte volgende week door Sinfonia Rotterdam, sluiten we onze lockdown Sinfonia Rotterdam Music Moments af met de Ode To Joy van Beethovens Negende en laatste symfonie. Deze koorfinale is Beethovens muzikale weergave van universele broederschap gebaseerd op Friedrich Schiller’s “Ode to Joy”.

 

 

Beethoven Ode To Joy

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live in De Doelen Rotterdam on 21 December 2019 by Concertomedia and Arts Music Recording 

 

 

 

 

 


Hieronder een overzicht van alle Music Moments. Beluister en bekijk Sinfonia Rotterdam Music Moments door op de afbeeldingen hieronder te klikken

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #1 – Beethoven’s Ninth

 

We starten Sinfonia Rotterdam Music Moment met Beethovens klassieker over verbroedering waarin zijn hoogste idealen over vrede op aarde op onvergetelijke wijze tot klinken worden gebracht. Wat is er passender om Sinfonia Rotterdam Music Moments mee te openen dan het eerste deel van Beethovens Negende Symfonie met zijn fragiele en gespannen opening die exponentieel culmineert in drama?

 

Beethovens Ninth

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live in De Doelen Rotterdam on 21 December 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #2 – Haydn’ Surprise

 

Vandaag Haydn’ Suprise. Haydn’s muziek bevat veel grappen, en die in de Surprise Symphony is waarschijnlijk de meest bekende van allemaal: een plotseling fortissimo-akkoord aan het einde, waarna de muziek terugkeert naar haar oorspronkelijke rustige dynamiek alsof er niets gebeurd is. De daaropvolgende variaties herhalen de grap niet… Luister mee. Vanaf vandaag elke dag een nieuwe clip.

 

Haydn Symphony no. 94 “Surprise” movement II – Andante

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live in the National Centre for the Performing Arts (NCPA) in Beijing on 9 May 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #3 – Vloeimans @ Maritiem Concert

 

In het Sinfonia Rotterdam Music Moment van vandaag een van onze vele samenwerkingen met de geweldige Eric Vloeimans. Bekijk hem terwijl hij Martin Fondse’s ‘O Mar’ uitvoert tijdens het Sinfonia Maritiem Concert in de zomer van 2018. Sinfonia Rotterdam kijkt met zorg naar de realisatie van het komende Sinfonia Maritiem Concert in de open lucht op 5 juli. Een nieuwjaarsconcert met Eric Vloeimans vindt plaats in de Doelen Rotterdam, Wereldmuseum Rotterdam, De Nieuwe Kerk De Haag en Het Concertgebouw Amsterdam in januari 2021. Informatie op www.sinfoniarotterdam.nl. Voor nu vooral even genieten van het moment…

 

Fondse O Mar

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Trumpet Eric Vloeimans

Recorded live at Sinfonia Rotterdam Maritiem Concert in 2018

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #4 – Prokofiev’s Classical

 

Vandaag presenteren we het eerste deel van Prokofiev’s Symphony no.1 “Classical” uitgevoerd op het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen op 14 oktober 2017 in de St. Willibrordusbasiliek, Hulst onder leiding van Conrad van Alphen.

Prokofiev’s Classical

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen October 14th 2017

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #5 – Sibelius Finlandia

 

Sibelius Finlandia, het prachtige, symfonische gedicht van Jean Sibelius en waarschijnlijk het bekendste werk van deze Finse componist. Uitgevoerd in de Doelen Rotterdam op 20 oktober 2018 o.l.v. dirigent Conrad van Alphen. Sinfonia Rotterdam i.s.m. Codarts Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. 

 

Sibelius  Finlandia

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m.  Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen October 20th 2018

Sinfonia Rotterdam Music Moment #6 – Saint-Saëns Organ Symphony

 

Het serene ‘poco adagio’ uit Saint-Saëns prachtige Organ Symphony werd op 20 oktober 2018 uitgevoerd in de Doelen Rotterdam. Geert Bierling op het orgel en Sinfonia Rotterdam o.l.v. dirigent Conrad van Alphen. Concert i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium – Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Saint-Saëns symfonie met orgel

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m.  Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen October 20th 2018

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #7 – Haydn’s Miracle

 

We zouden allemaal een wonder kunnen gebruiken… Sinfonia Rotterdam Music Moment begint deze week met het eerste deel van Haydn’s Symphony no. 96 Mirakel. De symfonie heeft zijn bijnaam te danken aan het wonder dat zich tijdens de première van het stuk voltrok in de concertzaal: een kroonluchter viel van het plafond, maar het publiek wist de kroonluchter te ontwijken, omdat het naar voren was geduwd voor het applaus na de voorstelling….

 

Haydn Symphony no 96 ‘Miracle’

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live in the National Centre for the Performing Arts (NCPA) in Beijing May 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #8 – Grieg’s Piano Concerto

 

Het eerste deel van Edvard Griegs Piano Concerto met solist is Alvaro Siviero en Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad van Alphen is live opgenomen in de Doelen Rotterdam op 20 oktober 2018. Concert i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium – Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Grieg Piano Concerto

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Piano Alvaro Siviero

i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen Rotterdam October 20th 2018

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #9 – Nutcracker Suite “Trepak”

 

De levendige Russische dans ‘Trepak’ uit Tchaikovsky’s Nutcracker Suite is Sinfonia Rotterdam Music Moment. Het brengt ons terug naar 20 september 2014. De volledige versie van onze uitvoering van deze suite is meer dan 300.000 keer bekeken op ons Youtube kanaal.

 

Tchaikovsky Nutcracker Suite “Trepak”

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen Rotterdam September 20th 2014

 

 

 

Bekijk de volledige opname van Tchaikovsky’s  Nutcracker Suite door Sinfonia Rotterdam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #10 – Vloeimans “Monsieur Charles”

 

In een live-opname van het Sinfonia Maritiem Concert 2018 voert Eric Vloeimans zijn “Monsieur Charles” uit. Komend seizoen luiden we het nieuwe jaar in met deze jazzheld. In Het Concertgebouw Amsterdam, de Nieuwe Kerk Den Haag, de Doelen en het Wereldmuseum Rotterdam in januari 2021. Het volgende Sinfonia Maritiem Festival vindt plaats op 29 augustus 2020 met gastartiesten Shirma Rouse, Rajae El Mouhandiz en vele anderen. Het jaarlijkse festival vindt plaats in hartje Rotterdam in samenwerking met het Maritiem Museum Rotterdam. Vanaf het bekende Plein1940 geniet het publiek van muziek van verschillende genres van Sinfonia Rotterdam die spelen vanaf een podium op het water in de Leuvehaven.

 

Vloeimans Monsieur Charles

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Trumpet Eric Vloeimans

Recorded live at Sinfonia Maritiem Concert 2018

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #11 – Prokofiev Molto Vivace

 

Sinfonia Rotterdam opent onder leiding van dirigent Conrad van Alphen het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen 2017 met Prokofiev’s Classical Symphony. Hier de schitterende Finale Molto Vivace.

 

Prokofiev’s Classical Symphony Molto Vivace

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen October 14th 2017

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #12 – Romeo and Juliet

 

In Sinfonia Rotterdam Music Moment een deel van Tsjaikovski’s romantische Romeo en Julia Fantasie Ouverture. Met dit meesterwerk opende Sinfonia Rotterdam dit seizoen de orkestreeks van de Doelen en het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen. Concert i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag. Dirigent Conrad van Alphen.

Hoewel we niet zeker weten hoe of wanneer dit seizoen zal eindigen, kijken we uit naar de grootse opening van het komende seizoen op 2 en 3 oktober 2020 met een spectaculair programma met Smetana’s “Moldau” en “Also Sprach Zarathustra” van Richard Strauss. Ook op het programma Haydns beroemde trompetconcert uitgevoerd door Matilda Lloyd. Zie de laatste informatie hierover op onze website.

 

Tsjaikovski Romeo and Juliet Fantasy Overture

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen 5 October 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #13 – Beethoven’s Ninth “Cantabile”

 

Beethovens prachtige, lyrische variaties in het derde deel van zijn monumentale Negende Symfonie is Sinfonia Rotterdam Music Moment. Dit concert opende het feestseizoen van vorig jaar en werd op 21 december 2019 live opgenomen in de Doelen door ConcertoMedia en Arts Music Recording. Met dit omvangrijke project biedt Sinfonia Rotterdam stageplaatsten voor de topstudenten van Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Beethovens Ninth  “Cantabile”

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live in De Doelen Rotterdam on 21 December 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #14 – Waltz of the Flowers

 

Een knaller uit het verleden in het Sinfonia Rotterdam Music Moment met de Waltz of the Flowers uit Tchaikovsky’s Nutcracker Suite. Sinfonia Rotterdam opent hier op 20 september 2014 de Music for the Millions-serie van de Doelen Rotterdam. De volledige versie van onze uitvoering van deze suite is meer dan 300.000 keer bekeken op ons Youtube kanaal.

 

Tchaikovsky Waltz of the Flowers

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen Rotterdam September 20th 2014

 

 

 

Bekijk de volledige opname van Tchaikovsky’s  Nutcracker Suite door Sinfonia Rotterdam!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #15 – Saint-Saëns Symphony no.3

 

Het Sinfonia Rotterdam Music Moment is de krachtige opening van deel II van Saint-Saëns Symphony no.3: Allegro moderato – presto. Sinfonia Rotterdam opent hiermee op 20 oktober 2018 de orkestreeks van de Doelen onder leiding van Conrad van Alphen. In deze productie biedt Sinfonia Rotterdam stages aan in samenwerking met Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium – Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Saint-Saëns Symphony  no.3,  Part  II

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m.  Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen October 20th 2018

 

 

 

Bekijk de volledige opname van Saint-Saëns Symphony no.3 “Organ Symphony” door Sinfonia Rotterdam!

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #16 – A Dance of Clowns

 

In de uitbundige Clowns’ Dance in Mendelssohn’s muziek voor “A Midsummer Night’s Dream” verbeeldt de componist Shakespeare’s manier om de spot te drijven met slechte acteurs. Hierin is ook de eerder gecomponeerde beroemde concert overture van het toneelstuk te horen.

 

Mendelssohn’s Dance of Clowns

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live in De Doelen Rotterdam on 26 September 2015

 

Bekijk de volledige uitvoering van Mendelssohn’s Overture A Midsummernights Dream door Sinfonia Rotterdam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #17 – Prokofiev Gavotta

 

Het derde deel, Gavotta, uit Prokofievs Classical Symhony, uitgevoerd op 14 oktober 2017 in de St. Willibrordusbasiliek Hulst voor het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen. Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad Van Alphen. Video door ConcertoMedia en audio door Arts Music Recording.

Prokofiev  Gavotta

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen October 14th 2017

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #18 – Eric Vloeimans Over the Rainbow

 

“Somewhere over the Rainbow” in een prachtig arrangement van Sylvia Maessen uitgevoerd door Eric Vloeimans en Sinfonia Rotterdam in het Sinfonia Rotterdam Music Moment. Live opgenomen in 2017 tijdens het jaarlijkse Sinfonia Maritiem Concert met op de achtergrond de prachtige omgeving van de Leuvehaven, het Maritiem Museum Rotterdam en bekeken door het imposante bronzen beeld De Verwoeste Stad van Ossip Zadkine. De editie van 2020 van het Sinfonia Maritiem Concert vindt plaats op 29 augustus 2020 met gastartiesten Shirma Rouse, Rajae El Mouhandiz en vele anderen.

 

Vloeimans Over the Rainbow

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Trumpet Eric Vloeimans

Recorded live at Sinfonia Rotterdam Maritiem Concert in 2017

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #19 – Beethoven Pastoral – Arrival in the Countryside

 

Blijf thuis en geniet van Beethovens prachtige natuurgeluiden en kleuren in zijn beroemde Symphony nr.6 Pastoral. Bekijk het eerste deel met de naam: Erwachen heiterer Empfindungen bei der Ankunft auf dem Lande – Ontwaken van opgewekte gevoelens bij aankomst op het platteland. Sinfonia Rotterdam treedt op in de pittoreske basiliek in Hulst voor het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen. Dirigent Conrad Van Alphen. Video door ConcertoMedia en audio door Arts Music Recording.

Beethoven Pastoral – Arrival in the Countryside

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen October 14th 2017

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #20 – Lyrical Grieg

 

Alvaro Siviero brengt samen met Sinfonia Rotterdam het dromerige en lyrische Adagio van Griegs Pianoconcert. Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad Van Alphen. Live opgenomen in de Doelen Rotterdam op 20 oktober 2018. Concert i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag.

 

Lyrical Grieg

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Piano Alvaro Siviero

i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen Rotterdam October 20th 2018

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #21 – Beethoven’s Pastoral Merry Gathering of Country Folk

 

En of we in deze tijd een gezellige samenkomst met vrienden missen. Beluister in het derde deel van Beethovens Pastorale Symphony het vrolijk samenzijn van landmensen. Sinfonia Rotterdam en Conrad Van Alphen tijdens het Festival van Zeeuwsch Vlaanderen 2017. Video: ConcertoMedia, audio: Arts Music Recording.

 

Beethoven’s Pastoral Merry Gathering of Country Folk

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen October 14th 2017

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #22 – Fauré Requiem – Agnus Dei

 

Geniet met het Sinfonia Rotterdam Music Moment in het paasweekend van het ontroerende Agnus Dei uit het Requiem van Gabriel Faure. Opgenomen in de Doelen Rotterdam 2015. Conrad Van Alphen dirigeert Sinfonia Rotterdam en Laurenscantorij Rotterdam. Dirigent Laurenscantorij: Wiecher Mandemaker.

 

Fauré Requiem – Agnus Dei

Sinfonia Rotterdam

Laurenscantorij Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen 2015

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #23 – Saint-Saëns Grand Finale

 

De majestueuze finale van Saint-Saëns Symphony no.3 in het Sinfonia Rotterdam Music Moment. Live opgenomen in de Doelen Rotterdam in 2018. Met Geert Bierling op het orgel en onder leiding van Conrad Van Alphen. Het hoofdthema van deze Organ Symphony Maestoso werd later aangepast en gebruikt in het popnummer “If I Had Words” uit 1977 van Scott Fitzgerald en Yvonne Keeley.

 

Saint-Saëns Grand Finale

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Organ Geert Bierling

i.s.m.  Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen October 20th 2018

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #24 – Mendelssohn’s Wedding March

 

De koninklijke bruiloftsmars van Felix Mendelssohn voor Shakespeare’s Midzomernachtsdroom in Sinfonia Rotterdams Music Moment. Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad Van Alphen. Live opgenomen in Concertgebouw de Doelen Rotterdam in 2015. 

 

Mendelssohn’s Wedding March

Sinfonia Rotterdam

Conductor – Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen 2015

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #25 – The Storm!

 

Beethovens turbulente Storm van zijn Symphony nr.6 Pastoral in Sinfonia’s Midweek Music Moment, waarin de innerlijke storm wordt weergegeven die al onze music nu ook ervaren door de beperking van het niet live kunnen delen van hun passie met onze fans. Wanneer onze storm voorbij is, is niet duidelijk, maar mag deze net zo mooi eindigen als die van Beethoven?

 

Beethoven Pastoral The Storm!

Sinfonia Rotterdam

Conductor – Conrad van Alphen

Recorded live at Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen 2017

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #26 – Eric Vloeimans “Mine Own King Am I”

 

Geniet van de sublieme live vertolking van Eric Vloeimans‘ eigen compositie “Mine Own King Am I”. Uitgevoerd op 2 juli 2017 tijdens Sinfonia Rotterdam’s jaarlijkse Sinfonia Maritiem Concert onder leiding van Conrad Van Alphen. En wat een setting in de Leuvehaven met het beroemde Zadkine-beeld op de achtergrond in hartje Rotterdam! Concert in samenwerking met het . Mis het volgende Sinfonia Maritiem Concert op 1 september 2020 niet!

 

Vloeimans Mine Own King Am I

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Trumpet Eric Vloeimans

Recorded live at Sinfonia Rotterdam Maritiem Concert in 2017

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #27 – Mozart Cosi fan tutte

 

Mozart’s ouverture van de opera Cosi fan tutte in Sinfonia Rotterdam Midweek Music Moment van deze week. Live registratie vanuit Concertgebouw de Doelen in Rotterdam, onder leiding van Conrad Van Alphen.

 

Mozart Cosi fan tutte

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen 26 september 2015

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #28 – Mars, the bringer of war

 

Voor de overwinning en de bevrijding komt de oorlog. Holst’s indrukwekkende orkestsuite The Planets opent met het angstaanjagende Mars, the bringer of war. Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad Van Alphen in een live opname in Concertgebouw de Doelen Rotterdam in samenwerking met Codarts, hogeschool voor de kunsten Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. 

 

Mars, the bringer of war

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen 5 October 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #29 – Jupiter, the bringer of jollity!

 

World in Union – Vreugde en trots terwijl we de bevrijding en 75 jaar vrijheid blijven vieren met een live-opname van Jupiter, the bringer of jollity uit The Planets van Holst. Uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad Van Alphen op 5 oktober 2019 in de Doelen. Wederom een Sinfonia Rotterdam samenwerking met Codarts, hogeschool voor de kunsten Rotterdam en Koninklijk Conservatorium – Royal Conservatoire Den Haag. Luister en vier het mee. Vanaf 03.03 is het bekende World in Union te horen, het lijflied van de Rugby World Cup in Engeland, dat symbool staat voor de internationale vriendschap, kenmerkend voor cultuur van de rugbysport.

 

 

Jupiter, the bringer of jollity

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen 5 October 2019

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #30 – The barber of Seville

 

Naar de kapper! Voel de lente in het Sinfonia Rotterdam Music Moment van onze 20-jarige jubileumproductie net voor de wereldwijde concertvergrendeling. Met de heropening van kappers en barbershops in Nederland presenteren we Gioacchino Rossini’s Overture aan de komische opera Il barbiere di Siviglia. Opgevoerd op 6 maart 2020 in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Video Concertomedia, Audio Arts Music Recording.

 

 

The barber of Seville

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at de Doelen 6 March Nieuwe Kerk Den Haag

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #31 – My Motherland in NCPA Beijing

 

In mei 2019 tourde Sinfonia Rotterdam door China, waar onze concertmeester Cordelia Paw ons hart en die van het publiek stal met haar prachtige, ontroerende spel van het Chinese lied My Motherland in een arrangement van Sylvia Maessen

 

 

My Motherland

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #32 – Haydn’s Miracle – NCPA Beijing

 

De finale van Haydn’s Miracle, uitgevoerd tijdens de memorabele tour door China van Sinfonia Rotterdam in mei 2019 in het National Center for the Performing Arts Beijing. Haydn’s ‘La Passione’, zijn Symfonie 49, zal tijdens het live stream concert ‘Reunited in Music’ van Sinfonia Rotterdam op 5 juni live uitgezonden worden vanuit de Laurenskerk Rotterdam. Het concert ‘Reunited in Music’ opent met Dvorak’s Nocturne en meesterpianist Ronald Brautigam brengt met ons orkest Mozart’s Jeunehomme ten gehore. 

 

 

Haydn’s Miracle NCPA Beijing

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #33 – Uranus The Magician

 

Laat de toverdrank van Uranus ons helpen deze wereldcrisis te overwinnen! We herinneren ons met veel plezier de spectaculaire seizoensopeningen in de Doelen Rotterdam in samenwerking met Codarts, hogeschool voor de kunsten Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag, zoals in deze uitvoering van The Planets van Holst in oktober 2019.

 

 

Uranus, The Magician

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Concert i.s.m. Codarts Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live at de Doelen 5 October 2019 door ConcertoMedia en Arts Music Recording

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #34 Rajae Watani

 

Met het einde van de ramadan in zicht presenteren we de prachtige compositie Watani, My Homeland, uitgevoerd door Rajae El Mouhandiz in een arrangement van Sylvia Maessen. Dit is een live-opname van het Sinfonia Maritiem Festival 2019 in de pittoreske setting van de Leuvehaven en Plein1940 Rotterdam i.s.m. Maritiem Museum Rotterdam. Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad Van Alphen. Video door ConcertoMedia audio door WG Theatertechniek.

 

 

Rajae Watani

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

Recorded live at Sinfonia Maritiem Festival 2019 door ConcertoMedia en WG Theatertechniek

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #35 Beethoven’s Ninth – Molto Vivace

 

Met de viering van een ander Beethoven 250-jaar in 2020 dan verwacht, presenteren we het krachtige tweede deel van zijn Negende en tevens laatste symfonie. Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad Van Alphen live opgenomen in de Doelen op 21 december 2019. Sinfonia Rotterdam i.s.m. Codarts, hogeschool voor de kunsten en Koninklijk Conservatorium – Royal Conservatoire. 

 

 

Beethovens Ninth – Molto Vivace

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live in De Doelen Rotterdam on 21 December 2019 by Concertomedia and Arts Music Recording 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam Music Moment #36 Beethoven “Ode To Joy”

 

Met het verbreken van de live orkeststilte volgende week door Sinfonia Rotterdam, sluiten we onze lockdown Sinfonia Rotterdam Music Moments af met de Ode To Joy van Beethovens Negende en laatste symfonie. Deze koorfinale is Beethovens muzikale weergave van universele broederschap gebaseerd op Friedrich Schiller’s “Ode to Joy”.

 

 

Beethoven Ode To Joy

Sinfonia Rotterdam

Conductor Conrad van Alphen

i.s.m. Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag

Recorded live in De Doelen Rotterdam on 21 December 2019 by Concertomedia and Arts Music Recording 

 

 

 

 


 

Volg Sinfonia Rotterdam op Youtube voor de mooiste concertregistraties!