Lente

vr 15 mei, 2020
20:15 uur

Nieuwe Kerk - Den Haag

Uitverkocht

€ 32,00 / € 10,00
Bestel kaarten

za 16 mei, 2020
19:30 uur

de Doelen - Rotterdam
Jurriaanse zaal

Uitverkocht

€ 32,00 / € 10,00
Bestel kaarten

zo 17 mei, 2020
15:00 uur

Wereldmuseum - Rotterdam

Uitverkocht

€ 39,00 / € 15,00
Bestel kaarten

We beginnen met de Nocturne van Dvorák, gevolgd door het 1ste strijkkwartet van Sjostakovitsj, bewerkt voor strijkorkest door landgenoot Rudolf Barsjai. Sjostakovitsj zei over dit strijkkwartet: “Qua stemming is het opgewekt, vrolijk en lyrisch; ik zou het lenteachtig willen noemen”. Het stuk, dat in Leningrad in première werd gebracht, was direct een groot succes.

De jonge Rus Buzlov soleert in het 1ste celloconcert van Haydn. Volgens de New York Times weet Buzlov het publiek steeds weer te betoveren met zijn zingende klank. We sluiten af met Symfonie nr.28 van de altijd kleurrijke Mozart.


Sinfonia Rotterdam
Dirigent Conrad van Alphen
Cello Alexander Buzlov

Dvorák Nocturne
Sjostakovitsj Kammersinfonie in C op.49a (Lente)
Haydn Celloconcert nr.1 in C
Mozart Symfonie nr.28 in C KV200

Wilt u voordeliger uit zijn?
Bestel dan via onderstaande button uw abonnement!

Klassiek&Wijn in het Wereldmuseum

 

 

Klassiek&Wijn in de Doelen

 

 

Klassiek&Wijn in de Haagse Nieuwe Kerk

 

 


Series Klassiek&Wijn
Uw complete middag en/of avond uit!

Wat is nu aangenamer dan na een enerverend concert de opgedane luisterervaringen te delen met andere bezoekers of met de musici zelf? Sinfonia Rotterdam biedt u de serie Klassiek&Wijn op drie prachtige locaties; de Doelen en het Wereldmuseum in Rotterdam en de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Dit seizoen bestaan de series uit 3 concerten in de intieme zalen van de Doelen, het Wereldmuseum en de Nieuwe Kerk met na afloop een goed glas wijn, sfeervolle salonmuziek en gezellig napraten met elkaar en met de musici van Sinfonia Rotterdam. Omdat dit ons jubileumseizoen is, pakken we met 2 concerten nog eens extra uit. In Rotterdam spelen we twee spectaculaire concerten in de Grote zaal van de Doelen met The Planets van Gustav Holst en Beethovens 9de Symfonie. In Den Haag brengen we Beethovens 9de Symfonie in het bijzondere Atrium van het Stadhuis van de Gemeente Den Haag. Deze concerten hebben vanwege de lengte van de stukken een meer traditionele opbouw met een pauze in het programma.

Aankomende concerten

Verschillende locaties

The Planets

5 oktober 2019 t/m 12 oktober 2019

Budapest Symphony Orchestra Máv

6 oktober 2019

Twee concerten voor 2 piano’s en orkest

26 oktober 2019