Oosterse Kleuren en Geuren

Wu Wei pakt de luisteraar prompt bij de lurven. Een muzikale openbaring. Spectaculair zijn de momenten waarop de muziek alleen aan een dun sheng-draadje hangt.’ Zo prees de Volkskrant de sheng-solist Wu Wei. Samen met gastdirigent Renchang Fu brengt Sinfonia Rotterdam een spannend programma waarin bekende klassieke werken ruimte maken voor oosterse kleuren en geuren.

 

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Renchang Fu
Wu Wei – sheng (Chinees instrument)

 

Mozart Serenata Notturna
Shuya Xu Concert voor Sheng
Grieg Holberg Suite


Klassiek & wijn – De Nieuwe Kerk in Den Haag & het Wereldmuseum in Rotterdam
Het was de afgelopen seizoenen overduidelijk, de serie ‘Klassiek & Wijn’ smaakt naar meer! En dus bieden we ook dit seizoen korte concerten zonder pauze met boeiende programma’s. Uitgevoerd door topsolisten en de enthousiaste musici van Sinfonia Rotterdam, waarbij de dirigent het programma toelicht vanaf het podium. Na afloop van het concert kunt u samen met de uitvoerenden onder genot van een heerlijk glas wijn napraten terwijl musici uit het orkest live salonmuziek spelen.

 

Mozart na de maaltijd – de Doelen
Dit concert behoort tot de reeks ‘Mozart na de maaltijd’: concerten van ongeveer een uur met toegankelijke muziek die vanaf het podium door de dirigent wordt toegelicht. Er is geen pauze, maar na afloop is er een meet & greet met de dirigent en musici in de Jurriaanse Foyer. Boekt u er een diner bij in de Stadsbrasserie, dan heeft u letterlijk Mozart ná de maaltijd.

De Doelen – Rotterdam

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw en een state-of-the-art congresgebouw. In deze combinatie van twee functies is de Doelen veruit de grootste van Nederland.