Onze feestweek is begonnen!

8 mei 2023

6 t/m 13 mei viert Sinfonia Rotterdam de verjaardag van haar geliefde dirigent en oprichter, Conrad van Alphen. Afgelopen zaterdag was daarvan het succesvolle startsein! ‘S middags om 13:00 speelde het orkest een gratis lunchconcert in Theater Zuidplein. Er werd zichtbaar genoten van de symfonieën van Prokofjev en Mozart in de foyer.

Aansluitend verplaatsten we naar het Winkelcentrum Zuidplein, waar de musici onder begeleiding van Conrad twee pop-up concerten speelden. Ook een aantal jonge kinderen mochten even proeven van het dirigeren!

 

Op zondag 7 mei heeft Conrad zijn verjaardag met de Sinfonia Vrienden gevierd. Het gezelschap mocht een repetitie bijwonen met de musici in ons kantoorgebouw in het Schielandshuis. Als verrassing voor hun geliefde dirigent speelden de musici aansluitend een hymne uit Zuid-Afrika, het geboorteland van Conrad, die werd geschreven door een componist van Codarts Rotterdam.

Deze week feesten we door bij Sinfonia Rotterdam. Maandag 8 mei speelt het orkest een gastoptreden in het Duitse Erkelenz. Op dinsdag 9 mei geeft Conrad een speciale dirigeer-masterclass aan talentvolle dirigenten van Codarts, Sinfonia Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Aansluitend op de masterclass kunnen de dirigenten hun opgedane kennis direct uitvoeren in een concert met winnende solisten van het Prinses Christina Concours. Kaarten voor deze masterclass, die wordt gegeven in het Wereldmuseum, zijn hier te verkrijgen voor maar € 10.

9 mei – Wereldmuseum – Rotterdam

Met dank aan: 

 

 

 

Op 10, 11 en 13 speelt Sinfonia Rotterdam een groots concert met Conrads favoriete symfonieën van Mozart en Prokofjev. De Oekraïense meesterpianist Vadym Kholodenko speelt, onder begeleiding van het orkest, Beethovens 4de pianoconcert.

10 mei – Amare – Den Haag
11 mei – Het Concertgebouw – Amsterdam
13 mei – de Doelen – Rotterdam

Mis deze bijzondere feestmomenten niet! Kaarten zijn nog beschikbaar via de bovenstaande links. Zien we u bij één van de concerten?