Hét kamerorkest van Rotterdam!

Synchroon aan de energie en intensiteit van de grote havenstad, brengt Sinfonia Rotterdam de muziek van klassieke meesters op een dynamische, indringende wijze naar een groot publiek. Tijdens uitvoeringen in concertseries in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, en op de vele nationale en internationale podia weet Sinfonia Rotterdam onder leiding van de gedreven dirigent Conrad van Alphen het publiek te betrekken bij de muzikale beleving.


Missie
Wij zijn Sinfonia Rotterdam; hét eigentijds musicerende kamerorkest dat midden in de stad en maatschappij staat en onafhankelijk en ondernemend mee beweegt op de energie en diversiteit van die stad. Mensen op een eigentijdse en verrassende manier raken met klassieke muziek, dat is onze missie. In alles wat wij doen stralen wij daarbij kwaliteit uit, zijn we toegankelijk en tonen wij passie en daadkracht.

359

Met als basis de klassiekers van de 18de eeuw programmeert het orkest in samenhang composities uit alle latere perioden. Door de oude meesters zelfs te koppelen met wereldpremières weet Sinfonia Rotterdam steeds te boeien met nieuwe kleuren en contrasten. Door een expressieve uitvoeringsstijl brengt Sinfonia Rotterdam energie en intensiteit in oude én nieuwe werken.

Energiek
Sinfonia Rotterdam onderscheidt zich door haar actieve manier van musiceren, wat het orkest een jonge, energieke uitstraling geeft. Tijdens uitvoeringen weet Sinfonia Rotterdam onder leiding van de gedreven chef-dirigent Conrad van Alphen het publiek te betrekken bij de muzikale beleving. Tijdens de concerten wordt een intieme, persoonlijke sfeer gecreëerd waardoor het publiek zich bij het orkest betrokken voelt.

Dichtbij
In speciale series flankeert Sinfonia Rotterdam een topuitvoering met informele ontvangsten voorafgaand en na afloop van het concert, waarbij onder het genot van heerlijke wijnen en met live achtergrondmuziek met dirigent en musici kan worden nagepraat, creëert het orkest een laagdrempelige atmosfeer en weet het op deze manier nieuw publiek te interesseren voor klassieke muziek en aan zich te binden. Dirigent Conrad van Alphen introduceert zelf voor of tijdens de concerten de werken, wat tevens bijdraagt aan de intimiteit van de concerten.

Concertseries
De serie Klassiek&Wijn is inmiddels een begrip in Rotterdam, Den Haag en omstreken. In Rotterdam organiseert het orkest de serie Klassiek&Wijn in het Wereldmuseum en de Doelen en in Den Haag kan het publiek genieten van de serie Klassiek&Wijn in de Nieuwe Kerk.

Bereik
Het orkest maakt jaarlijks een tournee door Nederland. Het orkest toert van Terneuzen naar Heerlen en van Groningen naar het Concertgebouw in Amsterdam. Sinfonia Rotterdam is te horen in de vele concertzalen van Nederland, maar ook op openluchtconcerten en op andere bijzondere locaties is het flexibele Sinfonia Rotterdam een regelmatige gast.

Internationaal 

Sinfonia Rotterdam voelt zich overal thuis. De afgelopen jaren ontving het orkest staande ovaties in St. Petersburg, Novosibirsk, Karelia, Bogota, Santiago de Chile, Curitiba, Vitoria, Rio de Janeiro and Sao Paulo. Het orkest maakte succesvolle tournees naar Duitsland, Groot-Brittannië, Slovenië, Macedonië, Mexico, Brazilië, Rusland, Chili, Colombia en China.

Registraties
Sinfonia Rotterdam heeft opnamen gemaakt onder prestigieuze labels als Channel Classics, Talent Records en Telarc, waarover prachtige recensies zijn geschreven, o.a. in het gerenommeerde tijdschrift Gramophone. Beluister het orkest op YouTube, waar o.a. opnamen van live concerten in De Doelen Rotterdam en het Concertgebouw in Amsterdam te vinden zijn.

Sinfonia news

Dankbaar voor de erkenning!

Structurele subsidie van de Gemeente Rotterdam is van levensbelang voor het voorbestaan van Sinfonia Rotterdam. Wij zijn Wethouder Said Kasmi en de Afdeling Cultuur dan ook zeer dankbaar voor het voorstel de komende 4 jaar extra te investeren in ons prachtige orkest.

“𝘏𝘪𝘦𝘳𝘮𝘦𝘦 𝘬𝘶𝘯𝘯𝘦𝘯 𝘸𝘪𝘫 𝘯𝘢 20 𝘫𝘢𝘢𝘳 𝘱𝘪𝘰𝘯𝘪𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘦𝘦𝘯 𝘨𝘦𝘻𝘰𝘯𝘥𝘦 𝘸𝘪𝘫𝘻𝘦 𝘥𝘦 𝘴𝘵𝘪𝘫𝘨𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘭𝘪𝘫𝘯 𝘪𝘯 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘰𝘯𝘵𝘸𝘪𝘬𝘬𝘦𝘭𝘪𝘯𝘨 𝘥𝘰𝘰𝘳𝘵𝘳𝘦𝘬𝘬𝘦𝘯, 𝘣𝘭𝘪𝘫𝘷𝘦𝘯 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘪𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘪𝘯𝘯𝘰𝘷𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘰𝘯𝘻𝘦 𝘮𝘶𝘻𝘪𝘦𝘬 𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘢𝘭𝘭𝘦 𝘩𝘰𝘦𝘬𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘙𝘰𝘵𝘵𝘦𝘳𝘥𝘢𝘮 𝘦𝘯 𝘷𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘢𝘳𝘣𝘶𝘪𝘵𝘦𝘯 𝘣𝘳𝘦𝘯𝘨𝘦𝘯!”- Conrad van Alphen.

Newsletter