Scapino Ballet – Cathedral

do 28 november, 2024
20:00 uur

Theater Rotterdam

Uitverkocht

vr 29 november, 2024
20:00 uur

Theater Rotterdam

Uitverkocht

za 30 november, 2024
20:00 uur

Theater Rotterdam

Uitverkocht

zo 1 december, 2024
20:00 uur

Theater Rotterdam

Uitverkocht

 

Sinfonia Rotterdam speelt live muziek van Arvo Pärt

Sinfonia Rotterdam
Conrad van Alphen dirigent
Scapino Ballet Rotterdam dans
Marcos Morau regie
Marcos Morau en Lorena Nogal choreografie


Programma

Muziek van Arvo Pärt


Met trots presenteren we onze hernieuwde samenwerking met Scapino Ballet Rotterdam in de succesvolle voorstelling ‘Cathedral, an evening with Arvo Pärt’ van de veelgeprezen Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau. Met zijn combinatie van kunstdisciplines, verbluffende vormgeving en inventieve bewegingstaal is Morau een van de meest vooraanstaande danskunstenaars in de Europese theaterwereld.

‘Cathedral’ neemt u mee naar een wereld die wordt beheerst door digitale technieken, waarin we steeds meer het contact met elkaar verliezen. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag, live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam, gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt en wat onze relatie is met de natuur. Morau en zijn team van Spaanse kunstenaars creëren een retro-futuristisch toneelbeeld met levensgrote videoprojecties. In deze vervreemdende wereld biedt de muziek van Pärt een oase van rust. Belangrijk onderdeel in de vormgeving zijn de theatrale en op de hedendaagse mode geïnspireerde kostuums. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van deze bijzondere dansvoorstelling.

“Een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie.”
— de Volkskrant ****

© Jan Hordijk

Aankomende concerten

© Sofia Linares © Perou

Sinfonia in Black Sabbath – The Ballet

30 juni 2024

International Conducting Competition Rotterdam

1 juli 2024
Verschillende locaties
© Eric Timmerman

Sinfonia Maritiem Concert 2024

23 augustus 2024 t/m 25 augustus 2024