Keizersconcert met Dmitry Masleev

Masleev vervangt Lugansky

Vanwege een armblessure zal pianist Nikolai Lugansky de komende maand helaas niet kunnen optreden. Hij betreurt ten zeerste dat hiermee de geplande samenwerking met Sinfonia Rotterdam opschuift naar het volgende seizoen, waarover hij zegt: ‘Hoewel ik de bezoekers liever dit jaar had willen ontroeren met Chopin, kijk ik er nu alvast naar uit om ze volgend jaar te ontmoeten’

Gelukkig hebben we voor de concerten op 7, 8 en 9 oktober 2021 een geweldige vervanging kunnen vinden. Wij zijn erg blij dat de eersteprijswinnaar van de Tsjaikovski Concours 2015, meesterpianist Dmitry Masleev, het Keizersconcert van Beethoven met ons zal komen uitvoeren.

 

 

Sinfonia Rotterdam

Dirigent Conrad van Alphen

Solist Dmitry Masleev (piano)

Presentatie Gregor Bak

 

Schubert Ouverture: “Die Freunde von Salamanka”

Mozart Symfonie nr.25, KV.183

Beethoven Pianoconcert nr. 5, Op73, “Keizersconcert”

 

Met trots opent Sinfonia Rotterdam zijn splinternieuwe serie Sinfonia Classics met een populair programma gevuld met herkenbaarheid, pracht en emotie.

 


Coronatoegangsbewijs

Voor dit concert heeft iedere bezoeker van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kan een negatieve testuitslag zijn (let op: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd), een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld ben van corona. Daarnaast zult u ook gevraagd worden zich te legitimeren.
Voor uitgebreide informatie kunt u deze website bekijken.

 

Als u gezondheidsklachten heeft op de dag van het concert, verzoeken wij u de gezondheidscheck te doen (klik hier voor de gezondheidscheck). Indien u één van de vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, vragen wij u niet te komen.

 
Hartelijk dank voor uw medewerking.
 

 

Sinfonia Classics abonnement

Dit concert maakt deel uit van onze Sinfonia Classics abonnement in Rotterdam en Den Haag. Bestel tickets voor de volledige serie en geniet van een gereduceerd tarief!

Sinfonia Classics Rotterdam 

Sinfonia Classics Den Haag 

 

Combiticket

Wilt u in een keer concerttickets voor meerdere concerten in de serie bestellen? Gebruik dan de onderstaande knop om een combiticket te kopen!

Combiticket bestellen 

 


 
Dmitry Masleev

“Supersolist” is de manier waarop France Musique Dmitry Masleev introduceerde toen hij begin 2020 zijn debuut maakte met het Orchestre National de France, door het Pianoconcert nr. 1 van Tsjaikovski te vertolken. Dat is het werk dat zijn internationale carrière heeft gelanceerd toen hij in 2015 het Tsjaikovski Pianoconcours in Moskou won. Diapason beschreef hetzelfde concerto als “de triomf van Dmitry Masleev bij Radio France. Masleev gaf een voortreffelijke vertolking, zijn buitengewone virtuositeit werd versterkt door zijn gevoelige spel” (foto: alikhan).

Dmitry Masleev Facebook
Dmitry Masleev YouTube
Dmitry Masleev Website

 

Gregor Bak

Gregor Bak heeft na zijn studie muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit in Utrecht gewerkt als docent muziek, pianist, componist en dirigent. Zo is hij sinds 1993 dirigent van het Oeral Kozakkenkoor.

Vanaf 1992 presenteerde hij voor de NCRV televisie het klassieke muziekprogramma C-Majeur, waarna hij ook programma’s zoals Schoolstrijd, Thank you for the music en Zo Vader Zo Zoon presenteerde.

Als pianist begeleidt hij o.a. sopraan Francis van Broekhuizen in het theaterprogramma ‘Bij Twijfel Hard Zingen’. Daarnaast is Gregor (muzikaal) dagvoorzitter op congressen en symposia, muzikaal leider van Sing-A-Long’s in het hele land en verzorgt hij de presentatie bij concerten.

 

(via Gregor Bak)

 


 

 

 

Dankzij de gulle steun van Stichting Van Zadel de Rooij heeft Sinfonia Rotterdam het mogelijk kunnen maken om meesterpianist Dmitry Masleev uit te nodigen voor dit concert. De organisatie is de stichting hier zeer dankbaar voor.

Aankomende concerten

De Nieuwe Wereld

11 november 2021
Verschillende locaties

Kerst met het Zwanenmeer

20 december 2021 t/m 26 december 2021

Rachmaninov met Alexei Volodin

29 januari 2022