Serie Klassiek&Wijn 2018/2019 – Nieuwe Kerk, Den Haag

Concertserie
Tsjaikovski loves Mozart

vr 16 november, 2018 ‐ 20:15 uur

Den Haag
Nieuwe Kerk
Vuurwerk en Passie

vr 11 januari, 2019 ‐ 20:15 uur

Den Haag
Nieuwe Kerk
Contrasten

vr 8 maart, 2019 ‐ 20:15 uur

Den Haag
Nieuwe Kerk
Galaconcert met IVC-solisten

vr 24 mei, 2019 ‐ 20:15 uur

Den Haag
Nieuwe Kerk

Neem plaats in de historische kerkzaal van een van de oudste gebouwen in de Haagse Binnenstad en proost na af loop in het monumentale souterrain.

Tsjaikovski loves Mozart

Bestel hierboven uw losse kaarten voor dit concert.


Bestel via onderstaande buttons uw abonnement; 4 of 5 concerten met korting!

 Tsjaikovski schreef zijn Rococo-variaties als een hommage aan Mozart en gebruikte een bijzonder lichtvoetig thema. De componist ontpopt zich in deze variatiereeks als de magiër van timing en contrast: nu eens doet de lyrische melodie denken aan een opera met droevige afloop, dan weer zijn cello en orkest verwikkeld in een razende wedloop.

Koren op de molen voor Deutsche Grammophon celliste Meehae Ryo en Sinfonia Rotterdam! Het concert eindigt spetterend met Haydns Symfonie nr.84, uit diens Parijse symfonieënreeks.

 

Sinfonia Rotterdam
Dirigent                Conrad van Alphen
Soliste                   Meehae Ryo (cello)

Mozart                  Symfonie nr.24
Tsjaikovski          Rococo-variaties voor cello en orkest
Haydn                   Symfonie nr.84 in Es


Klassiek&Wijn – De succesvolle Sinfonia Rotterdam formule!
Wat is nu aangenamer dan na een enerverend concert de opgedane luisterervaringen te delen met andere bezoekers of met de musici zelf? Klassiek&Wijn van Sinfonia Rotterdam is inmiddels een begrip in Rotterdam, Den Haag en omstreken.

Het gouden recept is: compacte, energieke concerten (zonder pauze), prachtige muziek, de dirigent licht het programma toe vanaf het podium en na afloop van het concert heft u samen met uw gezelschap en de musici van Sinfonia Rotterdam een heerlijk glas wijn met sfeervolle live gespeelde salonmuziek op de achtergrond! Een onbezorgde middag en/of avond uit! Wat wilt u nog meer?

Nieuwe Kerk – Den Haag

De Nieuwe Kerk aan het Spui is het eerste kerkgebouw in Den Haag dat specifiek als Protestantse Kerk is gebouwd. In tegenstelling tot de Katholieke Kerk lag hier de nadruk niet op rituele handelingen van priesters aan het altaar. Centraal stond het Woord: de lezing uit de Bijbel en de predicatie daarvan vanaf de kansel, vandaar dat alle stoelen en banken gericht staan op de preekstoel.