Klassieke Briljanten

De briljante Sibelius Concours winnaar Nikita Boriso-Glebsky is opnieuw te gast bij Sinfonia Rotterdam om zijn favoriete Mozart vioolconcert te vertolken, in het concert Klassieke Briljanten. Sinfonia Rotterdam sluit op theatrale manier het concert af met een van de bekendste parels uit de klassieke muziekliteratuur, de ‘Afscheidssymfonie’ van Haydn.

De jonge altviolist Anuschka Pedano krijgt de gelegenheid met Nikita Boriso-Glebsky te soleren in het eerste deel van Mozarts Sinfonia Concertante. Zij zal alleen 9 en 11 februari te bewonderen zijn.

 

Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen
Nikita Boriso-Glebsky – viool
Anuschka Pedano – altviool (i.s.m. Classic Young Masters, alleen op 9 en 11 februari)

 

Mozart Sinfonia Concertante deel 1 (9 en 11 februari)
Mozart 
Vioolconcert nr.4
Haydn Symfonie nr.45 ‘Afscheidssymfonie’


Klassiek & wijn – De Nieuwe Kerk in Den Haag & het Wereldmuseum in Rotterdam
Het was de afgelopen seizoenen overduidelijk, de serie ‘Klassiek & Wijn’ smaakt naar meer! En dus bieden we ook dit seizoen korte concerten zonder pauze met boeiende programma’s. Uitgevoerd door topsolisten en de enthousiaste musici van Sinfonia Rotterdam, waarbij de dirigent het programma toelicht vanaf het podium. Na afloop van het concert kunt u samen met de uitvoerenden onder genot van een heerlijk glas wijn napraten terwijl musici uit het orkest live salonmuziek spelen.

 

Mozart na de maaltijd – de Doelen
Dit concert behoort tot de reeks ‘Mozart na de maaltijd’: concerten van ongeveer een uur met toegankelijke muziek die vanaf het podium door de dirigent wordt toegelicht. Er is geen pauze, maar na afloop is er een meet & greet met de dirigent en musici in de Jurriaanse Foyer. Boekt u er een diner bij in de Stadsbrasserie, dan heeft u letterlijk Mozart ná de maaltijd.

Upcomming concerts

Livestream Laurenskerk

30 januari 2021
Various locations

Weense Parels

12 maart 2021 t/m 14 maart 2021
Various locations

Zomer Proms

12 juni 2021 t/m 13 juni 2021