Sfeervolle serie in de Haagse Nieuwe Kerk 2017-2018

Concertserie
Nieuwjaar met Wishful Singing

vr 5 januari, 2018

Den Haag
De Nieuwe Kerk
Klassieke Briljanten

vr 9 februari, 2018 ‐ 20:15 uur

Den Haag
De Nieuwe Kerk
Oosterse Kleuren en Geuren

vr 13 april, 2018 ‐ 20:15 uur

Den Haag
De Nieuwe Kerk

Klassiek&Wijn
Het was de afgelopen seizoenen overduidelijk: de serie Klassiek&Wijn smaakt naar meer! En dus bieden we ook dit seizoen korte concerten zonder pauze met boeiende programma’s, uitgevoerd door topsolisten en de enthousiaste musici van Sinfonia Rotterdam, waarbij de dirigent het programma toelicht vanaf het podium. Na afloop van het concert kunt u samen met de uitvoerenden onder genot van een heerlijk glas wijn in de sfeervolle souterrain van de Nieuwe Kerk napraten terwijl musici uit het orkest live salonmuziek spelen.

Nieuwjaar met Wishful Singing

Nieuwjaar met Sinfonia Rotterdam en Wishful Singing
Dirigent Amaury du Closel

Mozart Symfonie nr.40
M. Haydn Vespers
Faure Pavane Op.50                                                                                                                                                   Close harmony, lichte muziek en Nieuwjaars highlights in bewerkingen van Sylvia Maessen.

Vijf vrouwen roepen met hun zuivere stemmen en hun weergaloze podiumexpressie een scala aan emoties op. Reis mee langs liefde, hartzeer, lichtvoetigheid, weemoed en plezier. Sinfonia Rotterdam brengt samen met dit bijzondere 5-tal een onvergetelijk en hartveroverend Nieuwjaarsconcert! Het concert opent met de symfonie in g kleine terts van Mozart, waarna Wishful Singing samen met het orkest via de prachtige Pavane van Faure overgaat in close harmony, lichte muziek en Nieuwjaars Highlights in nieuwe bewerkingen van Sylvia Maessen.

Klassieke Briljanten

De briljante Sibelius Concours winnaar Nikita Boriso-Glebsky is opnieuw te gast bij Sinfonia Rotterdam om zijn favoriete Mozart vioolconcert te vertolken, in het concert Klassieke Briljanten. Daarna sluit Sinfonia Rotterdam op theatrale manier het concert af met een van de bekendste parels uit de klassieke muziekliteratuur, de Afscheids-symfonie van Haydn.

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen
Nikita Boriso-Glebsky – viool
Anouschka Pedano – altviool (i.s.m. Classic Young Masters)

Mozart Sinfonia Concertante deel 1 (9 en 11 november)
Mozart 
Vioolconcert nr.4
Haydn Symfonie nr.45 “Abschieds-Symphonie”

Oosterse Kleuren en Geuren

Verrassingen uit China
“Wu Wei pakt de luisteraar prompt bij de lurven. Een muzikale openbaring. Spectaculair zijn de momenten waarop de muziek alleen aan een dun sheng-draadje hangt.” Zo prees de Volkskrant de Sheng solist Wu Wei. Samen met gastdirigent Renchang Fu brengt Sinfonia Rotterdam in Oosterse Kleuren en Geuren een spannend programma waarin bekende klassieke werken ruimte maken voor nieuwe kleuren en geuren.

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Renchang Fu
Wu Wei – sheng (Chinees instrument)

Mozart Serenata Notturna
Shuya Xu Concert voor Sheng
Grieg Holberg Suite

Nieuwe Kerk – Den Haag

De Nieuwe Kerk aan het Spui is het eerste kerkgebouw in Den Haag dat specifiek als Protestantse Kerk is gebouwd. In tegenstelling tot de Katholieke Kerk lag hier de nadruk niet op rituele handelingen van priesters aan het altaar. Centraal stond het Woord: de lezing uit de Bijbel en de predicatie daarvan vanaf de kansel, vandaar dat alle stoelen en banken gericht staan op de preekstoel.