Saint-Saëns’ Schitterende Orgelsymfonie

za 20 oktober, 2018
20:15 uur

Rotterdam
de Doelen

Uitverkocht

 

Dit concert is onderdeel van onderstaande series.

Bestel nu de hele serie!

 

 


Dit concert is uniek in vele opzichten! Het is het openingsconcert van de serie Music for the Millions van de Doelen en bevat maar liefst twee magistrale werken met een solotoetsenist: Griegs geliefde Pianoconcert en Saint-Saëns’ schitterende Orgelsymfonie

In 2018 is het vijftigjarig jubileum van het Flentroporgel in de Grote Zaal, ofwel het Doelenorgel, dat op 28 maart 1968 feestelijk in gebruik werd genomen. Deze avond kunt u Saint-Saëns’ geweldige ‘Orgelsymfonie’ horen. Zo vaak krijgt u niet de kans Saint-Saëns’ meesterwerk op het Flentroporgel in de Grote Zaal te horen.

Solisten zijn stadsorganist Geert Bierling en de flamboyante, Braziliaanse pianist Alvaro Siviero!

Sinfonia Rotterdam
Conrad van Alphen
       dirigent
Geert Bierling                 orgel
Alvaro Siviero                 piano

Grieg                                 Pianoconcert in a
Saint-Saëns                     Symfonie nr.3 ‘Orgelsymfonie’

Om 19.15 uur inleiding op het New Horizon Muziekplein.

 

Het is helaas niet mogelijk voor dit concert uw eigen plaats te kiezen. Placering vindt plaats op basis van datum van binnenkomst van de bestelling.

 


Klassiek&Wijn – de succesvolle Sinfonia Rotterdam formule
Wat is nu aangenamer dan na een enerverend concert de opgedane luisterervaringen te delen met andere bezoekers of met de musici zelf? De serie Klassiek&Wijn van Sinfonia Rotterdam is inmiddels een begrip in Rotterdam, Den Haag en omstreken.

Het gouden recept is: compacte, energieke concerten (zonder pauze), prachtige muziek, de dirigent licht het programma toe vanaf het podium en na afloop van het concert heft u samen met uw gezelschap en de musici van Sinfonia Rotterdam een heerlijk glas wijn met sfeervolle live gespeelde salonmuziek op de achtergrond! Een onbezorgde middag of avond uit! Wat wilt u nog meer?

Aankomende concerten

Verschillende locaties

Roy Orbison In Dreams: The Hologram Tour

23 april 2018

Saint-Saëns’ Schitterende Orgelsymfonie

20 oktober 2018

De Klassieke Schatkamer

21 oktober 2018