Sinfonia Maritiem Concert 2020

di 1 september, 2020
20:00 uur

Plein 1940 en Leuvehaven - Rotterdam
Gratis toegang, reserveren verplicht! - Het Sinfonia Maritiem Festival wordt verplaatst van 5 juli naar 1 september!

Uitverkocht

Bestel kaarten

Gratis toegankelijk concert, maar reserveren verplicht!

Vanwege de huidige omstandigheden en de afgekondigde maatregelen rond het coronavirus (COVID-19) is het verplicht om uw gratis tickets voor dit concert te reserveren. Uw gegevens worden gebruikt om u te informeren over de laatste stand van zaken en in het geval van een wijziging in het programma of de datum. Registratie van het aantal bezoekers is i.v.m. crowd control voor ons van belang. Alleen toegang met ticket!

 

Sinfonia Maritiem Concert – Opening culturele festivals en concerten in Rotterdam

 

Op dinsdag 1 september, als het culturele leven weer vorm krijgt en concerten en festivals weer georganiseerd worden, barst hét gratis muziekfeest van de havenstad, het Sinfonia Rotterdam Maritiem Concert, los. Met als decor de mooiste skyline van Nederland vervlecht Sinfonia Rotterdam, samen met o.a. Shirma Rouse en Rajae El Mouhandiz, klassieke muziek en opera met spoken-word, dans, soul en jazz en geeft daarmee het startsein voor het wederom kunnen uitvoeren van live performances met publiek!

Met het orkest op een ponton in de Leuvehaven geniet het publiek vanaf de drijvende trappen, de tribunes op Plein1940 of op meegenomen stoeltjes en dekens van een spectaculair programma van Sinfonia Rotterdam o.l.v. chef-dirigent Conrad van Alphen.

Het exacte programma wordt nog gecommuniceerd. Alvast een tipje van de sluier: het concert opent en sluit met souldiva Shirma Rouse, verder o.a. spoken-word en zangeres Rajae El Mouhandiz.

Een mooi Rotterdams concert op een Rotterdamse plek met een geheel Rotterdams programma!

Huisarrangeur/componist Sylvia Maessen verzorgt alle bewerkingen van de muziekstukken die uitgevoerd worden.

 


SHIRMA ROUSE

 

 

 

 

 

 

De Rotterdamse Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland. Haar muzikale carrière start zij als backing-vocal voor artiesten zoals Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Als Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival wordt Shirma Rouse door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival. Inmiddels heeft zij 3 eigen albums uitgebracht waarvan het derde album, Shout It Out Loud, in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs.


 

RAJAE EL MOUHANDIZ

 

 

 

 

 

Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Ze maakt Maghreb pop, soul, jazz, bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de EP Watani en de single Gracefully uit. Haar korte docu-film HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie MUSLIMA en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Een televisie versie van deze talk, maakte zij voor KRO Recht uit het Hart. Sinds 2017 is Rajae opgenomen in het nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten om haar eigen signatuur in muziektheater te ontwikkelen in Nederland, Marokko en de VS. Rajae is de afgelopen 10 jaar achtereen vanwege haar bijdrage in de kunsten geplaatst op de lijst van van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld, en is een Ariane de Rothschild Fellow. Door Vers Beton werd de passievolle en stoere Rotterdamse Rajae onlangs genoemd in het lijstje ‘Zeven Rotterdammers om in 2020 in de gaten te houden’: “El Mouhandiz is van plan Rotterdam trots te maken. ‘Ik ben fan van deze stad en hoop dat 2020 het jaar van Rotterdamse makers wordt.'”


 

HOOFDSPONSOR SINFONIA MARITIEM CONCERT

 

 

 


Aankomende concerten

Reunited in Music – live stream concert Sinfonia Rotterdam & Ronald Brautigam

5 juni 2020
Verschillende locaties

Anderhalve meter Zomerconcerten

25 juni 2020 t/m 26 juni 2020

Sinfonia Rotterdam in Geilenkirchen (DL)

26 juli 2020