Mozart na de maaltijd 2017-2018

Concertserie
Nieuwjaar met Wishful Singing

za 13 januari, 2018 ‐ 19:30 uur

Rotterdam
Jurriaansezaal de Doelen
Klassieke Briljanten

za 10 februari, 2018 ‐ 19:30 uur

Rotterdam
Jurriaansezaal de Doelen
Oosterse Kleuren en Geuren

za 14 april, 2018 ‐ 19.30 uur

Rotterdam
Jurriaansezaal de Doelen
Mozart na de Maaltijd
 
Het was de afgelopen seizoenen overduidelijk: de serie Mozart na de maaltijd smaakt naar meer! En dus bieden we ook dit seizoen korte concerten zonder pauze met boeiende programma’s, uitgevoerd door topsolisten en de enthousiaste musici van Sinfonia Rotterdam, waarbij de dirigent het programma toelicht vanaf het podium. Na afloop van het concert kunt u samen met de uitvoerenden onder genot van een drankje napraten terwijl musici uit het orkest live salonmuziek spelen En boekt u er een diner bij in restaurant Stadsbrasserie, dan heeft u letterlijk Mozart na de maaltijd en een complete avond uit!

Nieuwjaar met Wishful Singing

Nieuwjaar met Sinfonia Rotterdam en Wishful Singing
Dirigent Amaury du Closel

Mozart Symfonie nr.40
M. Haydn Vespers
Faure Pavane Op.50                                                                                                                                                   Close harmony, lichte muziek en Nieuwjaars highlights in bewerkingen van Sylvia Maessen.

Vijf vrouwen roepen met hun zuivere stemmen en hun weergaloze podiumexpressie een scala aan emoties op. Reis mee langs liefde, hartzeer, lichtvoetigheid, weemoed en plezier. Sinfonia Rotterdam brengt samen met dit bijzondere 5-tal een onvergetelijk en hartveroverend Nieuwjaarsconcert! Het concert opent met de symfonie in g kleine terts van Mozart, waarna Wishful Singing samen met het orkest via de prachtige Pavane van Faure overgaat in close harmony, lichte muziek en Nieuwjaars Highlights in nieuwe bewerkingen van Sylvia Maessen.

Klassieke Briljanten

De briljante Sibelius Concours winnaar Nikita Boriso-Glebsky is opnieuw te gast bij Sinfonia Rotterdam om zijn favoriete Mozart vioolconcert te vertolken, in het concert Klassieke Briljanten. Daarna sluit Sinfonia Rotterdam op theatrale manier het concert af met een van de bekendste parels uit de klassieke muziekliteratuur, de Afscheids-symfonie van Haydn.

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen
Nikita Boriso-Glebsky – viool
Anouschka Pedano – altviool (i.s.m. Classic Young Masters)

Mozart Sinfonia Concertante deel 1 (9 en 11 november)
Mozart 
Vioolconcert nr.4
Haydn Symfonie nr.45 “Abschieds-Symphonie”

Oosterse Kleuren en Geuren

Verrassingen uit China
“Wu Wei pakt de luisteraar prompt bij de lurven. Een muzikale openbaring. Spectaculair zijn de momenten waarop de muziek alleen aan een dun sheng-draadje hangt.” Zo prees de Volkskrant de Sheng solist Wu Wei. Samen met gastdirigent Renchang Fu brengt Sinfonia Rotterdam in Oosterse Kleuren en Geuren een spannend programma waarin bekende klassieke werken ruimte maken voor nieuwe kleuren en geuren.

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Renchang Fu
Wu Wei – sheng (Chinees instrument)

Mozart Serenata Notturna
Shuya Xu Concert voor Sheng
Grieg Holberg Suite

De Doelen – Rotterdam

De Doelen is een veelgeroemd concertgebouw en een state-of-the-art congresgebouw. In deze combinatie van twee functies is de Doelen veruit de grootste van Nederland.