Serie De Klassieke Schatkamer in Het Concertgebouw 20|21

Zomer Proms

za 12 juni, 2021
20.15 uur

Het Concertgebouw - Amsterdam
Grote Zaal
€ 33,00 / € 12,00
Bestel kaarten

 

Bestel nu uw abonnement met vroegboekkorting!

Wees er snel bij om uw favoriete plaatsen te reserveren!

  • Totaalprijs 2 losse concerten € 66
  • Abonnementsprijs 2 concerten € 50
  • Abonnementsprijs jongeren (< 26 jaar) € 20

 

Bestel uw abonnement

 

 

De losse kaartverkoop is gestart op 1 juni

 

Let op: vanwege de annulering van de hele tournee is het concert van Berliner Symphoniker op 15 oktober in Het Concertgebouw helaas geannuleerd. Kaartkopers zijn geïnformeerd door Het Concertgebouw.

Het concert met Eric Vloeimans in Concertgebouw is helaas geannuleerd. Kaartkopers worden geïnformeerd door Het Concertgebouw. 

 

 


 

Ontdek De Klassieke Schatkamer in Het Concertgebouw Amsterdam

 

De Klassieke Schatkamer, de miniserie gevuld met tijdloze juweeltjes, is weer terug in Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. De Berliner Symphoniker en Sinfonia Rotterdam brengen bekende meesterwerken zoals Grieg’s Peer Gynt Suite en verrassen met nieuwe creaties van bijvoorbeeld jazztrompettist Eric Vloeimans. Dirigenten Conrad van Alphen en Amaury du Closel leiden de concerten.  Met de gerenommeerde solisten, zoals de winnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd Andrey Baranov, bent u verzekerd van onvergetelijke uitvoeringen. Drie topconcerten voor een zeer billijke prijs en de ideale serie voor zowel de kenner als de nieuwe en jonge luisteraar.

 

Sinfonia Rotterdam

Sinfonia Rotterdam, hét eigentijdse orkest uit Rotterdam dat onder leiding van dirigent Conrad van Alphen klassieke meesters op een dynamische en indringende wijze naar een breed en divers publiek brengt presenteert samen met het beroemde Berliner Symphoniker het komend seizoen een toegankelijk en veelzijdig programma: De Klassieke Schatkamer in Het Concertgebouw.

 

De serie De Klassieke Schatkamer in Het Concertgebouw bestaat uit 3 concerten: 1 intiem concert met trompettist Eric Vloeimans in de Kleine zaal en 2 spectaculaire concerten in de Grote Zaal, waarbij het Berliner Symphoniker en Sinfonia Rotterdam groots uitpakken. De serie is ideaal voor alle leeftijden, voor zowel de kenner als de nieuwe luisteraar en eindigt met een heerlijk, zomers Promsconcert op de zondagmiddag.

 

Serie De Klassieke Schatkamer in Het Concertgebouw

 

Gastorkest Berliner Symphoniker met Mendelssohns Italiaanse Symfonie

donderdag 15 oktober 2020 | 20.15 uur
Grote Zaal Het Concertgebouw Amsterdam

 

Let op: vanwege de annulering van de hele tournee is het concert van Berliner Symphoniker in Het Concertgebouw helaas geannuleerd. Kaartkopers zijn geïnformeerd door Het Concertgebouw. 

 

Berliner Symphoniker

Dirigent Amaury du Closel

 

Solisten:

Viool Kara Nam

Fluit Tommaso Becilioni

Sopraan Hyejin Park

 

Bach Orkestsuite nr.2

Bruch Vioolconcert nr.1 in g, op.26

pauze

Gounod The Jewel Song uit Faust

Strauss Czardas uit Die Fledermaus

Massenet Je marche sur tous les Chemins uit Manon

Mendelssohn Symfonie nr.4 “Italiaanse”

 

De beroemde Berliner Symphoniker vertolkt de sprankelende Italiaanse symfonie van Mendelssohn. De inspiratiebron voor de vierde ‘Italiaanse’ Symfonie van Mendelssohn was een bezoek aan Venetië, Rome, Florence en Napels. De sprankelend en zonnige symfonie van de Duitse componist is zijn bekendste en meest geliefde werk geworden. Uitgevoerd door de Berliner Symphoniker komt de Italiaanse Symfonie van Mendelssohn volledig tot zijn recht. Voorafgaand presenteert het orkest maar liefst drie internationale solisten met Bach en romantisch repertoire, zoals het eerste vioolconcert van Bruch.

 

De Berliner Symphoniker

De Berliner Symphoniker is een van Duitslands vooraanstaande orkesten met eigen series in de Filharmonie van Berlijn en tournees naar topzalen over heel de wereld. Het orkest staat bekend om zijn vertolkingen van de klassieke meesters als Beethoven, Mendelssohn en Brahms en presenteert internationale solisten.

Concert i.s.m.  Society for the promotion of Music and Culture

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto Berliner Symphoniker
Foto Kara Nam

 

 

 

 

 


Nieuwjaar met Eric Vloeimans

zondag 10 januari 2021 |14.15 uur

Kleine Zaal Het Concertgebouw Amsterdam

 

Het concert in Concertgebouw is helaas geannuleerd. Kaartkopers worden geïnformeerd door Het Concertgebouw. 

 

Sinfonia Rotterdam

Dirigent Conrad van Alphen

Trompet Eric Vloeimans

 

Sjostakovitsj Kammersymfonie Op.73a

Rachmaninov Vocalise

Vloeimans Werken van en voor Vloeimans bewerkt door Sylvia Maessen

 

Trompettist Eric Vloeimans creëert met zijn unieke geluid samen met Sinfonia Rotterdam een boeiende fusie van klassiek en jazz. Onder leiding van chef-dirigent Conrad van Alphen opent Sinfonia Rotterdam dit eigenzinnige Nieuwjaarsconcert met diepgang van Sjostakovitsj, waarna Vloeimans met de bekende Vocalise van Rachmaninov zijn eigen werken inleidt. Sylvia Maessen arrangeerde speciaal voor dit feestelijke nieuwjaarsconcert diverse werken vol diepgang en emotie.

 

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. De Rotterdammer Vloeimans musiceert regelmatig met het dynamisch kamerorkest van de havenstad, Sinfonia Rotterdam.

 

Sinfonia Rotterdam, hét eigentijdse kamerorkestorkest uit de havenstad brengt onder leiding van dirigent Conrad van Alphen klassieke meesters op een dynamische wijze naar een breed en divers publiek. Daarnaast verlegt Sinfonia Rotterdam de grenzen door combinaties op te zoeken met genres zoals jazz tijdens dit Nieuwjaarconcert met Eric Vloeimans.

 

Foto Eric Vloeimans © Hans Colijn

 


Zomer Proms met meesterwerken van Tsjaikovski en Grieg

zaterdag 12 juni 2021 | 20.15 uur 

Grote Zaal Het Concertgebouw Amsterdam

 

Sinfonia Rotterdam

Dirigent Conrad van Alphen

Viool Andrey Baranov

 

Schubert Symfonie nr. 8, ‘Onvoltooide’

Shor Seascapes voor viool en orkest

Rossini Ouverture Guillaume Tell

Tsjaikovski Vioolconcert

Grieg Peer Gynt suite nr.1

 

Kom in zomerse sferen tijdens het proms-concert van Sinfonia Rotterdam. Winnaar van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd Andrey Baranov soleert in Tsjaikovski’s vioolconcert en dirigent Conrad van Alphen zweept Sinfonia Rotterdam op in de onvoltooide symfonie van Schubert en Grieg’s Peer Gynt Suite. Met de mooiste klassiekers presenteert Sinfonia Rotterdam als afsluiter van het seizoen een waar Proms-concert. Winnaar van de prestigieuze Koningin Elisabethwedstrijd, Andrey Baranov, soleert zowel in Tsjaikovski’s vioolconcert als in het hedendaagse Seascapes van de in Amerika woonachtige Alexey Shor en Sinfonia Rotterdam brengt proms klassiekers zoals Rossini’s Ouverture Guillaume Tell en Grieg’s Peer Gynt Suite.

Concert i.s.m. European Foundation for Support of Culture

 

 

 

 

 

 

 

Foto Sinfonia Rotterdam © Bas Czerwinski
Foto Andrey Baranov

 

Bestel nu uw abonnement met vroegboekkorting!

Wees er snel bij om uw favoriete plaatsen te reserveren!

  • Totaalprijs 3 losse concerten € 99
  • Abonnementsprijs 3 concerten € 75
  • Abonnementsprijs met vroegboekkorting € 65 (tot 1 juli te bestellen!)
  • Abonnementsprijs jongeren (< 26 jaar) € 30

 

 

Bestel uw abonnement

 

 

 


 

Foto Het Concertgebouw © Hans Roggen

Aankomende concerten

Weense Parels Livestream

12 maart 2021
Verschillende locaties

Weense Parels (Geannuleerd)

13 maart 2021 t/m 14 maart 2021
Verschillende locaties

Zomer Proms

12 juni 2021 t/m 13 juni 2021