Sinfonia Maritiem Concert 2020

za 29 augustus, 2020
20:30 uur

Katendrechtse Hoofd - bij ss Rotterdam
Gratis toegang, reserveren verplicht!

Uitverkocht

za 29 augustus, 2020
17:30 uur

Katendrechtse Hoofd - bij ss Rotterdam
Gratis toegang, reserveren verplicht!

Uitverkocht

Bestel kaarten

za 29 augustus, 2020
15:00 uur

Katendrechtse Hoofd - bij ss Rotterdam
Gratis toegang, reserveren verplicht!

Uitverkocht

Bestel kaarten

Gratis toegankelijk concert, reserveren verplicht!

 

Het Sinfonia Maritiem Concert om 20.30 uur is inmiddels uitverkocht. Vanwege de grote vraag naar kaarten is een concert in de vroege avond (om 17.30 uur) toegevoegd. Reserveer snel, het aantal tickets is beperkt!

 

 

 

 

Hét gratis muziekspektakel voor alle Rotterdammers!

Mis de boot niet en reserveer nu uw gratis toegangsbewijs! Het aantal toegestane bezoekers is i.v.m. de coronamaatregelen beperkt! 

 

 

Sinfonia Maritiem Concert 2020 – live op de Kaap!
Op zaterdag 29 augustus is het zover! Sinfonia Rotterdam gaat weer los en schudt Rotterdam wakker uit de Coronastilte. Deze spectaculaire opmaat naar het culturele seizoen vindt plaats op een wel heel fantastische plek: op de Kaap naast het ss Rotterdam, met uitzicht over de Maas en haar scheepvaart.

Met als decor de prachtige skyline van de havenstad brengt Sinfonia Rotterdam onder leiding van dirigent Conrad van Alphen in de middag een kinderconcert met Janouk Kelderman (die u o.a. kent van Het Klokhuis) en in de avond een prachtig concert met bekende klassieke meesterwerken en diverse solisten, zoals souldiva Shirma Rouse, alleskunner Rajae El Mouhandiz, Classic Young Master Pieternel Tils en spoken word artiest Elten Kiene.

 

Het Sinfonia Maritiem Concert

Za 29 augustus | Katendrechtse Hoofd | 17.30 uur en 20.30 uur

Wat een programma! Geniet tijdens de vroege avond of de zonsondergang van klassieke meesterwerken zoals de Hebriden Ouverture van Mendelssohn en Bruch’s romantische vioolconcert uitgevoerd door Pieternel Tils. Souldiva Shirma Rouse, alleskunner Rajae El Mouhandiz en spoken word artiest Elten Kiene schitteren in het programma als solist bij Sinfonia Rotterdam en nemen u mee naar het spectaculaire slot: Händels Music for the Royal Fireworks (alleen bij het concert om 20.30 uur). Dit mag u niet missen!

Sinfonia Rotterdam  
Dirigent Conrad van Alphen
Solisten:
Shirma Rouse
Rajae El Mouhandiz
Pieternel Tils (i.s.m. Classic Young Masters)
Elten Kiene

Bewerkingen van Sylvia Maessen

 

Het Sinfonia Maritiem Concert om 20.30 uur is inmiddels uitverkocht. Vanwege de grote vraag naar kaarten is een concert in de vroege avond (om 17.30 uur) toegevoegd. Reserveer snel, het aantal tickets is beperkt!

 

Reserveer Sinfonia Maritiem Concert 17.30 uur

 

Het Sinfonia Maritiem Kinderconcert – De Droom van Baton!

Za 29 augustus | Katendrechtse Hoofd |15.00 uur

Speciaal voor de kinderen brengen we in de middag tevens onder de rook van het ss Rotterdam een spannend concert met Janouk Kelderman (die u onder andere kent van Het Klokhuis). Een muziekverhaal vol emotie, humor, verdriet en liefde met een sterrol voor IVC bariton Michael Wilmering, de ‘beroemdste zanger van de hele wereld’. Als ouders en grootouders zich kunnen gedragen mogen ze ook mee!

Sinfonia Rotterdam  
Dirigent Conrad van Alphen
Verteller Janouk Kelderman
Bariton Michael Wilmering (i.s.m. IVC – Internationaal Vocalisten Concours)

 

 

 

Reserveer Sinfonia Maritiem Kinderconcert 15.00 uur

 

 

De concerten vinden plaats in een corona-proof opstelling. Stoeltjes en diverse food & drinks zijn aanwezig. Maximaal genieten tijdens het Sinfonia Maritiem Concert? Bestel dan gelijk bij uw reservering een lekkere fles wijn, een heerlijke hotelovernachting op het ss Rotterdam of doe een extra bijdrage en bestel een Sinfonia Rotterdam Festival zonnehoedje (waarmee u ons orkest direct een klein beetje steunt). Bekijk alle extra’s bij uw gratis ticket in onze webshop via de ticketlink.

 

 


 

Maximaal genieten?

Bestel nu uw kaarten, het aantal toegestane bezoekers is beperkt! Bestel ook met korting allerlei extra’s:

  • Gratis ticket + uitrijkaart parkeerterrein ss Rotterdam
  • Gratis ticket + overnachting op het ss Rotterdam
  • Gratis ticket + Sinfonia zonnehoedje voor speciale festivalprijs!

Bekijk alle extra’s bij uw gratis ticket in onze webshop.

Bij de bevestiging van uw bestelling ontvangt u een url voor het hotelarrangement tegen de Sinfonia actieprijs op het ss Rotterdam.

 

Het Sinfonia Zonnehoedje is voorzien van het Sinfonia Fanatiek Klassiek beeldmerk (niet op de afbeelding) en wordt verkocht tegen een speciale festivalprijs van € 2,50. Wij waarderen het enorm als u het hoedje al direct bij uw gratis entreebewijs bestelt. U ontvangt daarvoor een apart ticket waarmee u op het festivalterrein uw hoedje kunt ophalen. Voor de uitrijkaart ontvangt u ook een extra ticket waarmee u de uitrijkaart op het festvalterrein kunt afhalen.

 

Wilt u zowel kaarten voor het kinderconcert in de middag als het avondconcert? Reserveer dan voor beide concerten tickets. Het aantal tickets is beperkt.

 

 

 


SINFONIA ROTTERDAM O.L.V. CONRAD VAN ALPHEN

 

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam, het eigentijdse kamerorkest van Rotterdam, onder leiding van dirigent Conrad van Alphen brengt werken van klassieke meesters op een dynamische en indringende wijze naar een breed publiek. Dat doet het orkest met oog en respect voor de klassieke tradities, en tegelijk altijd in beweging en vernieuwend. Sinfonia Rotterdam speelt nationaal en internationaal in gerenommeerde concertzalen, maar ook op ongebruikelijke locaties, in openbare ruimtes, in de buitenlucht en in de wijken. Het orkest zoekt samenwerking met uiteenlopende culturele instellingen en makers om klassieke muziek in connectie met andere kunstuitingen naar een divers publiek te brengen. In maart 2020 werd net voor de concertstop het 20 jarige jubileum van Sinfonia Rotterdam gevierd met een tour van 10 jubileum- en pop-up-concerten in 6 dagen.

 

 

 

 

 

 

De Zuid-Afrikaans/Nederlandse dirigent Conrad van Alphen geniet grote populariteit vanwege zijn intense manier van repeteren en uitvoeren. Onder zijn gedreven leiding is Sinfonia Rotterdam uitgegroeid tot één van de bekende orkesten in Nederland. Van Alphen wordt veelvuldig gevraagd als dirigent bij orkesten over de hele wereld, zoals het Russian National Orchestra, Orchestre Symphonique de Montréal en Stuttgarter Philharmoniker.

 


JANOUK KELDERMAN (Sinfonia Maritiem Kinderconcert 15.00 uur)

 

 

 

 

 

Janouk Kelderman, die u o.a. kent van Het Klokhuis, kruipt in de huid van de dirigent en neemt zelfs zijn rol over! Vanaf nu is zij zelfs de nieuwe dirigent van Sinfonia Rotterdam en de baas over ons orkest. Helaas voor chef-dirigent Conrad van Alphen…. Hoe dat zit? Kom luisteren en kijken naar deze familievoorstelling die exclusief voor Sinfonia Rotterdam gemaakt is. Op het programma bekende klassieke stukken. En met medewerking van bariton Michael Wilmering, de ‘beroemdste zanger van de hele wereld’. Oh ja, de kinderen mogen misschien zelfs wel een plaatsje tussen de spelende musici van het orkest uitzoeken. Hoe leuk is dat?


SHIRMA ROUSE

 

 

 

 

 

 

De Rotterdamse powervrouw Shirma Rouse maakt met haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid ieder concert tot een feest. Haar uitvoering van soulklassiekers doet niet onder voor de originelen en bezorgen menig luisteraar maximaal kippenvel. Haar derde album, Shout It Out Loud, werd in 2015 bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs. Door Eurovision Times wordt Shirma uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival als zijn met Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. En terecht. Geniet nu van deze grand lady als solist op de voorgrond bij het Sinfonia Maritiem Concert.


RAJAE EL MOUHANDIZ

 

 

 

 

 

Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Ze maakt Maghreb pop, soul, jazz, bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de EP Watani en de single Gracefully uit. Haar korte docu-film HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie MUSLIMA en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Een televisie versie van deze talk, maakte zij voor KRO Recht uit het Hart. Wat kan deze duizendpoot eigenlijk niet?

Rajae is de afgelopen 10 jaar achtereen vanwege haar bijdrage in de kunsten geplaatst op de lijst van van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld, en is een Ariane de Rothschild Fellow. Door Vers Beton werd de passievolle en stoere, onverschrokken Rotterdamse Rajae onlangs genoemd in het lijstje ‘Zeven Rotterdammers om in 2020 in de gaten te houden’: “El Mouhandiz is van plan Rotterdam trots te maken. ‘Ik ben fan van deze stad en hoop dat 2020 het jaar van Rotterdamse makers wordt.’”. Komt dat zien!


PIETERNEL TILS

 

 

 

 

 

 

Bijzondere solist bij dit concert is violiste Pieternel Tils, Classic Young Master en winnares van het Prinses Christina Concours en de Sinfonia Rotterdam Award. Met zo’n prijzenkast staat deze jonge violiste een prachtige toekomst te wachten. En spelen met Sinfonia Rotterdam op het Sinfonia Maritiem Festival noemen wij echt met de neus in de boter vallen. De jonge violiste begon op vijfjarige leeftijd met spelen. Pieternel hoopt via haar muziek écht contact te leggen met de luisteraar en het verschil te maken, al is het maar een miniem verschil, een kleine gedachte of een nieuw gevoel. Laat u raken en geniet van dit prachtige talent!


ELTEN KIENE

 

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam en spoken word artiest Elten Kiene zijn een gouden combinatie. Emoties uit muziek worden woorden en voorgedragen tekst klinkt als muziek. De woorden van deze bevlogen woordkunstenaar met sociale drive en engagement en maatschappelijke betrokkenheid raken doel en dagen uit. Eltens bijdrage aan het Sinfonia Maritiem concert zetten u ongetwijfeld aan het denken.

 


 

Gratis toegankelijk concert, maar reserveren verplicht!

Vanwege de huidige omstandigheden en de afgekondigde maatregelen rond het coronavirus (COVID-19) is het verplicht om uw gratis tickets voor dit concert te reserveren. Wilt u zowel kaarten voor het kinderconcert in de middag als het avondconcert? Reserveer dan voor beide concerten tickets. Het aantal tickets is beperkt.

Uw gegevens worden gebruikt om u te informeren over de laatste stand van zaken en in het geval van een wijziging in het programma of de datum. Registratie van het aantal bezoekers is i.v.m. crowd control voor ons van belang. Alleen toegang met ticket!

Het Sinfonia Maritiem Concert om 20.30 uur is inmiddels uitverkocht. Vanwege de grote vraag naar kaarten is een concert in de vroege avond (om 17.30 uur) toegevoegd. Reserveer snel, het aantal tickets is beperkt!

Bij het kinderconcert is ouderlijk toezicht verplicht.

 


 

Sinfonia Rotterdam is zeer dankbaar voor de gulle bijdragen van:

 

Hoofdsponsor:

 

 

 

 

Sponsors:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met dank aan:

 

Stichting Bevordering van Volkskracht

Stichting Elise Mathilde Fonds

Erasmusstichting

Van Cappellen Stichting

 

Partners:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Foto Conrad van Alphen © Marco Borggreve
Foto Sinfonia Rotterdam © Jan Hordijk
Foto Pieternel Tils © Foppe Schut

Aankomende concerten

Verschillende locaties

Sinfonia Maritiem Concert 2020

29 augustus 2020

Sinfonia Rotterdam – Klassiek op het Amstelveld – Live vanuit Studio150 Bethlehemkerk

11 september 2020

Klassiek in de Rotterdamsche Manege

13 september 2020