Sinfonia Maritiem Concert

Zondag 2 juli geeft Sinfonia Rotterdam een wel heel bijzonder concert: Het Sinfonia Maritiem Concert, op een unieke plek in de Leuvehaven.

Het wordt een avond om niet te vergeten! Vanaf tribunes op het water kun je genieten van een spetterend concert.

Ook het podium drijft! Sinfonia Rotterdam verrast je met een mooi programma vol klassieke parels en de nodige jazz, met niemand minder dan trompettist Eric Vloeimans. Naast composities van Haydn en Rossini spelen zij eigen werk van Vloeimans.

Daarnaast zal er een solodans te zien zijn van Besim Hoti (Scapino Ballet). Woordkunstenaar Romano Haynes (Ken Theater) vlecht met spoken word performances een rode draad door het concert.

Een bijzondere plek in het concert wordt ingenomen door Händels ‘Water Music’. In juli 2017 is het 300 jaar geleden dat dit feestelijke stuk in première ging tijdens een bijzondere boottocht op de Theems. De Engelse koning George I liet de muziek speciaal schrijven voor deze gelegenheid.

De koning en een aantal adellijke personen gingen om acht uur ’s avonds aan boord bij het paleis van Whitehall voor een tocht stroomopwaarts naar Chelsea. Op een andere boot bevonden zich vijftig muzikanten. De hele rivier zou vol hebben gelegen met boten van mensen die het concert ook wilden meemaken. Koning George I was volgens getuigenverslagen zo ingenomen met het werk dat hij het tijdens de tocht naar Chelsea en op de weg terug naar Whitehall nog drie keer liet herhalen. Het orkest speelde op deze warme zomeravond ruim vier uur achter elkaar met slechts één korte pauze.

Omdat Sinfonia Rotterdam het orkest voor álle Rotterdammers is, geeft zij dit concert als cadeautje aan de stad en haar inwoners.

Het concert begint om 20:00 uur en is gratis toegankelijk. Vanaf 19:00 uur is er een voorprogramma.

Het Sinfonia Maritiem Concert is tevens de afsluiting van het Rotterdam Water Weekend, dat plaatsvindt van 30 juni t/m 2 juli en is onderdeel van North Sea Round Town

 

Conrad van Alphen – dirigent

Eric Vloeimans – trompet

Besim Hoti (Scapino Ballet) – dans & Katja Dirven – cello

Romano Haynes (Ken Theater) – spoken word

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Logo Rotterdam Water WeekendLogo Rotterdam Festivals

 

Aankomende concerten

Sinfonia Maritiem Concert 2018

1 juli 2018
Verschillende locaties

Sinfonia Rotterdam op tournee naar Brazilië

19 september 2018 t/m 22 september 2018

Saint-Saëns’ Schitterende Orgelsymfonie

20 oktober 2018