Weense Parels Livestream

Op 12 maart om 20:00 zal Sinfonia Rotterdam weer een prachtig livestream concert geven vanuit de historische Laurenskerk. In dit concert zal het orkest, onder leiding van dirigent Conrad van Alphen, een aantal klassieke Weense composities spelen. Het bijzondere van dit concert is dat in deze coronatijd de twee solisten Xin Wang en Florian Koltun samen op de piano kunnen spelen. Dit is mogelijk omdat zij als echtpaar een solistenduo zijn. Zij zullen het pianoconcert voor 4 handen van Czerny spelen. 

Het concert zal levendig en theatraal openen met de ouverture van ‘Le nozze di Figaro’ van Mozart, waarna u zal genieten van maar liefst twee solisten achter de vleugel in het 4-handige pianoconcert van de Oostenrijkse Czerny. Daarna zal het geluid van de klok het concert overstemmen, dat door heel het tweede deel in een van Haydn’s laatste symfonieën klinkt.

 

 

Programma

Mozart    Ouverture van ‘Le nozze di Figaro’

Czerny    Pianoconcert voor 4 handen

Haydn     Symfonie nr. 101, ‘The Clock’

 

Dirigent    Conrad van Alphen

Solisten    Xin Wang & Florian Koltun (piano)

 

 

  Livestream link Youtube     

 Livestream link Facebook 

 

Op vrijdag 12 maart om 20:00 uur kunt u de livestream gratis bekijken door op een van de bovenstaande buttons te drukken.

 

Dit concert maakt deel uit van onze abonnementen in de Doelen en het Wereldmuseum in Rotterdam en de Nieuwe Kerk in Den Haag. Er zijn geen abonnementen meer te koop. U kunt voor alle concerten losse kaarten kopen. Vanaf maart 2021 presenteren wij onze nieuwe abonnementenseries.

 

 

Foto Xin Wang & Florian Koltun

Aankomende concerten

Zomer Proms

13 juni 2021

Sinfonia Maritiem Concert 2021

3 september 2021
Verschillende locaties

Chopin met Nikolai Lugansky

7 oktober 2021 t/m 9 oktober 2021