Sinfonia Maritiem Festival

zo 30 juni, 2019
14.00 uur

Leuvehaven - Rotterdam

Uitverkocht

Na het enorme succes van de voorgaande twee edities, wordt de derde editie groter! Zondag 30 juni 2019 organiseert Sinfonia Rotterdam het Sinfonia Maritiem Festival in de Leuvehaven en op Plein 1940: Een gratis toegankelijk festival voor jong en oud met de mooiste skyline van Nederland als decor.

U kunt genieten van een gevarieerd programma tussen 14.00 en 23.00 uur, met klassieke muziek, jazz, dans, spoken word, streetfood, jong talent, grote namen op de podia op Plein 1940 en op het water in de Leuvehaven. Het festival wordt om 14.00 uur geopend met een optreden van Shirma Rouse met de Codarts Big Band op het Plein. Daarna volgt een wervelend programma, afwisselend op het plein en op het water, met onder andere sopraan Jeannette van Schaik en zangeres Rajae El Mouhandiz. Het Festival eindigt met het traditionele Sinfonia Maritiem Concert met orkest in de hoofdrol en als soliste Shirma Rouse. Na het concert kunt u genieten van muziek van dj Maestro!

Op dit moment zijn we nog druk bezig met de invulling van het festival. Houd deze pagina in de gaten!
Hieronder vindt u meer informatie over het programma, in willekeurige volgorde.


SHIRMA ROUSE – 14.00 uur

 

 

 

 

 

 

De Rotterdamse Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland. Haar muzikale carrière start zij als backing-vocal voor artiesten zoals Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Als Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival wordt Shirma Rouse door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival. Inmiddels heeft zij 3 eigen albums uitgebracht waarvan het derde album, Shout It Out Loud, in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs.


JEANNETTE VAN SCHAIK 

 

 

 

 

 

 

De Nederlandse sopraan Jeannette van Schaik behaalde haar diploma klassiek zang cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij studeerde bij Sasja Hunnego en coach David Bollen. Recentelijk is zij afgestudeerd aan de prestigieuze Dutch National Opera Academy, waar zij werd gecoacht door Ira Siff en Peter Nilsson. Een van Jeannette haar meest geprezen optredens was de rol van Donna Anna in Mozart’s Don Giovanni. Naast vele andere rollen, samenwerkingen en masterclasses heeft Jeannette in 2018 het Bayreuth Stipendium 2018 mogen ontvangen, uitgereikt door Wagnergenootschap Nederland.


RAJAE EL MOUHANDIZ

 

 

 

 

 

Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Ze maakt Maghreb pop, soul, jazz, bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de EP Watani en de single Gracefully uit. Haar korte docu-film HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie MUSLIMA en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Een televisie versie van deze talk, maakte zij voor KRO Recht uit het Hart. Sinds 2017 is Rajae opgenomen in het nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten om haar eigen signatuur in muziektheater te ontwikkelen in Nederland, Marokko en de VS. Rajae is de afgelopen 10 jaar achtereen vanwege haar bijdrage in de kunsten geplaatst op de lijst van van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld, en is een Ariane de Rothschild Fellow.


MAESTRO (DJ)

 

 

 

 

 

 

Zelden zal je een dj horen draaien met zo’n gevarieerde set. Van jazz tot funk, van afrobeat tot dance, en alles wat daar tussenin zit. Van Coltrane tot James Brown, van Nina Simone tot Fela Kuti. Als het maar dansbaar is. Maestro mag met recht een ‘musical roller coaster‘ genoemd worden. Hoogtepunten in Maestro’s discografie: 8x Blue Note Trip (platina series voor Blue Note Records), 2x albums bij Universal Music, Nina Simone – Little Girl Blue Remixed, Bethlehem Blends. Maestro is oprichter van www.jazzdeville.com


SAMENWERKINGSPARTNERS
2019 is het jaar van 100 jaar Jazz in Rotterdam! De Historische Jazzroute ‘Van Pschorr tot Bird’ markeert en eert vijf verdwenen historische jazz locaties die veelbetekenend zijn geweest in de Rotterdamse jazzgeschiedenis. Vlakbij de voormalige jazz plekken vinden op zondag 30 juni buitenconcerten plaats op markante Rotterdamse plekken zoals het Sinfonia Maritiem Festival in de historische Leuvehaven bij het Maritiem Museum.

 

 


Bekijk hieronder de sfeerimpressies van vorig jaar!

Aankomende concerten

Sinfonia Maritiem Festival

30 juni 2019
Verschillende locaties

The Planets

5 oktober 2019 t/m 12 oktober 2019

Sinfonia Rotterdam en Scapino Ballet Rotterdam – Cathedral

31 oktober 2019 t/m 15 januari 2020