Mikhail Pletnev neemt zijn eigen vleugel mee naar de Doelen op 15 t/m 17 april

21 maart 2024

Hij was in december gestolen, de handgemaakte Shigeru Kawai concertvleugel van de legendarische pianist. Het verlies van een instrument is de nachtmerrie van elke musicus. Pletnev zou in de Italiaanse stad Palermo optreden met zijn piano, toen dieven er opeens mee wegreden.

Inmiddels is de vleugel terecht en met uiterste zorg gerepareerd. Pletnev zal daarop in april zijn magische klanken laten horen in de Doelen, tijdens alle Rachmaninov pianoconcerten én zijn prachtige Paganini rapsodie! Het orkest brengt daarnaast ook de monumentale tweede symfonie in concert. 

Met het instrument reizen ook een technicus en een Kawai-stemmer mee. Een onberispelijke geluidskwaliteit is u dus gegarandeerd.

We hopen dit Rachmaninov-Pletnev spektakel voor u ook in concert te mogen brengen. Drie dagen lang met elkaar genieten van het samenspel tussen Mikhail Pletnev en Sinfonia Rotterdam, onder leiding van Conrad van Alphen. Dat wilt u toch niet missen?! Bestel snel uw passe partout om alle drie de concerten te beleven.

Meer informatie en bestellen