Sinfonia Rotterdam – Klassiek op het Amstelveld – Live vanuit Studio150 Bethlehemkerk

Klassiek op het Amstelveld is het jaarlijkse gratis toegankelijke openluchtfestival op het pittoreske Amstelveld, een van de weinige pleinen in de drukke binnenstad van Amsterdam. Dit jaar is er wel een hele speciale editie van het festival vanuit Studio150 Bethlehemkerk in Amsterdam. Via een livestream verbinding is het programma te zien en te beluisteren over de hele wereld.

Sinfonia Rotterdam voert in het Hoofdprogramma van het festival het krachtige Coriolanus van Beethoven uit, gevolgd door Beethovens Pianoconcert nr. 3 en Bizets Symfonie nr. 1.

Het maken en het beleven van klassieke muziek door de jeugd staat centraal tijdens het festival. Het biedt een podium aan alle niveaus, van beginner en gevorderd tot het grootste toptalent. Tijdens het Open Podium mag zelfs iedereen vanaf 4 jaar zich presenteren. Zo grijpen jaarlijks ruim 80 kinderen de kans om op een groot podium te staan met beide handen aan. Voor sommige talenten bestaat er de kans om vanuit het Open Podium door te stromen naar het Hoofdprogramma van een volgende editie. In het Hoofdprogramma van het festival spelen professionele orkesten, ensembles, koren en solisten speciaal voor de gelegenheid samen met jeugd, om hen extra te inspireren en motiveren.

Het festival Klassiek op het Amstelveld is een initiatief van Tatiana Chevtchouk, pianiste en oprichtster van pianoschool Crescendo Music Amsterdam. Onder leiding van Tatiana organiseert Stichting Musica Omnia Vincit dit jaarlijkse gratis toegankelijke festival. Kijk hier voor het volledige (voorlopige) programma van Klassiek op het Amstelveld.

Sinfonia Rotterdam
Dirigent Conrad van Alphen
Piano Nikola Meeuwsen

Beethoven Coriolanus Ouverture
Beethoven Pianoconcert nr3.
Bizet Symfonie nr.1

 

Bekijk de livestream van Klassiek op het Amstelveld via Facebook hier en via Youtube hier.

 

 

 

Upcomming concerts

Various locations

Nieuwjaar met Vloeimans

9 januari 2021
Various locations

Weense Parels

12 maart 2021 t/m 14 maart 2021
Various locations

Zomer Proms

13 juni 2021