Serie Klassiek&Wijn 2018/2019 – de Doelen

Contrasten

za 9 maart, 2019
19:30 uur

de Doelen - Rotterdam
€ 31,00 / € 10,00
Bestel kaarten
Galaconcert met IVC-solisten

za 25 mei, 2019
19:30 uur

de Doelen - Rotterdam
€ 31,00 / € 10,00
Bestel kaarten

 

Het is helaas niet meer mogelijk om een abonnement te reserveren.
Wel kunt u voor de komende concerten losse kaarten boeken.


Serie Klassiek&Wijn
Wat is nu aangenamer dan na een enerverend concert de opgedane luisterervaringen te delen met andere bezoekers of met de musici zelf? De serie Klassiek&Wijn van Sinfonia Rotterdam is inmiddels een begrip in Rotterdam, Den Haag en omstreken.

Het gouden recept is: compacte, energieke concerten (zonder pauze), prachtige muziek, de dirigent licht het programma toe vanaf het podium en na afloop van het concert heft u samen met uw gezelschap en de musici van Sinfonia Rotterdam een heerlijk glas wijn met sfeervolle live gespeelde salonmuziek op de achtergrond! Een onbezorgde avond uit! Wat wilt u nog meer?Vuurwerk en Passie – za 12 januari, 2019 ‐ 19:30 uur
Het nieuwe jaar barst los met bubbels, vuurwerk en passie. Laat u overrompelen door Bizets bekende Carmen Suite (in speelse jasjes van Pablo de Sarasate en Rodion Sjtsjedrin gestoken), uitgevoerd door de dynamische strijkers en slagwerkers van Sinfonia Rotterdam en spring energiek 2019 in!

Violist Sir Yehudi Menuhin over Maria Solozobova:
A wonderful talent with a lively temperament, virtuosic brilliance and a very high professional level’.

Dirigent                  Conrad van Alphen
Soliste                     Maria Solozobova (viool)

Sarasate                 Zigeunerweisen
Saint-Saëns           Introduction et Rondo capriccioso
Bizet-Sjtsjedrin    Carmen Suite

 Contrasten – za 9 maart, 2019 ‐ 19:30 uur
De piano-romantiek van Chopin wordt geflankeerd door enerzijds pure onschuld en vreugde van de slechts 15-jarige Mozart, en anderzijds zware trauma’s als gevolg van de onderdrukking door de Russische Communistische Partij. Sjostakovitsj schreef over deze muziek: “Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van fascisme en oorlog”. Een thema dat vandaag de dag nog steeds actueel is!

Sommigen spelen al piano als ze nog maar net op een pianokruk kunnen zitten, maar Maxim Bernard begon ‘pas’ op zijn dertiende met pianoles. Zijn ontwikkeling was fenomenaal, maar vanaf 2004 ging het pas echt hard onder begeleiding van zijn nieuwe mentor, de legendarische pianist Menahem Pressler. Mis het optreden van deze veelbelovende pianist, getipt door Yannick Nézet-Séguin, niet; hij laat zijn instrument zingen in Chopins Tweede Pianoconcert!

Dirigent                  Conrad van Alphen
Solist                       Maxim Bernard (piano)

Mozart                    Divertimento in F KV138
Chopin                    Pianoconcert nr.2 (originele strijkersversie)
Sjostakovitsj         Kammersinfonie in c op.110a (bew. Rudolf Barshai)Galaconcert met IVC-solisten – za 25 mei, 2019 ‐ 19:30 uur
Mozart en Rossini: twee keien in aanstekelijke operamelodieën. Tel daarbij op dat ze worden uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam en sterren van internationale concoursen, een springplank voor vele zangers, en de avond kan niet meer stuk. De Wit-Russische coloratura-sopraan Nadine Koutcher won BBC Cardiff Singer of the World, nadat ze in 2012 ook al in de prijzen was gevallen bij het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in ‘s-Hertogenbosch. De Amerikaanse tenor Matthew Newlin sleepte bij het IVC in 2014 de Opera Prijs in de wacht.

Sinfonia Rotterdam
Dirigent                            
Conrad van Alphen
Solisten                            Nadine Koutcher – sopraan
                                           Matthew Newlin – tenor
Mozart en Rossini         Ouvertures en aria’s

 

Aankomende concerten

De Klassieke Schatkamer

6 maart 2019
Verschillende locaties

Contrasten

8 maart 2019 t/m 12 maart 2019

Familieconcert – Wij zijn helemaal niet bang (6+)

10 maart 2019