Perspagina Sinfonia Maritiem Concert 2023

Sinfonia Maritiem Concert & Sinfonia Maritiem Familieconcert

Datum: zaterdag 26 augustus 2023
15:30 – 16:30 uur – Sinfonia Familieconcert
20:20 – 22:00 uur – Sinfonia Maritiem Concert

Locatie: op de Wilhelminapier, bij Hotel New York op de Kop van Zuid

Op 26 augustus geeft Sinfonia Rotterdam twee gratis openluchtconcerten. Het Sinfonia Familieconcert om 15:30 en het Sinfonia Maritiem Concert om 20:30.

Beide concerten zijn gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen vanaf 7 juli een gratis kaart reserveren via sinfoniarotterdam.nl.

De presentatie van beide concerten wordt gegeven door gastheer, presentator en schrijver Joris Lutz. Ook zullen de Rotterdamse singer-songwriter Sabrina Starke en de Chinese Sheng-meester Wu Wei een speciaal optreden geven. ‘Aan het roer’ van het orkest staat Sinfonia Rotterdams eigen dirigent Conrad van Alphen.


Beeldmateriaal

Livestream: Sinfonia Maritiem Concert 2020
Aftermovie: Sinfonia Maritiem Concert 2022

Wij verzoeken u bij het gebruik van foto’s op deze pagina de naam van de fotograaf te vermelden. Deze staat vermeld onder de foto.

Een uitgebreide beeldbank voor ons Maritiem Concert, opent u hier.


Solisten

Sinfonia Rotterdam verwelkomt dit jaar weer een aantal bijzondere gasten op het Maritiem Concert en het Familieconcert.

 

Wu Wei

Wu Wei is de alom bekende meester van de Sheng: een Chinees blaasinstrument dat als de oudste mondharmonica van de wereld kan worden omschreven.


Sabrina Starke

De Rotterdamse singer-songwriter Sabrina Starke wordt geprezen als de ‘Grande dame van de soul & jazz’ en spreekt met haar soulvolle en empowering melodieën een uitgebreid en veelzijdig publiek aan.


Eline van Dijk

De talentvolle violiste Eline Liselotte van Dijk heeft als 12-jarige al vele prestigieuze prijzen op haar naam staan. Zo won ze dit jaar het Prinses Christina Concours Zuid 1 en de Manhattan International Music Competition en mocht optreden in Cargenie Hall.


Joris Lutz

Schrijver en presentator Joris Lutz is een betoverende verhalenverteller: zijn repertoire omvat (kinder)boeken, theater en tv-programma’s en is een graag gewilde gast op meerdere programma’s en evenementen.


Conrad van Alphen

Dirigent en oprichter van Sinfonia Rotterdam Conrad van Alphen is een bekende naam onder klassiek-liefhebbend Rotterdam en omstreken. Als rotsvaste en passievolle maestro staat hij aan het roer van hét kamerorkest van Rotterdam.


Vragen?

Shoshanna Israeli
Marketing & Communicatie | Sinfonia Rotterdam
Tel: +31 6 11 64 01 10
marketing@sinfoniarotterdam.nl