Serie Klassiek&Wijn 19/20 – Nieuwe Kerk

Feest - 20 jaar

vr 6 maart, 2020
20:15 uur

Nieuwe Kerk - Den Haag
€ 32,00 / € 10,00
Bestel kaarten
Lente

vr 15 mei, 2020
20:15 uur

Nieuwe Kerk - Den Haag
€ 32,00 / € 10,00
Bestel kaarten

 

DEZE SERIE BESTAAT UIT 3 CONCERTEN IN DE HAAGSE NIEUWE KERK EN 1 CONCERT IN HET ATRIUM.


BESTEL NU VOORDELIG 4 CONCERTEN!

Totaalprijs 4 losse concerten € 128
Abonnement € 93,50

 

 

Belangrijke informatie over het bestellen van uw abonnement!
Bestelt u een abonnement, dan kiest u in de volgende stap uw plaatsen voor het eerste concert in de Nieuwe Kerk. Wij placeren voor u de best beschikbare plaatsen voor de andere concerten in het abonnement (inclusief het Atrium) en zullen deze zo snel mogelijk per e-mail naar u toesturen.


 

SERIE KLASSIEK&WIJN IN DE HAAGSE NIEUWE KERK

Diepgang – vrijdag 15 november 2019, 20.15 uur
Locatie: Kerkzaal in de Nieuwe Kerk

De Duitse componist Hartmann verklankt in Concerto funèbre, dat oorspronkelijk Musik der Trauer heette, de sombere oorlogsperiode van WO I. Maar geluiden van hoop ontbreken zeker niet! Soliste Simone Lamsma, die al eerder met Sinfonia Rotterdam schitterde, speelt de indrukwekkende solopartij. Verder geniet u van Tsjaikovski’s warme herinneringen aan Florence. Het belangrijkste, meeslepende thema van dit werk ontstond tijdens zijn bezoek aan deze bloeiende, inspirerende stad.

Sinfonia Rotterdam
Dirigent Sylvain Gasançon
Viool Simone Lamsma

Schreker Intermezzo for strings
Hartmann Concerto funèbre
Tsjaikovski Souvenir de Florence


Kerst met Beethovens 9de! – vrijdag 20 december 2019, 20.15 uur
locatie: Atrium Den Haag

Het einde van het jaar nadert en dat betekent gezelligheid, warmte en samenzijn. Kom met vrienden én familie bijeen tijdens dit kerstconcert. Om in de kerststemming te komen start het concert met een Christmas Carol Medley, bewerkt door onze huisarrangeur Sylvia Maessen. We vervolgen met Symfonie nr.38 van Mozart, ook wel de Praagse genoemd. Hoogtepunt van de avond vormt Beethovens Symfonie nr.9, waarin de componist zijn hoogste idealen over de vrede op onvergetelijke wijze tot klinken brengt. Een mooie manier om de kerstperiode in te luiden! Naast ons orkest luistert u naar het Octopus Symfonisch Koor uit Vlaanderen en laureaten van het Internationaal Vocalisten Concours. 

S
infonia Rotterdam
Dirigent Conrad van Alphen
Koor Octopus Symfonisch Koor o.l.v. dirigent Bart van Reyn
Solisten IVC laureaten


Maessen Christmas Carol Medley
Mozart Symfonie nr.38 ‘Praagse’
Beethoven Symfonie nr.9


Feest – 20 jaar – vrijdag 6 maart 2020, 20.15 uur
Locatie: Kerkzaal in de Nieuwe Kerk

Het is feest! Het is deze maand precies 20 jaar geleden dat Sinfonia Rotterdam, onder leiding van dirigent Conrad van Alphen, het eerste concert speelde in de Paradijskerk in Rotterdam. Sinfonia Rotterdam heeft voor deze jubileumproductie Benjamin Herman gevraagd als de solist. Benjamin Herman is een van de meest originele en productieve jazzmusici van Nederland, die graag verder kijkt dan alleen de jazzmuziek. Tijdens dit concert schittert hij met Sinfonia Rotterdam in composities van zijn eigen hand, maar ook in het technisch uitdagende Concertino da camera van Jacques Ibert. Diezelfde Ibert schreef ook een prachtige ode aan Mozart.

Sinfonia Rotterdam
Dirigent Conrad van Alphen
Saxofoon Benjamin Herman

Rossini Ouverture Il barbiere di Siviglia
Mozart Symfonie nr.35 in D KV385 ‘Haffner’
Ibert Concertino da camera voor altsaxofoon en orkest
Ibert Hommage à Mozart
Herman Diverse composities

 


Lente – vrijdag 15 mei 2020, 20.15 uur
Locatie: Kerkzaal in de Nieuwe Kerk

We beginnen met de Nocturne van Dvorák, gevolgd door het 1ste strijkkwartet van Sjostakovitsj, bewerkt voor strijkorkest door landgenoot Rudolf Barsjai. Sjostakovitsj zei over dit strijkkwartet: “Qua stemming is het opgewekt, vrolijk en lyrisch; ik zou het lenteachtig willen noemen”. Het stuk, dat in Leningrad in première werd gebracht, was direct een groot succes. De jonge Rus Buzlov soleert in het 1ste celloconcert van Haydn. Volgens de New York Times weet Buzlov het publiek steeds weer te betoveren met zijn zingende klank. We sluiten af met Symfonie nr.28 van de altijd kleurrijke Mozart.

Sinfonia Rotterdam
Dirigent Conrad van Alphen
Cello Alexander Buzlov

Dvorák Nocturne
Sjostakovitsj Kammersinfonie in C op.49a (Lente)
Haydn Celloconcert nr.1 in C
Mozart Symfonie nr.28 in C KV200

 


EXTRA CONCERT
The Planets – zaterdag 5 oktober 2019, 20.15 uur

Inleiding om 19.15 uur – locatie: grote zaal de Doelen

Vlieg met Sinfonia Rotterdam door het heelal langs The Planets van Gustav Holst. Deze magistrale, maar zelden volledig uitgevoerde Planet Suite van Holst klinkt als knallende opening van de serie Orkesten op zaterdag van de Doelen. We spelen dit werk maar liefst met een 90 koppig orkest, bestaande uit onze vaste spelers uitgebreid met stagiairs van Codarts, Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Geniet verder van het herontdekte Tweede Vioolconcert van de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die als componist werd erkend: Florence Price. De Rotterdamse violiste Karen Su neemt hierin de solo voor haar rekening. Het concert begint met de hartverscheurende Fantasie-ouverture Romeo en Julia van Tsjaikovski.

Sinfonia Rotterdam
Dirigent Conrad van Alphen
Koor Nationaal Vrouwenkoor
Viool Karen Su

Tsjaikovski Fantasie-ouverture Romeo en Julia
Florence Price Vioolconcert nr.2
Holst The Planets


BESTEL NU VOORDELIG 4 CONCERTEN!

Totaalprijs 4 losse concerten €128
Abonnement €93,50

 

 

Belangrijke informatie over het bestellen van uw abonnement!
Bestelt u een abonnement, dan kiest u in de volgende stap uw plaatsen voor het eerste concert in de Nieuwe Kerk. Wij placeren voor u de best beschikbare plaatsen voor de andere concerten in het abonnement (inclusief het Atrium) en zullen deze zo snel mogelijk per e-mail naar u toesturen.


EXTRA CONCERT!

 

 

 

Beleef in de Grote zaal van de Doelen Rotterdam voor een meerprijs van slechts €25 de spectaculaire Planets van Gustav Holst. Bestel hier uw abonnement + The Planets voor slechts €118,50.

 

 

Kaarten voor dit concert worden zo snel mogelijk per post toegestuurd.


KLASSIEK&WIJN in de Nieuwe Kerk, Den Haag  
Wat is nu aangenamer dan na een enerverend concert de opgedane luisterervaringen te delen met andere bezoekers of met de musici zelf? Dit seizoen bestaat de serie uit 3 concerten in de kerkzaal van de Nieuwe Kerk met na afloop een goed glas wijn, sfeervolle salonmuziek en gezellig napraten met elkaar en met de musici van Sinfonia Rotterdam. Omdat dit ons jubileumseizoen is, pakken we met 2 concerten nog eens extra uit. In Rotterdam spelen we een spectaculair concert in de Grote zaal van de Doelen met The Planets van Gustav Holst. Dit concert kunt u extra bijboeken tegen een gereduceerd tarief. In Den Haag brengen we Beethovens 9de in het bijzondere Atrium van het Stadhuis van de Gemeente Den Haag. Deze concerten hebben vanwege de lengte van de stukken een meer traditionele opbouw met een pauze in het programma.

Aankomende concerten

Verschillende locaties

Sinfonia Rotterdam en Scapino Ballet Rotterdam – Cathedral

22 januari 2020 t/m 15 februari 2020
Verschillende locaties

Feest – 20 jaar

6 maart 2020 t/m 8 maart 2020

Familieconcert met Janouk Kelderman (Het Klokhuis)

15 maart 2020