Oosterse Kleuren en Geuren

Wereldpremière: allereerste vertoning van Concert voor Sheng van Shuya Xu

 

Wu Wei pakt de luisteraar prompt bij de lurven. Een muzikale openbaring. Spectaculair zijn de momenten waarop de muziek alleen aan een dun sheng-draadje hangt.’ Zo prees de Volkskrant de sheng-solist Wu Wei. Samen met gastdirigent Renchang Fu brengt Sinfonia Rotterdam een spannend programma waarin bekende klassieke werken ruimte maken voor oosterse kleuren en geuren.

 

“吴巍的演奏迅速吸引住了听众。令人惊叹的是,那一刻,音乐仿佛只挂在一根 纤细的笙的音绳上”。 《人民报》(Volkskrant)给予笙独奏家吴巍这样的赞 扬。与客席指挥家傅人长一起,鹿特丹小交响乐团将带来一套令人兴奋的曲目, 在这里,熟悉的古典作品为东方的色彩和味道提供了空间。

 

De sheng
De sheng is een mondorgel. Het instrument produceert klanken door middel van door de mond aangeblazen luchtstromen, die (als regel) dertien pijpen van verschillende lengte in trilling brengen. De pijpen zijn voorzien van tongen die met de hand bediend worden. Hierdoor kan een groot scala aan toonhoogtes worden voortgebracht. Het is mogelijk tegelijkertijd verschillende tonen te laten klinken, strak, flutterend en tremolerend en verglijdend (glissandi). Het is een eeuwenoud instrument, oorspronkelijk samengesteld uit bamboepijpen, een kalebas als luchtreservoir en een mondstuk

 

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Renchang Fu
Wu Wei – sheng (Chinees instrument)

 

Mozart Serenata Notturna
Shuya Xu Concert voor Sheng (wereldpremière)
Grieg Holberg Suite

 


Klassiek & wijn – De Nieuwe Kerk in Den Haag & het Wereldmuseum in Rotterdam
Het was de afgelopen seizoenen overduidelijk, de serie ‘Klassiek & Wijn’ smaakt naar meer! En dus bieden we ook dit seizoen korte concerten zonder pauze met boeiende programma’s. Uitgevoerd door topsolisten en de enthousiaste musici van Sinfonia Rotterdam, waarbij de dirigent het programma toelicht vanaf het podium. Na afloop van het concert kunt u samen met de uitvoerenden onder genot van een heerlijk glas wijn napraten terwijl musici uit het orkest live salonmuziek spelen.

 

Mozart na de maaltijd – de Doelen
Dit concert behoort tot de reeks ‘Mozart na de maaltijd’: concerten van ongeveer een uur met toegankelijke muziek die vanaf het podium door de dirigent wordt toegelicht. Er is geen pauze, maar na afloop is er een meet & greet met de dirigent en musici in de Jurriaanse Foyer. Boekt u er een diner bij in de Stadsbrasserie, dan heeft u letterlijk Mozart ná de maaltijd.

Oosterse kleuren en geuren Wu Wei sheng

Aankomende concerten

De Nieuwe Wereld

11 november 2021
Verschillende locaties

Kerst met het Zwanenmeer

20 december 2021 t/m 26 december 2021

Rachmaninov met Alexei Volodin

29 januari 2022