Kerst met Beethovens 9de!

vr 20 december, 2019
20:15 uur

Atrium - Den Haag

Uitverkocht

€ 32,00 / € 10,00
Bestel kaarten

za 21 december, 2019
20:15 uur

de Doelen - Rotterdam
Grote zaal

Uitverkocht

€ 39,00 / € 10,00
Bestel kaarten

Beethovens 9de!

In deze overweldigende klassieker over verbroedering brengt Beethoven zijn hoogste idealen over vrede op aarde op onvergetelijke wijze tot klinken. Deze “negende” of Koorsymfonie, uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam, het Octopus Symfonisch Koor en diverse topsolisten, met de bekende Ode an die Freude als finale, zorgt gegarandeerd voor kippenvel in de concertzaal.

Om in de juiste stemming te komen start dit kerstconcert met een Christmas Carol Medley, bewerkt door huisarrangeur Sylvia Maessen. Gevolgd door Symfonie nr.38 van Mozart, ook wel de Praagse genoemd. Slotstuk en een waar hoogtepunt van de avond vormt Beethovens Symfonie nr.9, waarin de componist uitstijgt boven het gebruikelijke, het klassieke en op enkele strofen uit Friedrich Schillers Ode een instrumentale en vocale hymne creëert met een heel persoonlijk appèl aan de mensheid: ‘leef in vrede en in broederschap’. Kom samen en geniet!

Een mooie manier om de kerstperiode in te luiden! Naast Sinfonia Rotterdam een prachtrol voor het Octopus Symfonisch Koor uit Vlaanderen en laureaten en prijswinnaars van het Internationaal Vocalisten Concours: sopraan Gulnara Shafigullina, mezzosopraan Claire Barnett-Jones, tenor Matthew Newlin en bariton Frederik Bergman. Er is geen betere manier om in kerststemming te komen!

 

Inleiding 19.15 uur (alleen in de Doelen)

Het concert in de Doelen wordt voorafgegaan door een inleiding. In de Doelen wordt gecommuniceerd waar de inleiding plaatsvindt.

 


Sinfonia Rotterdam
Dirigent Conrad van Alphen
Koor Octopus Symfonisch Koor o.l.v. dirigent Bart van Reyn
Solisten Gulnara Shafigullina (sopraan)
Claire Barnett-Jones (mezzosopraan)
Matthew Newlin (tenor)
Frederik Bergman (bariton)

Maessen Christmas Carol Medley
Mozart Symfonie nr.38 ‘Praagse’
Beethoven Symfonie nr.9

 

Aankomende concerten

Verschillende locaties

Kerst met Beethovens 9de!

20 december 2019 t/m 21 december 2019
Verschillende locaties

Feest – 20 jaar

6 maart 2020 t/m 8 maart 2020
Verschillende locaties

Lente

15 mei 2020 t/m 17 mei 2020