Sinfonia Maritiem Concert 2018

 

Een nieuwe traditie is geboren! Na het grote succes van vorig jaar, is het tijd voor een tweede editie. Zondag 1 juli 2018 geeft Sinfonia Rotterdam opnieuw een heel bijzonder concert, op een hele unieke plek in Rotterdam; het Sinfonia Maritiem Concert in de Leuvehaven.

Omdat Sinfonia Rotterdam hét orkest voor alle Rotterdams is, geeft zij dit concert als cadeau aan de stad en haar inwoners. Het Sinfonia Maritiem Concert is daarom gratis toegankelijk. Het wordt absoluut een avond om niet te vergeten!

Sinfonia Rotterdam verrast u met een mooi programma vol klassieke parels, de nodige jazz en spoken word. Bekijk hieronder het programma (in willekeurige volgorde):

  • Sinfonia Rotterdam
  • Eric Vloeimans (trompet)
  • M. (spoken word)
  • Pelle van Esch (bastrombone) i.s.m. Prinses Christina Concours
  • Shantykoor ‘De Hoeksche Waard’ o.l.v. Paula van Wanrooy

 

Hoofdsponsor Sinfonia Maritiem Concert

 

 

 


Eric Vloeimans
Na het grote succes van vorig jaar, is opnieuw de Nederlandse Jazz-trompettist Eric Vloeimans. Om alvast in de stemming te komen kunt u hieronder een compilitatie van vorig jaar bekijken, een prachtige vertolking van Somewhere over the Rainbow van Eric Vloeimans, Sinfonia Rotterdam en Conrad van Alphen tijdens het Sinfonia Maritiem Concert 2017


M.
De Rotterdammer ziet en vertaalt de schoonheid van het hedendaagse. Vertellend over een krantenwijk alsof het een ambacht is of over een blik in iemand’s ogen alsof we ooit allemaal op die manier uit onze ogen hebben gekeken. M acteert niet. Hij is op zoek naar het wezenlijke. Zijn poëzie is authentiek. Als hij op podium staat zie je geen act, maar menselijke gevoelens recht uit het hart. Niets is over de top. Van mens tot mens, en met een kritische blik, herinnert M. zijn luisteraars eraan dat de wereld niet om het individu draait. Saamhorigheid is onze natuur. Zijn helden zijn de strijders uit eigen kring. Van dansers die in 1 beweging de tijd kunnen stilzetten tot poëten die met woorden stilte kunnen claimen. En het ventje uit zijn buurt natuurlijk, met of zonder krantenwijk. Nederland heeft in M. een krachtige stem. De stem van een jonge generatie die wakker is en de wereld ziet hoe die is.


Pelle van Esch
Slechts 15 jaar oud en nu al winnaar van de Prinses Christina Concours Rotterdam 2017. Tijdens het Sinfonia Maritiem Concert geeft hij een solistisch optreden met Sinfonia Rotterdam.


Shantykoor ‘De Hoeksche Waard’
Het Shantykoor “De Hoeksche Waard” is in 2001 opgericht. Binnen enkele maanden groeide het koor van zeven naar vijftig leden. Inmiddels is het een zeer ervaren en volwassen koor met gemiddeld zes optredens per maand van Zeeland tot in Utrecht. Zondag 1 juli staan zij op het podium tijdens ons Sinfonia Maritiem Concert. Door het enthousiasme van de dirigent, de vijf accordeonisten, de kunstfluiter en mondharmonicaspeler, basgitarist, akoestisch gitarist en slagwerker en de zangers staat dit koor borg voor een optreden dat klinkt als de klok van Arnemuiden. Het repertoire van het koor bestaat vanzelfsprekend uit Shantyliederen, de werkliederen uit de vroegere zeilvaart. Ook krijgt het publiek heuse tranentrekkende zeemansliederen te horen. Het koor staat onder leiding van Paula van Wanrooy.


Bekijk hieronder foto’s en een video van de editie van 2017.

Aankomende concerten

De Klassieke Schatkamer

6 maart 2019
Verschillende locaties

Contrasten

8 maart 2019 t/m 12 maart 2019

Familieconcert – Wij zijn helemaal niet bang (6+)

10 maart 2019