Serie Het Concertgebouw Amsterdam


Op dit moment is het niet meer mogelijk om een abonnement te bestellen voor de serie ‘De Klassieke Schatkamer’ in Het Concertgebouw. U kunt voor de komende concerten wel losse kaarten reserveren.Contrasten – wo 6 maart, 2018 – 20:15 uur
De klassieke muziekwereld is overweldigd door de release van Ana de la Vega’s cd met het English Chamber Orchestra. De Australische fluitiste maakt tijdens dit concert, begeleid door Sinfonia Rotterdam, haar Nederlandse debuut met het prachtige Fluitconcert in D van Mozart. Het concert opent met de piano-romantiek van Chopin vertolkt door de jonge Canadees Maxim Bernard en eindigt met de indrukwekkende Kammersinfonie van Sjostakovitsj, door de componist opgedragen “Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van fascisme en oorlog”. Een thema dat vandaag de dag nog steeds actueel is!

Chopin                  Pianoconcert nr.2 (originele strijkersversie)
Mozart                  Fluitconcert in D
Sjostakovitsj      Kammersinfonie in c op.110a (bew. Rudolf Barshai)

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen
Ana de la Vega fluit
Maxim Bernard piano


Galaconcert met IVC-solisten – wo 22 mei, 2019 – 20:15 uur
Mozart en Rossini: twee keien in aanstekelijke operamelodieën. Tel daarbij op dat ze worden uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam en sterren van internationale concoursen, een springplank voor vele zangers, en de avond kan niet meer stuk. De Wit-Russische coloratura-sopraan Nadine Koutcher won ‘BBC Cardiff Singer of the World 2015’, nadat ze in 2012 ook al in de prijzen was gevallen bij het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) in ‘s-Hertogenbosch. De Amerikaanse tenor Matthew Newlin sleepte bij het IVC in 2014 de Opera Prijs in de wacht.

Mozart en Rossini  Ouvertures en aria’s

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen
Nadine Koutcher Cardiff (Singer of the World 2015) sopraan
Matthew Newlin (IVC Opera Prijs 2014) tenor

Aankomende concerten

Twee concerten voor 2 piano’s en orkest

26 oktober 2019
Verschillende locaties

Sinfonia Rotterdam en Scapino Ballet Rotterdam – Cathedral

31 oktober 2019 t/m 15 januari 2020
Verschillende locaties

Diepgang

15 november 2019 t/m 17 november 2019