Sinfonia Maritiem Concert 2020

 

Let op: in verband met ieders veiligheid hebben wij een aantal regels opgesteld met betrekking tot het coronavirus. Kijk voor een volledig overzicht van de huisregels en coronamaatregelen van het Sinfonia Maritiem Concert 2020 hier.

 

Gratis toegankelijk concert, reserveren verplicht!

 

De Sinfonia Maritiem Concerten om 17.30 uur en 20.30 uur en het Sinfonia Kinderconcert om 15.00 uur zijn inmiddels uitverkocht. Wilt u een plekje op de wachtlijst voor een van onze concerten? Wij kunnen u dan bij een vrijgekomen ticket berichten. Stuur dan een mail naar res@sinfoniarotterdam.nl.

Heeft u nog vragen?
U kunt ons bereiken via info@sinfoniarotterdam.nl en 06 52331307.

 

Let op: Bestel vooraf online uw drankje – geen verkoop ter plekke!

Wat is nou mooier dan tijdens dit prachtconcert aan de Maas te genieten met een glas wijn of een koel glaasje fris…
Op het festivalterrein is geen horecaverkoop toegestaan. Wilt u tijdens het concert genieten van een drankje en kleine hap, bestel dit vooraf online. Ook een uitrijkaart en een festivalhoedje van Sinfonia Rotterdam is alleen vooraf te bestellen. Geef uw horecabestelling hier door.
Bestel uw uitrijkaart of een kek Sinfonia Fanatiek festivalhoedje bij uw ticket voor  het Sinfonia Maritiem Kinderconcert om 15.00 uur, het Sinfonia Maritiem Concert om 17.30 uur of om 20.30 uur.

 

 

 

Hét gratis muziekspektakel voor alle Rotterdammers!

 

Sinfonia Maritiem Concert 2020 – live op de Kaap!
Op zaterdag 12 september is het zover! Sinfonia Rotterdam gaat weer los en schudt Rotterdam wakker uit de Coronastilte. Deze spectaculaire opmaat naar het culturele seizoen vindt plaats op een wel heel fantastische plek: op de Kaap naast het ss Rotterdam, met uitzicht over de Maas en haar scheepvaart.

Met als decor de prachtige skyline van de havenstad brengt Sinfonia Rotterdam onder leiding van dirigent Conrad van Alphen in de middag een kinderconcert met Janouk Kelderman (die u o.a. kent van Het Klokhuis) en in de avond een prachtig concert met bekende klassieke meesterwerken en diverse solisten, zoals saxofoniste Candy Dulfer, alleskunner Rajae El Mouhandiz, Classic Young Master Pieternel Tils en spoken word artiest Elten Kiene.

Het Sinfonia Maritiem Concert

Za 12 september | Katendrechtse Hoofd | 17.30 uur en 20.30 uur

Wat een programma! Geniet tijdens de vroege avond of de zonsondergang van klassieke meesterwerken zoals de Hebriden Ouverture van Mendelssohn en Bruch’s romantische vioolconcert uitgevoerd door Pieternel Tils. Saxofoniste Candy Dulfer, alleskunner Rajae El Mouhandiz en spoken word artiest Elten Kiene schitteren in het programma als solist bij Sinfonia Rotterdam en nemen u mee naar het spectaculaire slot: Händels Music for the Royal Fireworks (alleen bij het concert om 20.30 uur). Dit mag u niet missen!

Sinfonia Rotterdam 
Dirigent Conrad van Alphen
Solisten:
Candy Dulfer
Rajae El Mouhandiz
Pieternel Tils (i.s.m. Classic Young Masters)
Elten Kiene

Bewerkingen van Sylvia Maessen

 

Lees de uitgebreide programmatoelichting van de klassieke stukken van het concert alvast hier.

 

 

Het Sinfonia Maritiem Kinderconcert – De Droom van Baton!

Za 29 augustus | Katendrechtse Hoofd |15.00 uur

Speciaal voor de kinderen brengen we in de middag tevens onder de rook van het ss Rotterdam een spannend concert met Janouk Kelderman (die u onder andere kent van Het Klokhuis). Een muziekverhaal vol emotie, humor, verdriet en liefde met een sterrol voor IVC bariton Michael Wilmering, de ‘beroemdste zanger van de hele wereld’. Als ouders en grootouders zich kunnen gedragen mogen ze ook mee!

Sinfonia Rotterdam  
Dirigent Conrad van Alphen
Verteller Janouk Kelderman
Bariton Michael Wilmering (i.s.m. IVC – Internationaal Vocalisten Concours)

 

Lees de uitgebreide programmatoelichting van het concert alvast hier.

 

 

 

De concerten vinden plaats in een corona-proof opstelling. Stoeltjes en diverse food & drinks zijn aanwezig. Maximaal genieten tijdens het Sinfonia Maritiem Concert? Bestel dan gelijk bij uw reservering een lekkere fles wijn, een heerlijke hotelovernachting op het ss Rotterdam of doe een extra bijdrage en bestel een Sinfonia Rotterdam Festival zonnehoedje (waarmee u ons orkest direct een klein beetje steunt). Bekijk alle extra’s bij uw gratis ticket in onze webshop via de ticketlink.

Let op: Op het festivalterrein is geen horecaverkoop toegestaan. Wilt u tijdens het concert genieten van een drankje en kleine hap, bestel dit vooraf online. Geef uw horecabestelling hier door.

Ook een uitrijkaart en een festivalhoedje van Sinfonia Rotterdam is alleen vooraf te bestellen. Bestel uw uitrijkaart of een kek Sinfonia Fanatiek festivalhoedje bij uw ticket voor  het Sinfonia Maritiem Kinderconcert om 15.00 uur, het Sinfonia Maritiem Concert om 17.30 uur of om 20.30 uur.

 

 


 

Maximaal genieten?

Bestel nu uw kaarten, het aantal toegestane bezoekers is beperkt! Bestel ook met korting allerlei extra’s:

  • Gratis ticket + uitrijkaart parkeerterrein ss Rotterdam
  • Gratis ticket + overnachting op het ss Rotterdam
  • Gratis ticket + Sinfonia festivalhoedje voor speciale festivalprijs!

Bekijk alle extra’s bij uw gratis ticket in onze webshop.

Bij de bevestiging van uw bestelling ontvangt u een url voor het hotelarrangement tegen de Sinfonia actieprijs op het ss Rotterdam.

Let op: Op het festivalterrein is geen horecaverkoop toegestaan. Wilt u tijdens het concert genieten van een drankje en kleine hap, bestel dit vooraf online. Geef uw horecabestelling hier door.

Het Sinfonia Fanatiek Klassiek Festivalhoedje wordt verkocht tegen een speciale festivalprijs van € 2,50. Wij waarderen het enorm als u het hoedje al direct bij uw gratis entreebewijs bestelt. U ontvangt daarvoor een apart ticket waarmee u op het festivalterrein uw hoedje kunt ophalen. Voor de uitrijkaart ontvangt u ook een extra ticket waarmee u de uitrijkaart op het festvalterrein kunt afhalen.

 

Ook een uitrijkaart en een festivalhoedje van Sinfonia Rotterdam is alleen vooraf te bestellen. Bestel uw uitrijkaart of een kek Sinfonia Fanatiek festivalhoedje bij uw ticket voor  het Sinfonia Maritiem Kinderconcert om 15.00 uur, het Sinfonia Maritiem Concert om 17.30 uur of om 20.30 uur.

 

 

 

 


SINFONIA ROTTERDAM O.L.V. CONRAD VAN ALPHEN

 

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam, het eigentijdse kamerorkest van Rotterdam, onder leiding van dirigent Conrad van Alphen brengt werken van klassieke meesters op een dynamische en indringende wijze naar een breed publiek. Dat doet het orkest met oog en respect voor de klassieke tradities, en tegelijk altijd in beweging en vernieuwend. Sinfonia Rotterdam speelt nationaal en internationaal in gerenommeerde concertzalen, maar ook op ongebruikelijke locaties, in openbare ruimtes, in de buitenlucht en in de wijken. Het orkest zoekt samenwerking met uiteenlopende culturele instellingen en makers om klassieke muziek in connectie met andere kunstuitingen naar een divers publiek te brengen. In maart 2020 werd net voor de concertstop het 20 jarige jubileum van Sinfonia Rotterdam gevierd met een tour van 10 jubileum- en pop-up-concerten in 6 dagen.

 

 

 

 

 

 

De Zuid-Afrikaans/Nederlandse dirigent Conrad van Alphen geniet grote populariteit vanwege zijn intense manier van repeteren en uitvoeren. Onder zijn gedreven leiding is Sinfonia Rotterdam uitgegroeid tot één van de bekende orkesten in Nederland. Van Alphen wordt veelvuldig gevraagd als dirigent bij orkesten over de hele wereld, zoals het Russian National Orchestra, Orchestre Symphonique de Montréal en Stuttgarter Philharmoniker.

 


JANOUK KELDERMAN (Sinfonia Maritiem Kinderconcert 15.00 uur)

 

 

 

 

 

Janouk Kelderman, die u o.a. kent van Het Klokhuis, kruipt in de huid van de dirigent en neemt zelfs zijn rol over! Vanaf nu is zij zelfs de nieuwe dirigent van Sinfonia Rotterdam en de baas over ons orkest. Helaas voor chef-dirigent Conrad van Alphen…. Hoe dat zit? Kom luisteren en kijken naar deze familievoorstelling die exclusief voor Sinfonia Rotterdam gemaakt is. Op het programma bekende klassieke stukken. En met medewerking van bariton Michael Wilmering, de ‘beroemdste zanger van de hele wereld’. Oh ja, de kinderen mogen misschien zelfs wel een plaatsje tussen de spelende musici van het orkest uitzoeken. Hoe leuk is dat?


 

CANDY DULFER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saxofoniste Candy Dulfer en haar legendarische liveshows zijn bekend over de hele wereld. Na sensationele optredens met de grootste sterren uit de pop- en jazzwereld eindelijk bij ons op het Sinfonia Maritiem Concert. Een droom die uitkomt. Candy’s succes begon met de geruchtmakende samenwerkingen met Dave Stewart (de wereldwijde nummer 1 hit ‘Lily was here’) en natuurlijk Prince, waaronder zijn ‘Partyman’-video, de baanbrekende Musicology Tour en hun optreden bij de Grammy Awards met Beyoncé. Candy werkte verder samen, zowel in de studio als op het podium, met muzieklegendes als Van Morrison, Pink Floyd, Maceo Parker, Aretha Franklin, Angie Stone, Sheila E., Lionel Richie, Chaka Khan, Mavis Staples, Joss Stone, Living Colour en vele anderen. Ondanks alle bijzondere samenwerkingen heeft Candy altijd voorrang gegeven aan haar solocarière en bleef ze trouw aan haar liefde voor funk, jazz en – boven alles – live optreden. Wij kunnen niet wachten!

 


RAJAE EL MOUHANDIZ

 

 

 

 

 

Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Ze maakt Maghreb pop, soul, jazz, bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de EP Watani en de single Gracefully uit. Haar korte docu-film HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie MUSLIMA en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Een televisie versie van deze talk, maakte zij voor KRO Recht uit het Hart. Wat kan deze duizendpoot eigenlijk niet?

Rajae is de afgelopen 10 jaar achtereen vanwege haar bijdrage in de kunsten geplaatst op de lijst van van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld, en is een Ariane de Rothschild Fellow. Door Vers Beton werd de passievolle en stoere, onverschrokken Rotterdamse Rajae onlangs genoemd in het lijstje ‘Zeven Rotterdammers om in 2020 in de gaten te houden’: “El Mouhandiz is van plan Rotterdam trots te maken. ‘Ik ben fan van deze stad en hoop dat 2020 het jaar van Rotterdamse makers wordt.’”. Komt dat zien!


PIETERNEL TILS

 

 

 

 

 

 

Bijzondere solist bij dit concert is violiste Pieternel Tils, Classic Young Master en winnares van het Prinses Christina Concours en de Sinfonia Rotterdam Award. Met zo’n prijzenkast staat deze jonge violiste een prachtige toekomst te wachten. En spelen met Sinfonia Rotterdam op het Sinfonia Maritiem Festival noemen wij echt met de neus in de boter vallen. De jonge violiste begon op vijfjarige leeftijd met spelen. Pieternel hoopt via haar muziek écht contact te leggen met de luisteraar en het verschil te maken, al is het maar een miniem verschil, een kleine gedachte of een nieuw gevoel. Laat u raken en geniet van dit prachtige talent!


ELTEN KIENE

 

 

 

 

 

 

Sinfonia Rotterdam en spoken word artiest Elten Kiene zijn een gouden combinatie. Emoties uit muziek worden woorden en voorgedragen tekst klinkt als muziek. De woorden van deze bevlogen woordkunstenaar met sociale drive en engagement en maatschappelijke betrokkenheid raken doel en dagen uit. Eltens bijdrage aan het Sinfonia Maritiem concert zetten u ongetwijfeld aan het denken.

 


 

Gratis toegankelijk concert, maar reserveren verplicht!

Vanwege de huidige omstandigheden en de afgekondigde maatregelen rond het coronavirus (COVID-19) is het verplicht om uw gratis tickets voor dit concert te reserveren. Wilt u zowel kaarten voor het kinderconcert in de middag als het avondconcert? Reserveer dan voor beide concerten tickets. Het aantal tickets is beperkt.

Uw gegevens worden gebruikt om u te informeren over de laatste stand van zaken en in het geval van een wijziging in het programma of de datum. Registratie van het aantal bezoekers is i.v.m. crowd control voor ons van belang. Alleen toegang met ticket!

De Sinfonia Maritiem Concerten om 17.30 uur en 20.30 uur en het Kinderconcert om 15.00 uur zijn inmiddels uitverkocht. Wilt u een plekje op de wachtlijst voor een van onze concerten? Wij kunnen u dan bij een vrijgekomen ticket berichten. Stuur dan een mail naar res@sinfoniarotterdam.nl.

Bij het kinderconcert is ouderlijk toezicht verplicht.

 


 

Huisregels en coronamaatregelen Sinfonia Maritiem Concert 2020

 

Let op: in verband met ieders veiligheid hebben wij een aantal regels opgesteld met betrekking tot het coronavirus. 

 

Bezoekers verklaren zich van tevoren akkoord met de geldende gedragsregels:

 

  • het houden va afstand van 1,5 m.
  • niet verplaatsen van stoelen
  • dat ze gezond zijn en geen koorts hebben
  • dat ze geen eigen consumpties meenemen op het terrein
  • dat ze zich houden aan de door de organisatie opgestelde gedragsregels
  • dat ze het terrein moeten verlaten indien zij niet meewerken aan de punten hiervoor genoemd

 

Kijk voor een volledig overzicht van de huisregels en coronamaatregelen van het Sinfonia Maritiem Concert 2020 hier.


 

Sinfonia Rotterdam is zeer dankbaar voor de gulle bijdragen van:

 

Hoofdsponsor:

 

 

 

 

Sponsors:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met dank aan:

 

Stichting Bevordering van Volkskracht

Stichting Elise Mathilde Fonds

Erasmusstichting

Van Cappellen Stichting

 

Partners:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Conrad van Alphen © Marco Borggreve
Foto Sinfonia Rotterdam © Jan Hordijk
Foto Candy Dulfer © Carin Verbruggen
Foto Pieternel Tils © Foppe Schut

Upcomming concerts

Livestream Laurenskerk

30 januari 2021
Various locations

Weense Parels

12 maart 2021 t/m 14 maart 2021
Various locations

Zomer Proms

12 juni 2021 t/m 13 juni 2021