Video’s

SINFONIA ROTTERDAM MEERJARENBELEIDSPLAN 2021-2024

Flexibele bezettingen
Sinfonia Rotterdam bestaat uit een kamerorkestbezetting van maximaal 35 musici: 22 strijkers, 12 blazers en pauken. De grootte van de bezetting varieert, afhankelijk van het gekozen repertoire:

21-25 spelers
We spelen in deze bezetting repertoire variërend van werken uit diverse genres voor strijkorkest (van barok tot hedendaags) tot de vroege symfonieën van Haydn en Mozart:

25-30 spelers
Een bezetting tot 30 spelers brengt ons verder in het klassieke genre, waardoor ook de latere symfonieën van Mozart en Haydn binnen ons bereik komen. Deze bezetting is ook uitermate geschikt om representatief te zijn op internationale podia, waar het orkest zich graag meet met de wereldtop:
Mozart Symfonie nr.40, Sala São Paulo, Brazilië:

Haydn-programma NCPA in Beijing, China:

Ook is dit de optimale bezetting voor het Sinfonia Maritiem Festival, waarin het orkest verbinding zoekt met alle maatschappelijke geledingen van Rotterdam:

30-35 spelers
Met deze bezetting ligt naast de symfonieën van Beethoven en de late symfonieën van Mozart en Haydn nog aanzienlijk meer kamerorkestrepertoire van verschillende genres binnen handbereik. Aangevuld met stageplaatsen in de strijkersgroepen brengt het orkest deze programma’s ook in de grotere zalen.
Prokofjev Klassieke symfonie (+ 15 stagiairs), Festival van Zeeuwsch Vlaanderen:

TALENTONTWIKKELING
Conservatoriumstudenten
Sinfonia Rotterdam opent de orkestenserie van de Doelen in de Grote Zaal met een spectaculair programma dat een grote symfonische bezetting vereist en altijd uitverkocht is. In een samenwerking met Codarts en het Koninklijk Conservatorium Den Haag auditeren gevorderde studenten om mee te doen aan deze producties.
Saint-Saëns, Orgelsymfonie (+ 30 stagiairs):

Jonge solisten
Beethoven Symfonie nr. 9
(+ 24 stagiairs + 4 IVC zangsolisten):

DE STAD ALS PODIUM
De met projectsubsidies gerealiseerde lunch- en pop-upconcerten van de afgelopen jaren waren zo succesvol dat ze niet meer weg te denken zijn uit het structurele aanbod van Sinfonia Rotterdam. Reportage mediapartner OPEN Rotterdam:

Met het Sinfonia Maritiem Festival als onderdeel van ons jaarlijkse aanbod maken wij nog meer Rotterdammers blij.

DE IDEALE SAMENWERKINGSPARTNER
Muziektheater Rajae El Mouhandiz
Tijdens het Sinfonia Maritiem Festival van 2019 werkten we voor het eerst samen met het multitalent Rajae El Mouhandiz, die onlangs haar ‘Nieuwe Makers-traject’ van het FPK succesvol afsloot. Het was inspirerend voor beiden en het smaakt naar meer.

——————————————————————————————————————————————–

SINFONIA MIDWEEK MUSIC MOMENT


Voor een volledig overzicht van alle films klik hier