Rotterdam Concerto VI gaat 29 april in première

In april voert Sinfonia Rotterdam op één avond twee delen van Rotterdam Concerto uit: de wereldpremière van nummer 6 met cimbalomspeler Jan Rokyta en het allereerste werk met slagwerker Colin Currie.

Zaterdag 29 april gaat Rotterdam Concerto VI in première. Deze nieuwe compositie van Patrick van Deurzen wordt uitgevoerd in de Doelen, door Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen en solist Jan Rokyta op cimbalom.

Dit is alweer het vijfde seizoen dat de Doelen een componist de opdracht geeft een ‘Rotterdam Concerto’ te schrijven voor een ongebruikelijk solo-instrument. Zo schreef Ned McGowan al muziek voor de iPad, Hans Koolmees voor de pan- en blokfluit en Vanessa Lann voor de fagot.

In 2017 is het de beurt aan componist Patrick van Deurzen. Hij koos de cimbalom als solo-instrument voor zijn nieuwe werk. De cimbalom is een van oorsprong Hongaars snaarinstrument dat veel in Oost-Europese volksmuziek gebruikt wordt. Jan Rokyta bespeelt dit instrument als geen ander. Naast deze nieuwe compositie speelt Sinfonia Rotterdam de reprise van Rotterdam Concerto I van componist Joey Roukens, met Colin Currie op slagwerk.

Informatie & kaarten