Livestream Sinfonia Maritiem Concert

Op zondag 5 juli, de dag dat het Sinfonia Maritiem Concert 2020 gepland stond, zullen we de opnamen van het concert in 2019 in première laten gaan en livestreamen.
 
Hét gratis muziekfeest van de havenstad, het Sinfonia Rotterdam Maritiem Concert, met als decor de mooiste skyline van Nederland kan in juli niet op gebruikelijke wijze doorgaan. Daarom bieden we de opnamen van het festival in een online event aan. Op het programma: Sinfonia Rotterdam samen met souldiva Shirma Rouse, artistieke duizendpoot Rajae El Mouhandiz, sopraan Jeanette van Schaik en de Barguijs.
 
Met het orkest op een ponton in de Leuvehaven geniet het publiek vanaf de drijvende trappen, de tribunes op Plein1940 of op meegenomen stoeltjes en dekens van een spectaculair programma van Sinfonia Rotterdam o.l.v. chef-dirigent Conrad van Alphen.
.
.

Watch livestream!

 

Informatie over de line up:

SHIRMA ROUSE

 

 

 

 

 

 

De Rotterdamse Shirma Rouse is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid maken haar tot één van de meest gevraagde zangeressen van Nederland. Haar muzikale carrière start zij als backing-vocal voor artiesten zoals Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Als Anouk in 2013 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival wordt Shirma Rouse door The Eurovision Times uitgeroepen tot beste backing vocalist van het songfestival. Inmiddels heeft zij 3 eigen albums uitgebracht waarvan het derde album, Shout It Out Loud, in 2015 werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs.


JEANNETTE VAN SCHAIK 

 

 

 

 

 

 

De Nederlandse sopraan Jeannette van Schaik behaalde haar diploma klassiek zang cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam waar zij studeerde bij Sasja Hunnego en coach David Bollen. Recentelijk is zij afgestudeerd aan de prestigieuze Dutch National Opera Academy, waar zij werd gecoacht door Ira Siff en Peter Nilsson. Een van Jeannette haar meest geprezen optredens was de rol van Donna Anna in Mozart’s Don Giovanni. Naast vele andere rollen, samenwerkingen en masterclasses heeft Jeannette in 2018 het Bayreuth Stipendium 2018 mogen ontvangen, uitgereikt door Wagnergenootschap Nederland.


RAJAE EL MOUHANDIZ

 

 

 

 

 

Rajae El Mouhandiz is zangeres, componiste, maker van korte films en (muziek)theater. Ze maakt Maghreb pop, soul, jazz, bracht de albums Incarnation, Hand of Fatima, de EP Watani en de single Gracefully uit. Haar korte docu-film HOPE! werd genomineerd voor de NFF prijs. Ze werkte mee aan de internationale expositie MUSLIMA en gaf een TEDx talk over de kracht van identiteit en muziek. Een televisie versie van deze talk, maakte zij voor KRO Recht uit het Hart. Sinds 2017 is Rajae opgenomen in het nieuwe makers traject van het Fonds Podiumkunsten om haar eigen signatuur in muziektheater te ontwikkelen in Nederland, Marokko en de VS. Rajae is de afgelopen 10 jaar achtereen vanwege haar bijdrage in de kunsten geplaatst op de lijst van van de 500 meest invloedrijke moslims ter wereld, en is een Ariane de Rothschild Fellow.


BARGUIJS

Mét lange IJ, zijn Ivan Words en Takkie! Barguijs is broederschap gemixt met woordkunst. Het duo is spontaan ontstaan en werpt licht op topics met een twist zelfspot. Ze hebben al op tal van podia en festivals gestaan.


 

 

HOOFDSPONSOR SINFONIA MARITIEM FESTIVAL

 

 

 

 


SAMENWERKINGSPARTNERS
2019 is het jaar van 100 jaar Jazz in Rotterdam! De Historische Jazzroute ‘Van Pschorr tot Bird’ markeert en eert vijf verdwenen historische jazz locaties die veelbetekenend zijn geweest in de Rotterdamse jazzgeschiedenis. Vlakbij de voormalige jazz plekken vinden op zondag 30 juni buitenconcerten plaats op markante Rotterdamse plekken zoals het SINFONIA MARITIEM FESTIVAL in de historische Leuvehaven bij het Maritiem Museum.

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van vorig jaar!

Aankomende concerten

Verschillende locaties

Hofstadromance met Niek Baar

25 september 2020

Livestream Sinfonia Maritiem Concert 2020 – 20.00 CET

27 september 2020
Verschillende locaties

Dvořák’s Mooiste

3 oktober 2020