Sinfonia Rotterdam steunt Alzheimer Nederland

Sinfonia Rotterdam steunt Alzheimer Nederland

Conrad van Alphen, chef-dirigent:
Muziek is belangrijk voor ons welzijn! Dit geldt zeker ook voor de mensen die lijden aan dementie. Bij dementie kan muziek vergeten herinneringen of het gevoel hiervan naar boven halen. Ook in een ver gevorderd stadium van de ziekte kan nog genoten worden van muziek. En dat ontroert ons.

 

Geniet in de prachtige Grote Zaal van Het Concertgebouw Amsterdam van de schitterende Orgelsymfonie van Saint-Saëns, de nog maar 13-jaar oude pianist Dmitri Ishkhanov in Beethovens 2de pianoconcert en de jonge sopraan Eunsie Hong in liederen van Gounod en Strauss en weet dat u daarmee Alzheimer Nederland steunt.’

 


Sinfonia Rotterdam geeft een prachtig concert in het Concertgebouw in Amsterdam; met zijn bijzondere akoestiek en kwalitatief hoogstaande programmering is het Concertgebouw een van de meest exclusieve concertzalen in de wereld. Sinfonia Rotterdam presenteert wederom een zorgvuldig samengestelde, rijk gevulde schatkist. Geflankeerd door juwelen van de grote klassieke meesters als Beethoven, Saint-Saëns en Strauss beleeft u samen met dit dynamische orkest tevens romantische uitbarstingen en speelse dansen.

 

Sinfonia Rotterdam opent de serie ‘De Klassieke Schatkamer’ feestelijk met de Koreaanse stersopraan Eunsie Hong, die bekende aria’s van Gounod en Strauss vertolkt. Valletta is Culturele hoofdstad van Europa 2018! Ter gelegenheid hiervan vertolkt de Maltezer 13 jarige pianist Dmitri Ishkhanov het klassieke Tweede Pianoconcert van Beethoven. Als hoogtepunt krijgt u de kans Saint-Saëns’ meesterlijke Orgelsymfonie, waarin de Franse componist naar eigen zeggen alles heeft gegeven, te beluisteren op het grote Maarschalkerweerdorgel van Het Koninklijk Concertgebouw. Hierin een glansrol voor de Rotterdamse stadsorganist Geert Bierling.

 

Sinfonia Rotterdam
Conrad van Alphen
    dirigent
Eunsie Hong                 soprano
Dmitri Ishkhanov       piano
Geert Bierling              Orgel

 

Beethoven pianoconcert nr. 2
Strauss aria Frühlingsstimmen
Gounod aria Je veux vivre
Strauss aria Mein Herr Marquis
pauze
Shor The Crystal Palace Overture
Saint Saëns Orgelsymfonie


Upcomming concerts

Livestream Laurenskerk

30 januari 2021
Various locations

Weense Parels

12 maart 2021 t/m 14 maart 2021
Various locations

Zomer Proms

12 juni 2021 t/m 13 juni 2021