Sinfonia Clubprogramma seizoen 21/22

Rapsodie!

Donderdag 12 mei 2022 | 20.15 uur
Balzaal, Wereldmuseum

„Eine Sensation für die Musikwelt!“ schrijft de Frankfurter Allgemeine Zeitung over de saxofonist Asya Fateyeva. Met zowel grote virtuositeit als bijzondere tederheid vertolkt zij de immer terugkerende en contrasterende delen in het saxofoonconcert van de bekende Nederlandse componist Jacob ter Veldhuis.

Voorafgaand aan het concert nodigen wij u als Clublid uit voor een speciale introductie en een drankje in de Elie van Rijckevorselzaal. Na het concert treffen wij u graag bij de borrel in de Salon.

Vorige club events

Volksmuziek en Dansen

Zondag 20 maart 2022 | 15.00 uur
Balzaal, Wereldmuseum

Geflankeerd door de bekende barokdansen uit de Holbergsuite en het bekende Greensleeves uit St Paul’s Suite verrast Sinfonia Rotterdam met klanken uit het Midden-Oosten.
Na afloop van dit concert is er een borrel in de Salon van het Wereldmuseum.

Rachmaninov met Alexei Volodin
Za 29 januari 2022 | 19.30 uur
Grote Zaal, de Doelen

Ondanks het feit dat er van deze meestercomponisten uit de romantische periode meerdere werken zouden volgen, ademen de composities in dit programma al een vroege volwassenheid en rijpheid uit. Aansluitend op dit concert was er een feestelijke borrel voor onze clubleden.

Chopin met Nikolai Lugansky
Do 7 oktober 2021 – Openingsconcert
de Doelen, Grote Zaal

Sinfonia Rotterdam opent haar nieuwe concertserie Sinfonia Classics met de Russische meesterpianist Nikolai Luganski. Clubleden krijgen de bijzondere mogelijkheid om de “making of” van dit onvergetelijke concert mee te maken: de besloten repetitie kan namelijk door allen bijgewoond worden. In de avond zal het concert gespeeld worden voor het grote publiek, waarna we in de foyer bijeenkomen om met de uitvoerenden te proosten op de mooie muziek.

Sinfonia Maritiem Concert
Vr 3 september – Openluchtconcert
Katendrechtse Hoofd bij SS Rotterdam

Met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam zullen we op vrijdag 3 september vanaf het dek van het SS Rotterdam genieten van snacks en Sundowners, een Zuid-Afrikaans begrip voor drankjes tijdens zonsondergang. Wanneer de scherpe randjes er een beetje af zijn zullen we op het Katendrechtse Hoofd genieten van het veelzijdig Sinfonia Maritiem Concert 2021.

Zomer Proms
Zo 13 juni, 2021 – Middagconcert
de Doelen, Grote Zaal

Na een erg lange tijd komen we als Club eindelijk weer bij elkaar bij het Zomer Proms middagconcert. Na afloop van het concert proosten we tijdens de Clubborrel op de start van de zomer met een glaasje bubbels in de ene hand en een versnapering in de andere.