Serie Klassiek&Wijn 2018/2019 – Nieuwe Kerk, Den Haag

Concertserie
Tsjaikovski loves Mozart

vr 16 november, 2018 ‐ 20:15 uur

Den Haag
Nieuwe Kerk
Vuurwerk en Passie

vr 11 januari, 2019 ‐ 20:15 uur

Den Haag
Nieuwe Kerk
Contrasten

vr 8 maart, 2019 ‐ 20:15 uur

Den Haag
Nieuwe Kerk
Galaconcert met IVC-solisten

vr 24 mei, 2019 ‐ 20:15 uur

Den Haag
Nieuwe Kerk

Neem plaats in de historische kerkzaal van een van de oudste gebouwen in de Haagse Binnenstad en proost na af loop in het monumentale souterrain.

Oosterse Kleuren en Geuren

Wu Wei pakt de luisteraar prompt bij de lurven. Een muzikale openbaring. Spectaculair zijn de momenten waarop de muziek alleen aan een dun sheng-draadje hangt.’ Zo prees de Volkskrant de sheng-solist Wu Wei. Samen met gastdirigent Renchang Fu brengt Sinfonia Rotterdam een spannend programma waarin bekende klassieke werken ruimte maken voor oosterse kleuren en geuren.

 

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Renchang Fu
Wu Wei – sheng (Chinees instrument)

 

Mozart Serenata Notturna
Shuya Xu Concert voor Sheng
Grieg Holberg Suite


Klassiek & wijn – De Nieuwe Kerk in Den Haag & het Wereldmuseum in Rotterdam
Het was de afgelopen seizoenen overduidelijk, de serie ‘Klassiek & Wijn’ smaakt naar meer! En dus bieden we ook dit seizoen korte concerten zonder pauze met boeiende programma’s. Uitgevoerd door topsolisten en de enthousiaste musici van Sinfonia Rotterdam, waarbij de dirigent het programma toelicht vanaf het podium. Na afloop van het concert kunt u samen met de uitvoerenden onder genot van een heerlijk glas wijn napraten terwijl musici uit het orkest live salonmuziek spelen.

 

Mozart na de maaltijd – de Doelen
Dit concert behoort tot de reeks ‘Mozart na de maaltijd’: concerten van ongeveer een uur met toegankelijke muziek die vanaf het podium door de dirigent wordt toegelicht. Er is geen pauze, maar na afloop is er een meet & greet met de dirigent en musici in de Jurriaanse Foyer. Boekt u er een diner bij in de Stadsbrasserie, dan heeft u letterlijk Mozart ná de maaltijd.

Tsjaikovski loves Mozart

Dit concert is onderdeel van onderstaande series.

Bestel nu de hele serie!

 

 

 

Tsjaikovski schreef zijn Rococo-variaties als een hommage aan Mozart en gebruikte een bijzonder lichtvoetig thema. De componist ontpopt zich in deze variatiereeks als de magiër van timing en contrast: nu eens doet de lyrische melodie denken aan een opera met droevige afloop, dan weer zijn cello en orkest verwikkeld in een razende wedloop.

 

Koren op de molen voor Deutsche Grammophon celliste Meehae Ryo en Sinfonia Rotterdam! Het concert eindigt spetterend met Haydns Symfonie nr.84, uit diens Parijse symfonieënreeks.

 

Dirigent                Conrad van Alphen
Soliste                   Meehae Ryo (cello)

 

Mozart                  Symfonie nr.24
Tsjaikovski          Rococo-variaties voor cello en orkest
Haydn                   Symfonie nr.84 in Es


Klassiek&Wijn – De succesvolle Sinfonia Rotterdam formule!
Wat is nu aangenamer dan na een enerverend concert de opgedane luisterervaringen te delen met andere bezoekers of met de musici zelf? Klassiek&Wijn van Sinfonia Rotterdam is inmiddels een begrip in Rotterdam, Den Haag en omstreken.

Het gouden recept is: compacte, energieke concerten (zonder pauze), prachtige muziek, de dirigent licht het programma toe vanaf het podium en na afloop van het concert heft u samen met uw gezelschap en de musici van Sinfonia Rotterdam een heerlijk glas wijn met sfeervolle live gespeelde salonmuziek op de achtergrond! Een onbezorgde middag en/of avond uit! Wat wilt u nog meer?

 

Nieuwe Kerk – Den Haag

De Nieuwe Kerk aan het Spui is het eerste kerkgebouw in Den Haag dat specifiek als Protestantse Kerk is gebouwd. In tegenstelling tot de Katholieke Kerk lag hier de nadruk niet op rituele handelingen van priesters aan het altaar. Centraal stond het Woord: de lezing uit de Bijbel en de predicatie daarvan vanaf de kansel, vandaar dat alle stoelen en banken gericht staan op de preekstoel.