Diepgang

De Duitse componist Hartmann verklankt in Concerto funèbre, dat oorspronkelijk Musik de Trauer heette, de sombere oorlogsperiode van WO I. Maar geluiden van hoop ontbreken zeker niet! Soliste Simone Lamsma, die al eerder met Sinfonia Rotterdam schitterde, speelt de indrukwekkende solopartij.

Verder geniet u van Tsjaikovski’s warme herinneringen aan Florence. Het belangrijkste, meeslepende thema van dit werk ontstond tijdens zijn bezoek aan deze bloeiende, inspirerende stad.

De jonge harpiste Inge van Grinsven krijgt de kans om te soleren tijdens het concert van Sinfonia Rotterdam in het Wereldmuseum (i.s.m. Classic Young Masters).


Sinfonia Rotterdam
Dirigent Sylvain Gasançon
Viool Simone Lamsma
Harp Inge van Grinsven (in het Wereldmuseum) i.s.m. Classic Young Masters


Schreker Intermezzo for strings (in de Nieuwe Kerk)
Mozart Adagio en fuga in c KV546 (in de Doelen)
Debussy Danses sacrée et profane (in het Wereldmuseum)
Hartmann Concerto funèbre
Tsjaikovski Souvenir de Florence

Wilt u voordeliger uit zijn?
Bestel dan via onderstaande button een abonnement!

Klassiek&Wijn in de Haagse Nieuwe Kerk

 

 


Voorprogramma Rotterdams Junioren Orkest in de Doelen op zaterdag 16 november.

Bij ons concert in de Doelen zal het Rotterdams Junioren Orkest onder leiding van dirigent Jim Roodnat een concert verzorgen. De vereniging, het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest (RJSO) bestaat uit drie jeugdorkesten en een studentenorkest. De drie jeugdorkesten hebben allemaal hun eigen instapniveau. Het Rotterdams Junioren Orkest (RJO ) is een jeugdorkest voor kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool tot en met de  eerste jaren van de middelbare school. Het orkest bestaat uit circa 40 strijkers, blazers en slagwerkers. Sinfonia Rotterdam werkt graag samen met de vereniging en geeft de musici van de toekomst graag een podium!


Voor ons concert in het Wereldmuseum op zondag 17 november 2019 werken wij samen met Classic Young Masters.

‘Gedreven door talent, verbonden in creativiteit’

CYM (Classic Young Masters) coacht jonge musici naar een balans in persoonlijke en muzikale ontwikkeling. Door het ontwikkelen van die competenties die naast heel goed musiceren nodig zijn voor een carrière als professioneel musicus;  fysieke en mentale ontwikkeling, beroepspraktijk, publiciteit en marketing, ondernemerschap en maatschappelijke relevantie.

 


Ons concert in De Nieuwe Kerk op vrijdag 15 november 2019 maakt deel uit van het Forum Voix Etouffées-Cemut en wordt mede gefinancierd door:

Het programma ‘Europa voor de burger’ van de Europese Unie. Dit programma is een initiatief waarmee de Europese Unie burgers actief wil maken voor de Europese samenleving. Burgers die actief bezig zijn met de Europese integratie zorgen ervoor dat meer kennis is van, en meer begrip voor de samenwerking van de Europese landen.

 

 

 

 

 

 


Series Klassiek&Wijn
Uw complete middag en/of avond uit!

Wat is nu aangenamer dan na een enerverend concert de opgedane luisterervaringen te delen met andere bezoekers of met de musici zelf? Sinfonia Rotterdam biedt u de serie Klassiek&Wijn op drie prachtige locaties; de Doelen en het Wereldmuseum in Rotterdam en de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Dit seizoen bestaan de series uit 3 concerten in de intieme zalen van de Doelen, het Wereldmuseum en de Nieuwe Kerk met na afloop een goed glas wijn, sfeervolle salonmuziek en gezellig napraten met elkaar en met de musici van Sinfonia Rotterdam. Omdat dit ons jubileumseizoen is, pakken we met 2 concerten nog eens extra uit. In Rotterdam spelen we twee spectaculaire concerten in de Grote zaal van de Doelen met The Planets van Gustav Holst en Beethovens 9de Symfonie. In Den Haag brengen we Beethovens 9de Symfonie in het bijzondere Atrium van het Stadhuis van de Gemeente Den Haag. Deze concerten hebben vanwege de lengte van de stukken een meer traditionele opbouw met een pauze in het programma.

Aankomende concerten

De Nieuwe Wereld

11 november 2021
Verschillende locaties

Kerst met het Zwanenmeer

20 december 2021 t/m 26 december 2021

Rachmaninov met Alexei Volodin

29 januari 2022