Sinfonia Maritiem Festival 2020

za 29 augustus, 2020
15:00 - 22.00 uur

Plein 1940 en Leuvehaven - Rotterdam
Het Sinfonia Maritiem Festival wordt verplaatst van 5 juli naar 29 augustus!

Uitverkocht

Sinfonia Maritiem Festival – Klassiek meets Soul & Jazz

Op zaterdag 29 augustus barst hét gratis muziekfestival van de havenstad stad weer los. Met als decor de mooiste skyline van Nederland vervlecht Sinfonia Rotterdam, samen met o.a. Shirma Rouse en Rajae El Mouhandiz, klassieke muziek en opera met spoken-word, circus, dans, soul en jazz.

Hoogtepunt van het festival is het Sinfonia Maritiem Concert. Met het orkest op een ponton in de Leuvehaven geniet het publiek vanaf de drijvende trappen, de tribunes op Plein1940 of op meegenomen stoeltjes en dekens van een spectaculair programma van Sinfonia Rotterdam o.l.v. chef-dirigent Conrad van Alphen.

Het exacte programma wordt nog gecommuniceerd. Alvast een tipje van de sluier: het festival opent en sluit met souldiva Shirma Rouse, verder o.a. spoken-word, circus en de Marokkaanse zangeres Rajae El Mouhandiz.

Sinfonia Maritiem Festival brengt een wervelend programma, afwisselend op Plein 1940 en het water van de Leuvehaven, met optredens van Sinfonia Rotterdam, circus, Soul & Jazz en spoken word en meer! Natuurlijk is er bij Sinfonia Maritiem Festival volop horeca aanwezig.

Het wordt een spektakel dat zijn weerga niet kent op een echt Rotterdamse plek met een geheel Rotterdams programma!

Huisarrangeur/componist Sylvia Maessen verzorgt alle bewerkingen van de muziekstukken die uitgevoerd worden.

 


SHIRMA ROUSE

 

 

 

 

 

 

De Rotterdamse Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland. Haar muzikale carrière start zij als backing-vocal voor artiesten zoals Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Als Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival wordt Shirma Rouse door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival. Inmiddels heeft zij 3 eigen albums uitgebracht waarvan het derde album, Shout It Out Loud, in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs.


 

RAJAE EL MOUHANDIZ

 

 

 

 

 

Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Ze maakt Maghreb pop, soul, jazz, bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de EP Watani en de single Gracefully uit. Haar korte docu-film HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie MUSLIMA en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Een televisie versie van deze talk, maakte zij voor KRO Recht uit het Hart. Sinds 2017 is Rajae opgenomen in het nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten om haar eigen signatuur in muziektheater te ontwikkelen in Nederland, Marokko en de VS. Rajae is de afgelopen 10 jaar achtereen vanwege haar bijdrage in de kunsten geplaatst op de lijst van van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld, en is een Ariane de Rothschild Fellow. Door Vers Beton werd de passievolle en stoere Rotterdamse Rajae onlangs genoemd in het lijstje ‘Zeven Rotterdammers om in 2020 in de gaten te houden’: “El Mouhandiz is van plan Rotterdam trots te maken. ‘Ik ben fan van deze stad en hoop dat 2020 het jaar van Rotterdamse makers wordt.'”


 

HOOFDSPONSOR SINFONIA MARITIEM FESTIVAL

 

 

 


Aankomende concerten

Verschillende locaties

Zomer

15 mei 2020 t/m 17 mei 2020

Sinfonia Maritiem Festival 2020

5 juli 2020

Sinfonia Rotterdam in Geilenkirchen (DL)

26 juli 2020