2023/2024: een spetterend nieuw seizoen!

16 maart 2023

Met gepaste trots kondigen we ons nieuwe muzikale seizoen 2023/2024 aan. Wij spelen het komende jaar weer in de fantastische zalen van het Wereldmuseum en de Doelen in Rotterdam, en in de Nieuwe Kerk en Amare in Den Haag. Na een serie gevuld met zowel bekende klassiekers als nieuwe ontdekkingen presenteren we als vervolg van het Sinfonia Meesters Project aan het eind van het seizoen een speciaal evenement: het Rachmaninov-Pletnev Festival

 

Onze brochure 2023/2024

Als uw adres bij ons bekend is, heeft u hem misschien al op de mat gekregen: onze brochure voor het nieuwe seizoen. Hierin staat alle informatie over het programma van 2023/2024. Bekijk de brochure hier online, door op de onderstaande afbeelding te klikken. De online brochure is te allen tijde in te zien op onze website. Ook delen wij de brochures uit bij onze komende concerten, Händels grootste hit ‘Water Music’ met Tinka Pypker en Meesterpianist Kholodenko speelt de 4e van Beethoven

Bekijk hier de online brochure

 

De voordeligste optie: een Combinatiedeal

De verkoop van onze abonnementen voor de Sinfonia Classics Series is vandaag afgetrapt. Dit jaar hebben we een mooie aanbieding voor muziekliefhebbers die graag onze hele programmering willen meemaken: een Combinatiedeal van een Classics Series abonnement in Rotterdam of Den Haag met een passe partout voor het Rachmaninov-Pletnev Festival. De Combinatiedeal is de meest voordelige optie. Lees hieronder meer.

Combinatiedeal Rotterdam  Combinatiedeal Den Haag

Bezoekt u onze concerten in Den Haag of in Rotterdam? Voor elke stad is er een apart abonnement te koop. De gecombineerde prijs voor vier concerten is voordeliger dan de losse kaarten. Passe partouts voor het Rachmaninov-Pletnev Festival zijn apart te koop. 

Abonnement Rotterdam   Abonnement Den Haag

 

Conrad: ‘May I present Roza Nolcheva!’

‘Na ruim 22 jaar zelf de programmering te hebben gedaan, vond ik het tijd voor vernieuwende ideeën van buitenaf. Lang hoefde ik niet na te denken over waar ik die ideeën vandaan moest halen. In 2016 ontmoette ik Roza bij het Macedonian Philharmonic, waar ik als vaste gastdirigent het privilege had met haar te mogen werken. Haar creativiteit, haar out-of-the-box manier van denken en haar innovatieve blik zorgden ervoor dat wij vanaf dag één een unieke creatieve klik hadden. Tegenwoordig werkt Roza niet alleen bij het Gävle Symphony Orchestra in Zweden, maar ben ik er ook trots op dat ze ons team voor de komende twee seizoenen komt versterken als gastprogrammeur. Samen met haar kan ik u een prachtig programma aanbieden.’

Welkom Roza!

foto: Eric Larsson

 

Rachmaninov-Pletnev Festival

In drie opeenvolgende dagen speelt wereldpianist Mikhail Pletnev álle vier Rachmaninov pianoconcerten én de Paganini rapsodie! Ook hiervoor kunt u nu al een passe partout bestellen.

 

 

Groots en intiem

Wat altijd gebleven is, is dat we dicht op de huid van het publiek willen zitten – welk stuk en met wie we dan ook spelen. Naast grote zalen kiezen we ook juist voor kleinere locaties en bijzondere plekken voor onze concerten. We willen ons publiek in de ogen kunnen kijken, dichtbij zijn en ons vuur overbrengen. 

Dat vuur maken we dit jaar met de geweldige klassiekers van Haydn, Mendelssohn, Beethoven en Brahms. Ook zijn er de meesterwerken van Wilms, Golijov, Bacewicz, Barber, Nino Rota en Montgomery te ontdekken. In een spannende samenwerking met Artvark Saxophone Quartet spelen wij zes nieuwe werken, waaronder een première van Florian Magnus Maier. Meesterviolist Maxim Vengerov was lyrisch over de samenwerking met ons mooie orkest vorig jaar. We zien er dan ook enorm naar uit hem opnieuw dit seizoen te verwelkomen!

Bekijk hier de hele concertprogrammering.

We hechten veel waarde aan de toegankelijkheid van onze muziek voor iedereen. Zoals elk jaar hanteren we geen rangen bij onze concerten, alle stoelen hebben dezelfde prijs. Voor jongeren t/m 26 jaar hebben we weer een mooie kortingsprijs gemaakt. Na elk concert krijgt u van ons een gratis drankje terwijl we samen nagenieten van het concert, met achtergrondmuziek van onze musici.