Feest – 20 jaar

vr 6 maart, 2020
20:15 uur

Nieuwe Kerk - Den Haag

Uitverkocht

€ 32,00 / € 10,00

za 7 maart, 2020
19:30 uur

de Doelen - Rotterdam
Jurriaanse zaal

Uitverkocht

€ 32,00 / € 10,00

zo 8 maart, 2020
15:00 uur

Wereldmuseum - Rotterdam

Uitverkocht

€ 39,00 / € 15,00

BESTEL VIA ONDERSTAANDE BUTTON UW ABONNEMENT MET VROEGBOEKKORTING!
LOSSE KAARTVERKOOP START 1 MEI 2019. 

 

Klassiek&Wijn in het Wereldmuseum

 

 

Klassiek&Wijn in de Doelen

 

 

Klassiek&Wijn in de Haagse Nieuwe Kerk

 

 

Het is feest! Het is deze maand precies 20 jaar geleden dat Sinfonia Rotterdam, onder leiding van dirigent Conrad van Alphen, het eerste concert speelde in de Paradijskerk in Rotterdam.

Sinfonia Rotterdam heeft voor deze jubileumproductie Benjamin Herman gevraagd als de solist. Benjamin Herman is een van de meest originele en productieve jazzmusici van Nederland, die graag verder kijkt dan alleen de jazzmuziek. Tijdens dit concert schittert hij met Sinfonia Rotterdam in composities van zijn eigen hand, maar ook in het technisch uitdagende Concertino da camera van Jacques Ibert. Diezelfde Ibert schreef ook een prachtige ode aan Mozart.


Sinfonia Rotterdam
Dirigent Conrad van Alphen
Saxofoon Benjamin Herman

Rossini Ouverture Il barbiere di Siviglia
Mozart Symfonie nr.35 in D KV385 ‘Haffner’
Ibert Concertino da camera voor altsaxofoon en orkest
Ibert Hommage à Mozart
Herman Diverse composities


Series Klassiek&Wijn
Uw complete middag en/of avond uit!

Wat is nu aangenamer dan na een enerverend concert de opgedane luisterervaringen te delen met andere bezoekers of met de musici zelf? Sinfonia Rotterdam biedt u de serie Klassiek&Wijn op drie prachtige locaties; de Doelen en het Wereldmuseum in Rotterdam en de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Dit seizoen bestaan de series uit 3 concerten in de intieme zalen van de Doelen, het Wereldmuseum en de Nieuwe Kerk met na afloop een goed glas wijn, sfeervolle salonmuziek en gezellig napraten met elkaar en met de musici van Sinfonia Rotterdam. Omdat dit ons jubileumseizoen is, pakken we met 2 concerten nog eens extra uit. In Rotterdam spelen we twee spectaculaire concerten in de Grote zaal van de Doelen met The Planets van Gustav Holst en Beethovens 9de Symfonie. In Den Haag brengen we Beethovens 9de Symfonie in het bijzondere Atrium van het Stadhuis van de Gemeente Den Haag. Deze concerten hebben vanwege de lengte van de stukken een meer traditionele opbouw met een pauze in het programma.

Aankomende concerten

Verschillende locaties

Sinfonia Rotterdam op tournee naar China

9 mei 2019 t/m 13 mei 2019
Verschillende locaties

Galaconcert met IVC-solisten

24 mei 2019 t/m 26 mei 2019

Sinfonia Maritiem Festival

30 juni 2019